Címkék: Mini | Mini Clubman

2015. november 13. péntek, 10:47

 

Bemutatkozott a MINI új generációjának legújabb tagja, a MINI Clubman, mellyel a brit márka a prémium kompakt járműkategória meghódítását tűzte ki célul.

 

Az új MINI Clubman négy ajtajával és jellegzetes kétszárnyú csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével és bőséges helyet kínáló, ötletes megoldásokban bővelkedő utasterével minden szempontból kielégíti a kompakt szegmens funkcionalitással szemben támasztott igényeit, mindezt ráadásul egyedülálló, sajátos stílusban. Az összetéveszthetetlen kialakítás, a kiemelkedő vezetési élmény és a prémium minőség egysége kivételes jelenséggé emeli a legújabb brit kisautót, amely újabb célcsoportokkal ismerteti meg a MINI modellek nyújtotta életérzést.



Az új MINI Clubman felnőtt karaktere külső méreteiben is visszaköszön: a modell jelentősen nagyobb elődjénél, jellegzetes karosszéria-felépítéssel, kiemelkedő minőségű anyaghasználattal és fényezéssel, valamint új megoldásokkal a hajtáslánc, a futómű-hangolás, a biztonság, a vezérlőegységek és a legújabb MINI modellgeneráció alapjaira építkező állandó járműkapcsolat terén. Az új családtag az új MINI-generáció legnagyobb képviselője, ami az ötajtós MINI-hez viszonyítva is tetten érhető: az új MINI Clubman hossza 27, tengelytávolsága 10, míg szélessége 9 centiméterrel haladja meg ötajtós testvérmodellje hasonló értékeit. Csomagterének térfogata alapesetben 360 liter, amely a 40 : 20 : 40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével egészen 1250 literig bővíthető.

Piaci bevezetésekor az új MINI Clubman négy különféle, MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó motorváltozattal érhető el (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 4,1 – 6,3 liter / 100 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 109 – 147 gramm / kilométer). Miközben az új MINI Cooper Clubman meghajtásáról egy háromhengeres benzinmotor gondoskodik 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítménnyel, az új MINI Cooper S Clubman motorházteteje alatt egy 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményű négyhengeres benzinmotor dolgozik. Mi több, két négyhengeres dízelmotor-változat is bemutatkozik az új MINI Clubman erőforrás-palettáján: a MINI Cooper D Clubman 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítményt, míg a MINI Cooper SD Clubman 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményt produkál. Márkatörténete újdonságaként mutatkozik be az új MINI Clubman modellben a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó, amely most először válik elérhetővé MINI modellhez, opcionális extrafelszereltségként a MINI Cooper S Clubman, a MINI Cooper SD Clubman és a MINI Cooper D Clubman modellekhez.

Az új MINI Clubman palettáján számtalan funkció és opció jelenik meg a MINI modelltörténetében most először, amelyek a vezetés élményét, a menetkomfortot és a biztonságot hivatottak még tovább fokozni. Ilyen többek között az elektromos rögzítőfék, a fékező funkcióval ellátott aktív sebességtartó automatika, valamint a MINI Yours Interior Styles opció háttérvilágítású ajtókárpitjai. A típusspecifikus MINI Excitement Package LED-es belső- és hangulatvilágítást, illetve exkluzív MINI embléma-kivetítést tartogat. Ez utóbbi az autó kinyitásakor a vezetőoldali külső visszapillantó-házból a MINI logóját vetíti ki az aszfaltra.



Az autó külső antennáján található visszajelző-fény, pedig egy zsúfolt parkolóházban is könnyen megtalálhatóvá teszi az autót. További egyedülálló funkció a prémium kompakt járműkategóriában a Comfort Access kulcsnélküli nyitás, indítás, leállítás és zárás, a hátsó csomagtérajtó érintés nélküli nyithatóságával kiegészítve. Itt is megjelenik a Head-Up kijelző, amely a navigáció funkcióit és a táblafelismerő rendszer adatait is a vezető látóterébe helyezi - ezzel is a biztonságos vezetést támogatva.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER