2010. november 25. csütörtök, 11:06

 

Tavaly novemberben az NV200, a Nissan teljesen új, globális kis-haszonjárműve nyerte el a 2010-es „Év Nemzetközi Kis-haszonjárműve" (International Van of the Year, IVoY) díjat, amelyet 23 európai szakújságíró ítélt oda, akik több mint félmilliós, haszonjármű-üzemeltetőkből álló olvasótábort képviselnek.

 

Nissan NV200Az NV200 a kategória-határokat áttörő autó, mivel külső méretei alapján inkább a személyautókból származtatott áruszállítók közé lenne sorolható, belső űrmérete viszont magasabb osztályba emeli. 4,4 m hosszú, 1,86 m magas, 1,69 m széles, és hatalmas a rakodótere. Az intelligens konstrukció révén a rakodótér hossza 2 m-nél nagyobb, s így alkalmas két szabványos Euro-raklap befogadására. A raktér padlója a kategóriájában a legalacsonyabb, mindössze 524 mm-re van a talajtól. A könnyű pakolhatóságot tovább javítja a mindkét oldalon megtalálható tolóajtó. Mindent egybevéve az NV200 rakterének térfogata 4,2 m3, ami 25 %-kal nagyobb, mint a versenytársak átlaga, vagyis 1 m3-rel több rakodási lehetőséget kínál.

Hazánkban az NV200 Van (zárt kis-haszonjármű) kivitelben érhető el, az 1,5dci 85 lóerős gázolajos motorral. A vevők két felszereltségi szint - Start és Comfort - közül választhatnak. A Start változat nettó 3 218 180 Ft-os bevezető áron, míg a többek között utasoldali légzsákkal, központi zárral, CD-rádióval, elektromos ablakokkal és tükrökkel felszerelt Comfort változatért csupán nettó 130 000 Ft-tal kér többet a gyártó.

Az NV200-at a világon több helyszínen is gyártják. Az európai példányok a Nissan barcelonai gyárából gördülnek ki.
A modell további érdekessége, hogy a Nissan terveiben szereplő második elektromos autó az NV200 alapjaira fog épülni.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER