2012. július 02. hétfő, 22:33

 


A Nissan Leaf történelmet írt, mikor a leggyorsabb autó lett, amely egy mérföldnél (1.6km) hosszabb távot tolatva tett meg. Terry Grant - profi kaszkadőr - által irányított autó tolatva mászta megy a goodwoodi dombot 1 perc 37 másodperc alatt, átlagosan 88,5 km/h sebességgel.

A pénteken beállított rekordot szombaton és vasárnap 26 másodperccel javította meg.



Terry, aki tavaly két keréken teljesítette a hegyi menetet egy Nissan Juke-kal azt mondta: "Egy remek autó állt rendelkezésemre, mely az elektromos meghajtás által ugyanolyan gyorsan tud tolatva menni, mint előre menetben. A LEAF-nek alacsony súlypontja, mivel az akkumulátorok a padló alatt helyezkednek el. Mindez lehetővé tette, hogy rendkívül stabilan lehessen vezetni."

"Az egyetlen panaszom, hogy a folyamatos hátranézéstől kicsit fáj a nyakam"

A kísérlet a Nissan ambiciózus "Nagy rákattanás" kampányának része, mely azt tűzte ki célul, hogy Európa-szerte egymillió embert állítson az elektromos autók ügye mellé. Az eredeti terv szerint az egymilliós kattintás-számot 100 nap alatt akarták elérni, a kampány azonban annyira magával ragadta a közvéleményt, hogy már június 21-én, 15 nappal a tervezett időszak lejárta előtt elérte az 1 milliós mérföldkövet.



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER