2012. január 05. csütörtök, 17:58

 

Modernebb és városiasabb lett. Nagy figyelmet szenteltek csáberejének, anélkül, hogy bármit is feláldoztak volna a városi forgatagban mutatott előnyeiből, sőt még praktikusabbá és kisebb fogyasztásúvá tették.

megujult-peugeot-107

Változó piac és vevőkör
Állandóan fejlődik a Peugeot 107, modellválasztéka rendszeresen megújul, speciális szériák és új felszerelések jelennek meg, hogy megfeleljen a vevők elvárásainak. Növekedett a modell piaca is, hiszen a 16 új országgal együtt, már a világ 48 országában kapható.
Kategóriájának legtöbb járművéhez hasonlóan gyakorta a 107 is a család második, vagy akár harmadik autója. Ugyanakkor megkülönbözteti a többektől a túlnyomórészt női vevőkör, és rajongói között nagyobb arányt képviselnek az egyedülállók.
Az ügyfél-elégedettség, a mozgékonyság, a vezetési élvezet és a gazdaságosság terén, átlagon felüli.
2011 végéig több mint 665 ezer darab készült belőle, célja, hogy kiépítse előnyét az egyre erősebb versenytársakkal szemben.

Megjelenés
Teljesen átdolgozott első résszel és változatlan méreteivel a 107 átveszi a Peugeot márka új stílusát. Az új, íveltebb motorháztető is illik az új márkaidentitásba, miközben a kéttónusú oroszlánt bekeretező borda és a köténylemez közepére helyezett rendszámtábla a 208-assal való rokonságára utal.
A fényszóró megőrizte alakját és magas pozícióját, mégis tetszetősebb lett: kéttónusú kerete a motorháztetőn feszítő márkaemblémára rímel, a sötét belső maszk viszont mély rubinfénnyel övezi a lámpát. A 107-re jellemző méhsejtes hűtőmaszk egyéni, finom vonalú szájat formál, és mintegy lebeg a karosszéria színében.
Az autó elején és két oldalán esztétikus védőelemeket helyeztek el, amelyek különösen városi használatban hasznosak.
A 107 új látványeleme a köténylemezbe süllyesztett fénydiódás nappali világítás, amely kiemeli az oldalvédelmet, illetve – modelltől függően – a krómkeretes ködfényszórókat.
Új, exkluzív, „Szilvakék” árnyalat jelent meg a színválasztékban.

peugeot-107-uj

Új felszerelés és színek az utastérben
Új "Mistral" belső színvilág, új "Manhattan" üléskárpit, kétféle anyagú, egyöntetűen fekete színű ajtóborítás és műszerfal emeli az utastér minőségi hatását és ad kifinomult jelleget az autónak.
Új komfortfelszerelések:
- a CD-rádióhoz a felszerelési szinttől függően, standard vagy opció a két további hangszóró,
extraként kapható az új PC Bluetooth CD audiorendszer, két további hangszóróval, USB, MP3 és Bluetooth csatlakozással – ilyesmi rendszerint csak magasabb kategóriájú kocsikban fordul elő,
- új kormánykerék, nagyobb váltógomb, mindkettő bőrbevonattal, standard vagy opció.

peugeot-107-muszerfal

Egyszerű választék
Továbbra is egyszerű a 107 választéka: kétféle felszereltség van, három- vagy ötajtós karosszériában, kétféle motorral: az 1.0i BVM5-höz ötfokozatú manuális sebességváltó jár, az 1.0i BMP5höz pedig ötfokozatú two-tronic robotváltó (Magyarországon egyelőre nem elérhető).
A two-tronic váltóhoz alapból járó bőrkormány mögött váltóbillentyűk teszik még könnyebben vezethetővé a 107-et.
A fénydiódás nappali világítás és a modelltől függően alapfelszerelésként vagy opcióként beépített ködlámpa mindenféle körülmények között javítja a látást és a láthatóságot, hozzájárulva az utasok biztonságához.
A környezetvédelemben eddig is előkelő helyezést elfoglaló 107 CO2-emissziója tovább csökkent: már csak 99 illetve 104 g/km a manuális és a two-tronic váltóművel.
A fogyasztás 4.3, illetve 4.5 l/100 km-re csökken.

A nőies speciális széria Magyarországon nem lesz elérhető
"ENVY" azaz „IRIGYSÉG” nevű speciális széria jelenik meg a 2012. márciusi piaci bevezetésre. Ez a divatos, sikkes változat vagy az új "Szilvakék" vagy "Caldera Black" („Kráter-fekete”) színben pompázik, motorháztetejét, ajtaját és csomagtartó-fedelét virágzó cseresznyeág-motívumú matricázás díszíti, „Szilvakék” a dombornyomású szőnyeg és a fordulatszámmérő középső dekorációja is. A hatást alumínium küszöbléc és embléma teszi teljessé.

Kapható egy látványcsomag is a virágzó cseresznyeág motívummal. Van benne egy ügyes kézitáska-tartó zseb, amely segít rendszerezni a dolgainkat, és átrakható egyik táskából a másikba, anélkül, hogy kifelejtődne valami, valamint egy praktikus táskahorog – behajtható, így nem foglal helyet -, amely nagyon praktikus, mert mindig kéznél van rajta a táska, nem kell letenni a padlóra.

Sokféle egyéni és komfort-tartozék

A modellhez tervezett tartozékokkal a 107 egyénivé tehető, és így sokféle felhasználáshoz tud megfelelni.
A könnyűfém-kerekek, a szálkefélt alumínium váltógomb, a krómhatású küszöbléc és a szőnyeg bepréselt "107" emblémája elegánssá és személyessé teszi az autót.
A praktikumot behúzható képernyőjű, a műszerfalba tökéletesen integrált, iPhone vagy iPod csatlakozós navigátor és rakodó rekesszel ellátott középső kartámasz szolgálja.
Városban előforduló kisebb sérülésektől oldalsó műanyagelemek védik a fényezést.
A szabadidős felszerelést, kerékpárt, sílécet és egyebeket tetőcsomagtartó és tetődoboz várja, de sokféle egyéb tartozék is felfedezhető a Peugeot kereskedésekben.

uj-peugeot-107


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER