Autósfórum

...because open source matters

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Címkék: családi autó | Nissan | Pulsar | új modell

2014. május 20. kedd, 18:43

 

A Nissan innováció és technológia iránti elkötelezettsége teljesen átalakította a márka családi autóinak kínálatát az elmúlt hét évben. A Qashqai, az X-Trail és a Note modelleknél megismert filozófia jegyében a Nissan egy teljesen új, versenyképes, családi csapotthátú modellel bővíti termékpalettáját - ez a Pulsar.

A merész formatervű, innovatív műszaki megoldásokat felvonultató és tágas új Pulsar stílusos, új csomagolásban kínálja a Nissan jól ismert tulajdonságait, ezzel új mércét állít fel a C-szegmensben.Fejlett technológia
A Pulsar bemutatása jól példázza a Nissan azon célkitűzését, hogy minél szélesebb közönség számára tegye elérhetővé intelligens kialakítású és innovatív technológiai megoldásokkal ellátott modelljeit. A Pulsar számos megfizethető és hasznos technológiai megoldással gondoskodik a biztonságos és kényelmes utazásról. A kategóriában elsőként alkalmazott technológiáiról ismert Nissan most is számos olyan felszerelést kínál, amelyek eddig csak a prémium vagy luxus kategóriájú modellekben voltak elérhetők.

A vezető számára valóságos „védőhálót" kínál a Nissan fejlett rendszereit és technológiáit integráló Aktív Biztonsági Pajzs, amely a Pulsar szerves részét képezi.  
Ez a könnyen használható, ugyanakkor rendkívül fejlett műszaki megoldásokból álló rendszer hozzájárul ahhoz, hogy a vezető teljes mértékben és magabiztosan kiaknázza az új Pulsar képességeit. Az új Pulsar felszereltségében megtalálható a vészfékezési asszisztens, a mozgó tárgyak észlelése, a sávelhagyás-jelzés és a holttérfigyelés.
A Nissan folyamatosan arra törekszik, hogy a kategóriában elsőként alkalmazott technológiai megoldásokat kínáljon modelljeihez. Ennek jegyében a Pulsar az egyetlen autó a szegmensben, amely legalább egy modellváltozatában alapfelszerelésként tartalmazza a mozgó tárgyak észlelését, a sávelhagyás-jelzést és a holttérfigyelést.

A Pulsarban ezen kívül megtalálható a NissanConnect navigációs rendszer második generációja, amely olyan innovatív funkciókkal rendelkezik, mint a teljes körű okostelefon-integráció, a Google® Send-to-Car szolgáltatás és hasznos, informatív alkalmazások széles skálája.

A Pulsar fejlett technológiai megoldásai között külön említést érdemelnek a LED fényszórók. A Nissan kínálatában elsőként a Qashqai és X-Trail modelleken bemutatott, és immár a Pulsar modellnél is alkalmazott különleges LED fényszórók éles, fehér fénnyel világítják meg az utat, ráadásul 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest.Motorok
A Nissan innováció és takarékosság iránti törekvéseivel összhangban a Pulsar motorpalettája turbófeltöltésű erőforrásokból áll, amelyek a teljesítmény és a hatékonyság nagyszerű kombinációját alkotják. Az 1,2 literes DIG-T benzinmotor méretét meghazudtoló 115 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, míg az 1,5 literes dCi 110 lóerőt és 260 Nm-es nyomatékot kínál. A motorpaletta 2015 elején egy még erősebb, 190 lóerős, 1,6 literes turbófeltöltésű benzinmotorral bővül.

A Nissan sikeres méretcsökkentési filozófiájának eredményeként az új Pulsar nagy teljesítményű motorjai alacsony emisszióval rendelkeznek: CO2-kibocsátásuk kevesebb, mint 95 g/km. A Pulsar a Nissan fejlett XTronic automata sebességváltójával is rendelhető. A manuális és automata sebességváltók legjobb tulajdonságait ötvöző szerkezet rendkívül sima erőátvitelt kínál alacsony fordulatszámon, míg nagyobb terhelés esetén dinamikus és közvetlen kapcsolást biztosít.

Utastér helykínálata
A kategória legnagyobb tengelytávolságának (2700 mm) és az átgondolt elrendezésnek köszönhetően a Pulsar jóval nagyobb hátsó láb- és vállteret kínál, mint a szegmensen belüli versenytársai. Sőt, 692 mm-es hátsó lábterével a Pulsar számos D szegmensbeli modellnél is tágasabb.
Ennek ellenére a modell megtartotta kompakt külső méreteit (hosszúsága 4385 mm), így a szűk városi utcákban is könnyen leparkolható.


Elegáns sportos stílus
A Nissan védjegyének számító, V alakú hűtőrácsról és a merész, erőteljes ívekről azonnal felismerhető Pulsar formáját és műszaki tartalmát kifejezetten az európai piac igényeinek megfelelően tervezték, a modellt pedig a Nissan barcelonai üzemében fogják gyártani.

A Qashqai és az X-Trail hatásos megjelenését biztosító formai jegyek a Pulsar karosszériáján is megtalálhatók: az erőteljes vonalak és az aprólékosan kidolgozott részletek elegáns és sportos formát kölcsönöznek az új modellnek. Crossover modelltársaihoz hasonlóan a Pulsar megjelenését is az erőteljes kerekek, az emelkedő övvonal és a lendületes profil határozza meg.

A belső térben csúcsminőségű anyagok és a letisztult formák tökéletes összhangot alkotnak a Pulsar szokatlanul magas felszereltségi szintjével. Awesome Design videó

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu
Loading
e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER

Szeptember 6-án bemutatkozik az új Nissan Leaf és az e-Pedal
2017. július 23., vasárnap
  A Nissan bejelentette, hogy a várva-várt Nissan LEAF-fel a forradalmi technológiát képviselő e-Pedal is bemutatkozik, mely teljesen... Bővebben...
Nissan Juke Dark Sound Limitált Kiadás árai és specifikációi
2017. augusztus 14., hétfő
  Megérkezett az új Juke Dark Sound modell, mely két felszereltségi szinttel választható:  N-Connecta vagy Tekna. A modell 1,2... Bővebben...