Címkék: autó | festék | Nissan | Nissan Note | öntisztító

2014. május 10. szombat, 10:15

 

Az autómosás nyűgös feladat lehet, a költségéről nem is beszélve. A Nissan ennek tudatában kezdte meg egy olyan innovatív festéktechnológia tesztelését, amely egyaránt taszítja a sarat, az esővizet és a szennyeződéseket, így lehetővé teszi, hogy az autótulajdonosok végleg búcsút mondjanak az autómosásnak.

A különleges fejlesztésű szuper hidrofób és oleofób festék víz- és olajtaszító tulajdonsággal rendelkezik, és a vadonatúj Nissan Note bevonataként a világ első öntisztító járművét fedi.
A szuper hidrofób anyag mindennapos használatát és az utólagos festés lehetőségét a következő hónapok során a Nissan Technical Centre Europe mérnökei tesztelik majd az öntisztító Note-on a legváltozatosabb út- és időjárási viszonyok között.



A Nissan az első autógyártó, amely a járműkarosszérián alkalmazza az Ultra-Ever Dry® technológiát. A festék és a külső környezet között található védő légrétegnek köszönhetően sem az úttesten felgyülemlett víz, sem a vízfelverődés nem hagy nyomot az autó felületén.

Azonban korántsem ez az első öntisztító technológia a Nissan Note-on: a „mosás és szárítás” funkcióval ellátott tolatókamera víz és sűrített levegő segítségével automatikusan tisztítja meg a lencsét a szennyeződésektől, így a Note biztonsági szenzorai bármilyen időjárás esetén megfelelően működnek.

Az UltraTech International Inc® által forgalmazott bevonat az eddigi teszteken jól vizsgázott az olyan gyakran előforduló vezetési helyzetekben, mint például esőben, havas esőben, fagyban és vízfelverődés vagy víztócsák esetén. A Nissan egyelőre nem tervezi a technológia általános bevezetését ennél a modellnél, azonban továbbra is fontolgatja a védőréteg utólagos alkalmazását, választható opcióként.




Geraldine Ingham, a Nissan Note marketingvezetője szerint „a Nissan Note tervezésénél külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy a vezetést stresszmentes élménnyé tegyük, és a Nissan mérnökei folyamatosan olyan új megoldásokon dolgoznak, amelyek megkönnyítik a családok életét.
Feltett szándékunk segíteni ügyfeleinknek a hétköznapok során őket érő problémák leküzdésében, és ebben mindig szerepet kapnak az olyan legújabb technológiai fejlesztések is, mint ez a páratlan festékbevonat.”

A vadonatúj  Nissan Note  már így is számtalan innovatív megoldással gondoskodik a vezetés fokozott biztonságáról. A sávelhagyás-jelzés, a holttérfigyelés és a mozgó tárgyakat észlelő funkciók együtt alkotják a Nissan Aktív Biztonsági Pajzsot. Ezt az egyedülálló rendszert az öntisztító 360 fokos parkolókamera segíti, amelynek használata úttörő jellegű a B-szegmensben.

Technológia és markáns formaterv a B-szegmensben: ez az új Note igazi vonzereje, a formatervezés és a műszaki kialakítás minden részletén alkalmazott innovatív megoldások.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER