Címkék: BMW | BMW Múzeum | Mini | Mini története

2014. november 27. csütörtök, 15:58

 

Új időszakos kiállítás nyílik 2014. november 27-én a BMW Múzeumban, amely a MINI 55 éves történetét mutatja be az érdeklődőknek. A kiállítás november 28-i nyitópartiján a The Rifles rockzenekar gondoskodik majd a felhőtlen hangulatról.

2014 november 27-től a MINI - a BMW Group ikonikus, nagyvárosi autókat gyártó márkája – kerül „A MINI története” elnevezésű időszakos kiállítás középpontjába. 2016. január 31-ig a BMW Múzeumba ellátogató érdeklődők első alkalommal gyönyörködhetnek a több mint 30 kiállított, eredeti MINI modellben, illetve a számos apróbb kiállítási tárgyban és kiegészítőben, amelyek együtt a MINI 55 éves sikertörténetét ölelik fel. Számtalan fénykép, film, vázlatrajz és rengeteg érdekes háttérinformáció együttesen meséli el a hagyományteremtő- és tisztelő brit prémium autógyártó történetét, húsz egymásból nyíló kiállítótermen át. November 28-án a BMW Múzeum nagyszabású partit rendez az új kiállítás megnyitása alkalmából.



„A MINI inspiráló és magával ragadó, szembeszáll a korlátokkal, miközben mosolyra fakaszt a szép formájával” – mondta Peter Schwarzenbauer, a BMW AG igazgatótanácsának MINI-ért is felelős tagja az exkluzív kiállítás megnyitása alkalmából. „Egy MINI és a vezetője közötti kapcsolat erőteljesen érzelmi alapú. A BMW Múzeumban megnyíló színes, sokrétű kiállítás és az ezt kísérő különleges kiadvány átfogó képet ad a gazdag hagyományait hűen őrző márkáról – egészen az 1959-es eredeti Mini-től napjainkig. Már nagyon várom, hogy köszönthessem a kiállításra látogató MINI-rajongó tömegeket, akik hozzánk hasonlóan osztoznak a MINI-szenvedélyben” – tette hozzá Peter Schwarzenbauer.

„Ahogyan a Rolls-Royce Motor Cars legutóbbi „vendégfellépése”, úgy eme különleges MINI kiállítás is lehetőséget ad nekünk arra, hogy egy teljesen új oldalról, érdekes részletességgel mutassuk be látogatóinknak a BMW Group örökségekben bővelkedő márkáit. A kiállítás során a legváltozatosabb szempontok alapján engedünk minden eddiginél mélyebb bepillantást a MINI történetébe és hátterébe, mindezt fiatalos, lendületes és újító stílusban” – fogalmazott Gabriele Fink, a BMW Múzeum vezetője.

A jellegzetes modellek és az úttörő dizájn széles tárháza
A kisautó nagy története: a különleges kiállítás a MINI fejlődéstörténetét helyezi a reflektorfénybe. Az informatív és izgalmas utazás során a látogatók a tradicionális brit márka összes fontos mérföldkövébe betekintést nyerhetnek, az olyan korai, helytakarékos klasszikus modellektől kezdve, mint a Morris Mini Minor és a Mini Traveller, egészen az összetéveszthetetlenül modern ruhát öltő első új MINI modellig, amelynek gyártását 2001-ben indította be a BMW Group. A kiállított modellek mellett a márka tanulmányautói és kreatív prototípusai is helyet kapnak a múzeumban, így a MINI lakóautó és a medencével felszerelt MINI limuzin is, amelyek a MINI égisze alatt készülő modellekben rejlő megdöbbentő sokszínűséget és a hagyománytisztelő márka ügyfélközpontúságát hirdetik.

Az apró kiegészítőktől egészen a korhű harmóniáig
A márka előkelő öröksége, a brit hagyományok iránti hűsége és büszkén vállalt életszemlélete az 1960-as évektől kezdve egészen napjainkig mindvégig a popkultúra szerves része volt (ékes példa erre a Beatles együttes márka iránti elkötelezettsége is). Az 1990-es években Mr. Bean világszerte nagy népszerűségnek örvendő tévésorozata rajongók sokaságával bővítette a Mini táborát a bolygó minden szegletében. A BMW Múzeum a MINI kiállítás 20 termében sorra veszi eme kulturális és történelmi összefonódás minden egyes mozzanatát. A márka történetében elkülöníthető egyes korszakok iránti átfogó érdeklődést korhű hangulatú prezentációval és ritka kiegészítők, filmek, fényképek, reklámok és vázlatrajzok bemutatásával elégíti ki a gyártó. „A MINI története” elnevezésű kiállítás egy felejthetetlen utazás a MINI fél évszázadot felölelő legendájában.

Nagyszabású nyitóparti az összes MINI-rajongó számára
A BMW Múzeum a MINI összes rajongóját meghívja az exkluzív kiállítás nagyszabású, 2014. november 28-i nyitópartijára. A vendégek 20:00 órától az elsők között tekinthetik meg a tárlatot, amit ezután egy hajnalig tartó parti követ. A felhőtlen hangulatról a The Rifles rockzenekar gondoskodik majd. A belépő 5 euró, amely az üdvözlő koktélt is tartalmazza.

BMW Múzeum
A minden korosztályból érkező látogatók a BMW márkáinak múltjába, jelenébe és jövőjébe nyerhetnek betekintést a BMW Welt-et, a BMW Múzeumot és a BMW gyárát egyesítő épületkomplexumban, amelyben a BMW Múzeum fontos szerepet játszik. 2008-as újranyitása óta hatalmas sikerrel jeleníti meg a BMW múltját, miközben bepillantást enged a márka jövőjébe is. A múzeum a mobilitás átfogó témakörét is részletesen taglalja, a fiatalabb látogatók széleskörű tájékoztatása érdekében: a Junior Múzeum különleges, játszva tanító programokkal kedveskedik a komplexumba ellátogató gyermekeknek és fiataloknak. A BMW Múzeumnak mindeközben saját története is van: 1973-as építésével a Németországban található autóipari múzeumok egyik legrégebbi képviselője, épületét ráadásul 1999-ben műemlékké nyilvánították.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER