Címkék: Nissan | vádemelés

2019. április 18. csütörtök, 09:36

 

Újabb vádemelést készít elő a Nissan Motor Co. egykori elnöke, Carlos Ghosn ellen a tokiói kerületi ügyészség a japán Kyodo hírügynökség belső forrástól származó információra támaszkodó szerdai beszámolója szerint.

 

 

A tokiói ügyészség az értesülések szerint a Nissan egy ománi márkakereskedőjének juttatott kifizetéseit vizsgálja annak gyanújával, hogy az összeg egy részét személyes célokra a Ghosn család egyik tagjának vállalatához irányították át.

A vád szerint 2012 óta 3,5 milliárd jent (31 millió dollár) utaltak át célprémium címén a Ghosn kizárólagos rendelkezésére álló elnöki tartalékból az ománi márkakereskedőnek. Az ománi cég egyik vezetőjének egy libanoni banknál nyitott számlájáról aztán a pénzt átutalták a Ghosn család egyik tagjának a vállalatához, amely 1,6 milliárd jenért egy jachtot vásárolt a Ghosn család személyes használatára.

Az értesülések szerint a tokiói kerületi ügyészség a főügyészséggel folytatott egyeztetés után dönt majd a vádemelésről.

Carlos Ghosnt, a Nissan egykori elnökét tavaly novemberben tartóztatták le Tokióban pénzügyi visszaélések vádjával. A tokiói ügyészség jövedelme egy részének elhallgatásával, valamint vállalati pénzeszközök saját célra történő felhasználásával vádolta meg a japán autóipari konszern egykori vezérét. Carlos Ghosn mindkét vádpontban tagadja bűnösségét.

A letartóztatását követően hivatalából felmentett cégvezért 108 nap vizsgálati fogság után március 6-án helyezték óvadék ellenében szigorú feltételek mellett szabadlábra.
Carlos Ghosn a héten szerdán Twitter üzenetben jelentette be, hogy április 11-én sajtókonferenciát tart és azon el fogja mondani valójában mi is áll az ügy hátterében. MTI


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER