Címkék: Peugeot | Peugeot 5008 SUV

2016. szeptember 07. szerda, 16:18

 

A név maradt, ám az elképzelés teljesen átalakult: az új PEUGEOT 5008 új terepen, a C szegmens hétszemélyes nagy szabadidő-autói között mutatkozik be. Ezen az ígéretes piacon az új PEUGEOT 5008 SUV hármas törekvést hordoz magában

  • Tovább folytatja és konkrét formába ölti a márka feljebb pozicionálási törekvéseit
  • Világszinten forgalmazott, a nemzetközi piacokon is népszerű modell kíván lenni
  • Meghatározó szereplővé szeretne válni kategóriájában, a C szegmens hétszemélyes nagy szabadidő-autói között

Új PEUGEOT i-Cockpit®: több, mint utastér
Az utastérben megtalálhatjuk az újító szellemű, csaknem futurisztikus PEUGEOT i-Cockpit® legújabb változatát, amely egy lenyűgöző, egyedi és rendkívül igényes világot teremt az autóban utazók köré. A kisméretű kormánykerék és a nagy, 8 colos kapacitív érintőképernyő mellett az új PEUGEOT i-Cockpit® alapfelszerelésként kínálja a látványos, nagy felbontású, 12,3 colos, magasra helyezett digitális műszeregységet, amely különleges animációival high-tech megjelenést biztosít.

uj-peugeot5008-3

Tágas belső tér, több funkció
A 2,84 m-es tengelytáv az egész C szegmens legtágasabb szabadidő-autójává teszi az új PEUGEOT 5008-at! A jármű hossza 4,64 m; az új PEUGEOT 3008 SUV-nál 19 cm-rel, az előző 5008-nál 11 cm-rel hosszabb. A hosszított méret kényelmesebb, nagyobb belső teret biztosít, és kihozza a maximumot a felépítés adta lehetőségekből. Az új PEUGEOT 5008 egy olyan SUV, amely különleges konfigurációval újít a kategóriában:

  • Három egyforma, önálló, elrejthető ülés a második sorban, állítható dőlésszöggel és hosszúsággal
  • Két önálló, elrejthető és kivehető ülés a harmadik sorban
  • A legnagyobb csomagtartó a szegmensben: 780 köbméter VDA 210 szerint (1060 liter)

Az új PEUGEOT 5008 szabadidő-autó első utasülése asztalkaként lehajtható (így akár 3,20 m hosszú tárgyakat is szállíthatunk), a csomagtérajtó lábmozdulattal nyitható.

uj-peugeot5008-4

Lenyűgöző megjelenés
Az új PEUGEOT 5008 külseje első pillantásra nyilvánvalóvá teszi, hogy ez bizony egy szabadidő-autó. A típus minden sajátos ismertetőjegyét magán viseli: hosszú, vízszintes motorházfedél, függőleges orr-rész, magas övvonal… Az ihlet diktálta formaterv erőt és igényességet sugároz. A  tetőrudakkal együtt 1,64 m magassága, nyúlánk és kifejezetten dinamikus megjelenést kölcsönöz az autónak. Az első részt az exkluzív kivitelű, krómozott „szárnyak”, míg a hátsót a márka legújabb szabadidő-autóinak jellegzetes elemei, a fényes fekete csík és a karmokra emlékeztető, opálfényű fénydiódás lámpák határozzák meg.

uj-peugeot5008-6

A nagy túraautókéhoz méltó vezetési élmény és utazási komfort
Az új PEUGEOT 5008 SUV osztozik a 308-al és az új 3008-al az EMP2 platformon, mindhárom modell motorválasztékát a legújabb Euro 6.1 típusokból alakították ki. Valamennyi benzines és dízel változat a kategória legjobbja címmel büszkélkedhet a saját teljesítménykategóriájában! A benzinesek kilométerenkénti CO2-kibocsátása 115 grammról indul, és mindössze 105 grammról a dízelek esetében.

Az autó minden porcikája utazásra invitál, köztük a kimagasló akusztikai komfort és számos kényelmi felszerelés: nyolcpontos pneumatikus masszírozó rendszer az első ülésekben, Premium FOCAL® HIFI, nyitható panorámatető stb. A folyamatos online kapcsolattartás legjavát kínálja a Mirror Screen funkciónak és az online 3D navigációnak köszönhetően (TomTom® Traffic funkcióval).

uj-peugeot5008-7

Az új PEUGEOT 5008 SUV az országtól függően alapfelszerelésként, vagy opcióként kínálja a biztonsági felszerelések egész arzenálját (Advanced Driver Assistance Systems):
Advanced Grip Control, amely magába foglalja az egyedülálló Hill Assist Descent Control (HADC) funkciót, automatikus vészfékezés, figyelmeztetés ütközés veszélyére, aktív figyelmeztetés akaratlan sávelhagyásra, figyelmeztetés a vezető figyelmének lankadására, automatikus fényszóró-bekapcsolás, sebességkorlátozó-táblák felismerő és ajánlott sebesség funkció, adaptív tempomat megállás funkcióval (automatikus váltó), aktív holttérfigyelő rendszer, Park Assist és Visio Park (360°-os kamerakép)

Napjaink mobilitási kérdéseire ad frappáns választ az új PEUGEOT 5008 SUV a csomagtartóba rejthető és összecsukható, elektromos rásegítésű e-Kick rollerrel, illetve az e-Bike eF01 elnevezésű, elektromos rásegítéssel működő, összehajtható kerékpárral. Mindkettőhöz kivehető akkucsomag tartozik.

uj-peugeot5008-9

Vonzó kínálat, franciaországi gyártás
Az új PEUGEOT 5008 öt felszereltségi szintet kínál: a három « mainstream » kivitelen (Access, Active, Allure), kívül a GT Line és a GT változatot. Ez a széles és exkluzív kínálat tökéletesen tükrözi a márka két évvel ezelőtt meghirdetett, a modellpaletta exkluzivitásának növelésére irányuló stratégiáját.
A Rennes (Franciaország) üzemben gyártott új PEUGEOT 5008 szabadidő-autót a 2016-os Párizsi Autókiállításon láthatja először a nagyközönség, forgalmazása 2017 tavaszán kezdődik világszerte.

uj-peugeot5008-11

  • Tovább folytatja és konkrét formába ölti a márka feljebb pozicionálási törekvéseit
  • Világszinten forgalmazott, a nemzetközi piacokon is népszerű modell kíván lenni
  • Meghatározó szereplővé szeretne válni kategóriájában, a C szegmens hétszemélyes nagy szabadidő-autói között

  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER