2011. július 05. kedd, 09:27

 

A Nissan Motor Co. 2011. júliusában világszerte megkezdi az NV200 kompakt kishaszonjármű alapjaira épített elektromos autó (EV) üzemi próbáját. Az első fázisban, 2011. júliusától a Japán Postánál (Japan Post Sefvice Co. Ltd, központ: Chiyosa-ku, Tokió, elnök-vezérigazgató: Shinichi Nabekura) kezdődik a próbaüzem.

nissan-nv200-elektromos-kishaszongepjarmu

Egy tesztautóval kb. két hónapon keresztül végzik a postai gyűjtési és kiszállítási feladatokat Yokohama városban, a Kanagawa prefektúrában, hogy ennek alapján kiértékelhessék a jármű tulajdonságait az üzemeltető mindennapi használati körülményei között. Később hasonló üzemi próbákra kerül majd sor Japánban és Európában egyaránt, melyek során hasonló kiértékeléseket végeznek majd más üzemeltető társaságok.

"A zéró-emissziós járművek nagy szerepet játszhatnak a logisztika világában a gazdasági növekedés és a környezetvédelem közötti egyensúly megteremtésének elősegítésében" - mondta Hideto Murakami, a Nissan globális kishaszonjármű-üzletágáért felelős alelnöke. "A jövőben végzendő termékfejlesztés során biztosan figyelembe fogjuk venni az üzemi próbák során szerzett üzemeltetői visszajelzéseket, és várakozásom szerint az NV200-ra alapuló elektromos hajtású haszonjárműveink hozzájárulnak majd ügyfeleink üzleti sikereihez és a fenntartható társadalom megteremtéséhez." 

A közelmúltban az NV200-at választották ki New Yorkban a követklezős generációs taxinak. Ez az új generációs kishaszonjármű az egész világ vevőinek igényeit szolgálja az élethelyzetek tág határai között, akár üzletről, napi használatról vagy a szabadidő eltöltéséről van szó. Az NV200 Japánban és Európában a 2009-es, Kínában és Szingapúrban pedig a 2010-es pénzügyi évtől kezdve érhető el, további piaci bevezetését tervezik az USA-ban és Indiában. Összességében a világ mintegy 40 országában értékesítik, és kedvező visszajelzéseket kapott az ügyfelektől tágas belső tere, kedvező üzemanyag-fogyasztása, kiváló menetteljesítménye és vonzó formája miatt. 2009. végén elnyerte a „2010-es Év Legjobb Kishaszonjárműve" nemzetközi díjat, amit 20 európai ország újságíróinak szavazatai alapján ítéltek oda. 2011. márciusában „Universal Design" díjat, valamint az általános design legértékesebb díját, „A Fogyasztók Kedvence Universal Design Díj"-at is megkapta, s így az autóiparban első alkalommal fordult elő, hogy egy modell mindkét díjat elnyerte.

A Nissan célja, hogy vezető szerepet töltsön be a zéró-emissziós mobilitás területén, és amellett, hogy komoly fejlesztéseket végez az elektromos járművek technikáját illetően, jelentős mértékben elkötelezte magát az elektromos járművek elterjesztését, valamint a fenntartható mobilitás elérését szolgáló széleskörű erőfeszítések terén is. A Renault-Nissan Szövetség már világszerte több, mint 90 partneri együttműködést alakított ki a zéró-emissziós mobilitás megteremtése érdekében (2011. júniusi helyzetkép). A Nissan ugyancsak komoly kötelezettségeket vállalt a kapcsolódó műszaki tevékenységek területén, mint pl. a lítium-ion akkumulátorok gyártása, a belső nagysebességű töltőberendezések fejlesztése, valamint az akkumulátorok újra-feldolgozása és újra-felhasználása.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER