2011. április 26. kedd, 12:36

 

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozóinak száma immáron négyszámjegyűre bővült: Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között üdvözölte azt a már több mint 1000 dolgozót, akik a Mercedes-Benz kompaktautó-gyártásban a kecskeméti csapatot erősítik.

 

mercedes-gyar-dolgozok

Az ünnepségen a dolgozók egy 40 méter átmérőjű Mercedes-Benz csillag alakzatot szimbolizáltak. Frank Klein a következőket mondta: „2010 végén kereken 700 dolgozót számlált a gyár. Még ebben az évben megháromszorozzuk ezt a létszámot. Nagyon jó úton járunk, hiszen eddig minden pozícióra megfelelő szakembereket tudtunk alkalmazni. A következő 8 hónapban további ezer munkatárssal bővül csapatunk.“ Ebben az évben elsősorban a gyártás területére keresünk embereket, akiket elsősorban Kecskemét tágabb környezetéből toborzunk.

A gyár dolgozóinak megfelelő továbbképzéséhez saját oktatási központ áll rendelkezésre, ugyanakkor sokan vesznek részt oktatáson a németországi Mercedes-Benz gyárakban is. A későbbiekre nézve is biztosítva látszik a megfelelő szakember utánpótlás: A kecskeméti főiskolával kötött stratégiai együttműködés, valamint a Kecskeméti Önkormányzat, a Bács-Kiskun megyei Ipari- és Kereskedelmi Kamara és tíz helyi cég között kötött megállapodás a duális szakképzés bevezetésére mind ennek a célnak az elérését hivatottak segíteni.

Kecskeméti címer a gyár legmagasabb pontjánkecskemet-cimer-mercedes-gyar
A rendezvényen Klein úr arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyár legmagasabb pontját – a fényező üzem kéményét - mostantól Kecskemét címere díszíti. „A kéményt a légiforgalom miatt mindenképpen külön jelöléssel kellett ellátni. Dolgozóink adták az ötletet, hogy a piros-fehér színű sávozásra kerüljön fel Kecskemét címere. Ez – habár nem volt egyszerű – végül nagyszerűen sikerült! A címer 4 méter magas és az 55 méteres kémény keleti és nyugati oldalán látható. Most a Mercedes-Benz márka jól ismert szimbóluma, a Mercedes-csillag mellett Kecskemét városának jelképe is már messziről felismerhetővé teszi az új gyárat, ezzel is kifejezve a gyár és a város szoros és kitűnő kapcsolatát.”

Továbbra is tervszerűen halad a gyárépítés: a termelés előkészítésének utolsó fázisába ért a gyár
A gyártócsarnok műszaki felszerelésének befejezése után – az első üzemekben már májustól - indul azok próbaüzeme. Júliusig befejeződnek ezek a tesztek, és szeptembertől a gyártási folyamat különböző fázisainak tesztelése következik. Ezek során az első tesztautók is elkészülnek, és a gyártás egész rendszerét a márkának megfelelő csúcsminőséghez optimalizálják. Ezzel az utolsó lépéssel minden feltétel teljesül, hogy az első ügyfélautók a terveknek megfelelően jövő év első negyedévében legördülhessenek a gyártósorról.

A kecskeméti gyár a rastatti gyárral, ami a Daimler-Konszern Mercedes-Benz kompaktjáműveinek központja, gyártási megállapodást köt. Magyarországon a jövőben az összesen négy új kompaktautóból kettőt fognak gyártani, amelyeket a mai Mercedes-Benz A- és B-osztályának utódgenerációjaként tartanak számon. A márka ezzel a prémium-kompaktautó-szegmensben kibővíti kínálatát, hogy új vevőket és új piacokat hódítson meg.

mercedes-gyar


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER