2013. március 13. szerda, 15:23

 

Másodszor vesz részt az Opel Ampera a nemzetközi Monte-Carlo ralin. A tavalyi győzelem és az első tízben szerzett további három előkelő helyezés után most nyolc Ampera csapat áll ki címvédésre az alternatív hajtású járművek versenyében.


A Monaco autóklubja által 14. alkalommal kiírt „Rallye Monte-Carlo des Énergies Nouvelles“ március 21-én kezdődik. Indulási helyszínei Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand és Lugano, célja pedig három nappal később Monaco. Idén több lesz az egyenletességi próba, a súlypont tehát még jobban áttevődik a járművek hajtásának hatékonyságára. A rali célja az, hogy lehetőleg egyenletes sebességgel és minél kisebb fogyasztással tegyék meg a távot.

opel-ampera-monte-carlo


A részvétel feltétele, hogy maximum 115 g/km lehet a jármű CO2 emissziója. A végső helyezést ebből, a jármű súlyából, az üzemanyag energiasűrűségéből és a fogyasztásból számítják ki. A Monte-Carlo rali az alternatív hajtású autók legrégebbi és legelismertebb sporteseménye, 1995 óta szervezi meg Monaco autóklubja.

Az Ampera 111 kW/150 LE teljesítményű villanymotorját 16 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátor látja el energiával. A vezetési stílustól, az út domborzati viszonyaitól és a külső hőmérséklettől függően 40 - 80 kilométert lehet tisztán akkumulátoros üzemmódban, emissziómentesen megtenni. Az Ampera 370 newtonméteres nyomatéka már álló helyzettől rendelkezésre áll, és kilenc másodperc alatt teszi elérhetővé a százas sebességet. Az elektronikusan határolt csúcssebesség 161 km/óra.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER