2011. november 30. szerda, 17:58

 

A Mercedes-Benz CLS, az SLS AMG Roadster és a C-osztály modelljei a kategóriájuk legattraktívabb autói. Ezenkívül az ötvenes évek legendás, sirályszárnyú 300 SL sportkocsija számít az utóbbi évtizedek design-ikonjának. Ez a nagy német „auto motor und sport“ szaklap olvasószavazásának eredménye.

Ezúttal 22 916 olvasó adta le szavazatát az Autonis design-díjára, amelyet az „auto motor und sport“ ad ki évente a legszebb új autóknak. A választás egyetlen kritériuma az volt, hogy melyik autó designja tetszik legjobban az olvasóknak. A középkategória fölényes győztese, a szavazatok több mint kétharmadával, a Mercedes-Benz C-osztály, illetve a modellcsalád kupéja. A C-osztály új nemzedéke a dinamikus designjával győzte meg az embereket. Különösen érvényes ez a C-osztály Coupé típus klasszikus kupé-arányaira.

A felső kategóriában a négyajtós Mercedes-Benz CLS kupét tették a hozzáértő olvasók a szépségverseny első helyére. Akárcsak elődjére, erre is a megkapó forma és kulturált sportosság jellemző.

mercedes-cls

A kabriók közül 2011-ben a Mercedes-Benz SLS AMG Roadster nyerte el leginkább az olvasók tetszését. A szuper-sportkocsi nyitott változatát ugyanazok a műszaki újítások jellemzik, mint a szárnyas-ajtós kupét, amely már 2009-ben nagy sikert aratott ugyanezen a versenyen. A mindössze 11 másodperc alatt kinyíló, illetve becsukódó kompakt vászontetején kívül kimagasló menetdinamikát és kimagasló roadster-élményt is nyújt az új SLS AMG Roadster.

mercedes-SLS-AMG-roadster

A Mercedes-Benz az autódesign trendformálójaként az élen áll.


Forrás: auto motor und sport

Csaknem hatvan év után is felcsillan a tekintet, ha felbukkan egy legendás 300 SL – akár szárnyas ajtókkal, akár vászontetővel. Formája ilyen hosszú idő után is lenyűgözi az embert! Az „auto motor und sport“ olvasói ezért a 300 SL-nek adták „Az utóbbi évtizedek design-ikonja“ címet – mintegy életmű-díjként.

mercedes-300-sl


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER