2013. július 12. péntek, 09:17

 

Az Opel Monza Concept szeptember 12-22. között debütál a Frankfurti Autószalonon. A Monza Concept, utal az 1978 és 1986 között gyártott Opel Monza Coupéra.

A tanulmányautó hatékonysága a felépítésében és a választott anyagokban,  aerodinamikájában és iránymutató hajtóműtechnikájában mutatkozik meg. Úttörő lehetőségeket tár fel a kapcsolattartásban is, szórakoztató-tájékoztató berendezésekben is újdonságokat hordoz.

opel-monza-2013

Míg azelőtt generációról-generációra drasztikusan megváltozott az Opel designnyelve, a Monza Concept inkább a felismerhető továbbfejlesztést képviseli. A karosszéria inkább atletikus könnyedséget, mintsem nyers izomerőt sugall. Alacsony termet, folytonos vonalak, tisztán formált géptető és határozott pillantású fényszórók jellemzik a koncepciójárművet. E környezetbe ágyazva jelennek meg az Opel-jellegzetességek, a géptető tipikus vaslat éle, amely térhatásúbb és markánsabb lett, vagy a hűtőmaszkon a villámemblémát hordozó krómléc. A fényszórók alatt két karakteres betét erősíti a sportos megjelenést.

A Monza Coupnak volt anno a első autótípus digitális kijelzője. Az Opel Monza Concept ezt az innovációs vonalat viszi tovább, a szórakoztató-tájékoztató és a kapcsolati technika úttörő megoldásaival sejteti, mi módon járulnak majd hozzá a holnap Opeljei a közösségi léthez.
Olyan tanulmányok sorát is folytatja a Monza Concept, amely az Opel Experimental GT-vel vette kezdetét, 1965-ben. Akkoriban az Opel volt az első autógyártó, amely autókiállításon prezentálta egy tanulmánytervét.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER