2012. május 24. csütörtök, 11:26

 

Az új Peugeot 301 a márka nemzetközi előretörését és újabb piacok meghódítására irányuló törekvését illusztrálja. Kifejezetten úgy tervezték meg, hogy meghódítsa azt az igényes, széles ügyfélkört, amely elérhető áron szeretne igényes szedánt vásárolni.

peugeot-301

A Peugeot 301, amely idővel a legnagyobb darabszámban értékesített Peugeot modell lesz világszerte, a szegmens középpontjában helyezkedik el. Modern stílusát és felszereléseit úgy alakították ki, hogy összhangban legyenek a legkülönbözőbb piacok igényeivel.

A 301 magán hordozza a márka legújabb stílusjegyeit. A karakteres formaterv és a modern külső egyszerre sugall érzelmet és erőt. A modell tervezése során folyamatosan szem előtt tartották a robusztusság igényét, megalkotásánál pedig a Peugeot legszigorúbb minőségi elvárásait.

uj-peugeot-301

A 301 kialakításánál szempont volt az is, hogy akár extrém körülmények között is megállja a helyét (meleg, vagy hideg éghajlat, rossz utak stb.).
A 4,44 m hosszú jármű nagyvonalú felépítésével tűnik ki, ami előnyhöz juttatja a versenytársakhoz képest. Több tulajdonságával is mércének számít majd a szegmensben:

-    Rekord nagyságú hátsó tér az ülőhelyeknél (2,65 m-es tengelytáv)
-    A kategóriában egyedülállóan tágas, 506 literes csomagtartó (VDA 210)
-    A Peugeot tudásának felhasználásával kialakított biztos útfekvés és magas komfortszint kitűnő vezetési kényelmet biztosít minden körülmények között,
-    Számos biztonsági felszerelés: ESP, ABS, akár négy légzsák, vészfékrásegítés, ISOFIX stb.

peugeot-301-muszerfal

A megcélzott piacok elvárásai szerint kialakított motorkínálatban a legújabb generációs benzines és dízel erőforrások teljesítménye 71 lóerőtől 115 lóerőig terjed. Manuális váltó mellett robotizált és automatikus változat is szerepel a kínálatban:

-    1.2 l VTi 52 kW (71 LE)  mechanikus vagy robotizált váltóval
-    1.6 l HDi 68 kW (92 LE) mechanikus váltóval
-    1.6 l VTi 85 kW (115 LE) mechanikus vagy automatikus váltóval

A modern szellemiséggel átitatott 301 lesz a 208 után a második Peugeot modell, amelynek kínálatába bekerülnek a háromhengeres benzines motorok (1.2 l VTi), amelyek ötvözik a vezetési komfortot és a kis fogyasztást.

A 301 modern felszerelései (elektronikus klímaberendezés, MP3 autórádió Bluetooth kihangosító szettel és USB csatlakozással, távvezérlővel nyitható csomagtartó, tolatóradar stb.) kitűnő kényelmi szintet garantálnak az autóban utazóknak.

Ez a biztonságos és megbízható családi autó a vezetés kimagasló örömét garantálja. Ezek a tulajdonságok már népszerűvé tették a márkát számos olyan országban, ahol a 301 is babérokra tör. A Peugeot több mint 100 éve gyárt autókat, és a márka lépcsőshátú limuzinjai között jópár akadt és akad, amely jelentős helyet vívott ki az autók világában (404, 504, 305, 405, 406, 407, 408, 508).

A spanyolországi Vigóban gyártott új Peugeot 301-et a Párizsi Autószalon sajtónapjain mutatják be. Forgalmazását 2012. november 1-től kezdik meg, először Törökországban, majd számos más régióban: Közép- és Kelet-Európában, Oroszországban, Ukrajnában, Görögországban, az észak-afrikai országokban, a Közel-Keleten, a Perzsa-öböl és Afrika országaiban, valamint Latin-Amerika egyes országaiban.

peugeot-301-uj


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER