2013. január 09. szerda, 20:32

 

A vadonatúj Lexus IS 2013. január 15-én, a Detroiti Autókiállításon lép első ízben a közönség elé. A vadonatúj IS európai modellkínálatában az IS 250 mellett megjelenik majd az IS 300h is, amely az első IS-modell Lexus Hybrid Drive hajtással. Mindkét típushoz megrendelhető az F SPORT csomag továbbfejlesztett változata.

lexus is 2013



Dizájn, megjelenés
A népszerű LF-CC tanulmányautó nyomán a vadonatúj IS modellt is a Lexus látványos, orsó formájú hűtőrácsa díszíti, agresszív eleganciával, erőteljes kiállással és jól felismerhető márkaidentitással ruházva fel a kompakt limuzint.
Oldalnézetből jól látható, hogy a kabin tömegét hátra koncentráltuk, s a karosszéria eleganciáját látványosan hangsúlyozza a kocsitest alsó részétől a hátsó lámpatestig végigfutó, erősen emelkedő karaktervonal.
A karosszéria meghatározó eleme az új, erőteljes formavilágú első lámpatest, s az alá külön beépített, L alakú Nappali Világítás (DRL), ami mára a Lexus egyik védjegyévé vált.

lexus-is-2013


Utastér
A letisztult és elegáns dizájnelemekkel megformált utastér vezetőközpontú kialakítást és tökéletes ergonómiát kínál.
Az új IS szélességének és tengelytávolságának növelésével érezhetően tágasabb teret alakítottunk ki a hátsó üléssorban és a csomagtartóban. A hosszabb tengelytávolsággal és az első ülések vékonyabb háttámláival az IS kategóriaelső teret kínál a hátsó utasok térdének, ráadásul így rendkívül könnyűvé vált a ki- és beszállás. A hátsó üléssor új háttámlái 60:40 arányban dönthetők és lehajthatók.
Az új fejlesztésű vezetőülés magasabb szintű komfortot és még jobb oldaltartást nyújt. Mélyebbre került az ülés csípőpontja, akárcsak az új, az LFA által inspirált kormánykerék; ennek és a tengelyirányban hosszabb úton állítható volánnak köszönhetően a vezető üléspozíciója sportosabb lett.
Az utastérben alkalmazott anyagok és kárpitok a legújabb HMI technológiával készültek, s a műszerfal különlegessége a kiváló minőségű, különleges megvilágítású analóg óra. A középkonzolon találjuk a Lexus első elektrosztatikus működtetésű kapcsolóit, amelyekkel egyetlen érintéssel beállítható a klíma hőfoka.

lexus-is-muszerfal-utaster


F Sport kiegészítők
Exkluzív hűtőrácsuk és jellegzetes első lökhárítójuk révén az F SPORT modellek első pillantásra felismerhetők. A légbeömlő ‘csípővonala’ magasabb, mint a standard modellek esetében; ezáltal megnövekszik az alsó hűtőrács területe, amelyen át – az autó sportosabb karakterének megfelelően – több hűtőlevegő áramolhat a motortérbe.
Az IS F SPORT exkluzív, kiváló tartású ülései ‘integrált habosítással’ készülnek, aminek lényege, hogy nem hagy rést a kárpit és az ülőlap töltőanyag között, s ezáltal kiváló komfortot és kiemelkedő oldaltartást biztosít.
Az F SPORT modellek különlegessége az LFA-ból származó, innovatív műszeregység, amelynek középső gyűrűje jobbra-balra eltolható.

lexus-is-uj


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER