2013. április 06. szombat, 16:32

 

Az új Mazda6 elnyerte a híres, nemzetközi red dot dizájn díjat kiemelkedő formatervéért. A Mazda zászlóshajójának legújabb elismerése híven tükrözi a „KODO – A Mozgás Lelke” formanyelv sikerét.

A független dizájn-szakértőkből álló, 37 fős zsűri 9 szempont szerint értékelte a versenyző termékeket; az új Mazda6 formatervezési innovációival győzte meg őket. Véleményük szerint a KODO – melyet a prédájukra ugró vadállatok energiája inspirált – az erőteljes fellépéssel és agilitással jól szimbolizálja a Mazda megközelítését, amely szembe megy a konvenciókkal, hogy minél jobb autókat építhessen.

mazda6-dizajn-dij


„Az új Mazda6-tal az volt a célunk, hogy felkeltsük az autót megfigyelők érzékeit, kövessék szemükkel az autót, amely kiegyensúlyozottságával és arányaival visszautasíthatatlan vágyat kelt arra, hogy beleüljenek és vezessék” – mondta Peter Birtwhistle, a Mazda európai kutatás-fejlesztési részlegének főtervezője. „A red dot díj rangos bizonyíték arra, amit a Mazdánál a KODO merész kifejezőerejével elértünk”

Az új Mazda6 nemcsak nemzetközi szinten, hanem hazánkban is sikereket arat. A hazai forgalmazás megkezdése óta a felső-középkategóriás autók szegmensében 6,9%-ot (forrás: Datahouse Kft.) ért el, ezzel a hatodik legkedveltebb cégautó. Az autót vásárlók fele-fele arányban választják a benzin- ill. dízelmodelleket, többnyire Sedan karosszériával, Meteor ezüst színben, a legfelsőbb felszereltségi szinten (Revolution), amely tartalmazza SKYACTIV TECHNOLÓGIA újításait, az i-ELOOP fékerőenergia-visszavezető rendszert, valamint az i-Activsense rendszereket, melyek segítségével az autó biztonságosabban és teljes kényelemben vezethető.

A red dot dizájn díj
Az 1955-ben, a németországi észak-rajna-vesztfáliai dizájn centrumban alapított red dot dizájn díj egyike a legnagyobb nemzetközi elismeréseknek. A díjat terméktervezés, dizájn-koncepció és kommunikációs dizájn kategóriában osztják ki. Az új Mazda6-ot a „red dot díj terméktervezés 2013” kategóriában 54 ország 1865 gyártójának 4662 pályázata közül választották elsőnek, és a díjat a vállalat július 1-én veheti át az esseni Aalto Színházban. A modell megérdemelt privilégiumként viselheti a világon mindenhol elismert, kiemelkedő formatervű termékeket jelző red dot jelvényt.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER