Címkék: abroncs | Lamborghini

2020. november 24. kedd, 14:42

 

A Lamborghini a Bridgestone-t bízta meg a 2021-ben piacra kerülő Huracán STO szuperautója egyedi abroncsainak fejlesztésével.

 

 

 A Bridgestone fenntartható virtuális gumiabroncs-fejlesztési technológiájának köszönhetően a járványhelyzet ellenére is olyan, kifejezetten erre a típusra szabott gumit alkotott meg, amely maximalizálni tudja az autó kiugró teljesítményét. Az egyedi Potenza abroncsnak köszönhetően az autó tapadása, kezelhetősége, irányíthatósága és extrém körülmények között elért teljesítménye kiemelkedő.

A Bridgestone egyedi fejlesztésű gumiabroncsa a két autóipari kulcsszereplő első együttműködésének eredménye. Ahogy a Lamborghini Huracán STO, úgy a Potenza gumik is a technológia és a dizájn tökéletes ötvözetét képezik.

Az abroncs a mintázat és az üregek egyedi kombinációjának, illetve a legkorszerűbb technológiának köszönhetően képes maximalizálni a szuperautó teljesítményét. A speciális aszimmetrikus mintázat hozzájárul a fokozott kormányreakcióhoz és kanyarstabilitáshoz, a belső koronaszerkezet pedig kiegyenlíti a nyomáseloszlást a kanyarokban. Ezen jellemzők az újonnan kifejlesztett futófelület-keverékkel együtt segítenek abban, hogy a Huracán STO pályaszintű teljesítményt érjen el az utakon.

 

 

A Lamborghinivel folytatott szoros együttműködésnek és a virtuális fejlesztési technológiának köszönhetően a Bridgestone a COVID-19 járvány okozta korlátozások ellenére is sikeresen alkotta meg az abroncsot. A Bridgestone virtuális gumiabroncs-fejlesztései kulcsfontosságúnak bizonyultak abban, hogy az adott időkereten belül a Potenza kiemelkedő teljesítményre legyen képes.

A gumiabroncsgyártó a virtuális fejlesztési környezetben számos kombinációt tesztelt, majd az abroncs viselkedési mintáit integrálta a jármű rendszerébe, hogy egy virtuális vezetési szimulátor segítségével találja meg a tökéletes megoldást. Így a folyamat az elejétől végéig sokkal hatékonyabb módon és alacsonyabb környezeti hatással mehetett végbe.

A Lamborghini 2021 elején kezdi meg a Huracán STO gyártását. A közúti felhasználású, egyedi fejlesztésű Potenza garnitúra mellett a Bridgestone a gumiabroncs versenypályára fejlesztett, homologizált verzióját is elérhetővé teszi, amely versenytechnológiák segítségével képes maximalizálni a jármű pályateljesítményét, főleg száraz körülmények között.

A bejelentés kapcsán Steven De Bock, a Bridgestone EMIA személyabroncs üzletágának alelnöke elmondta: „Öröm volt a csapatunk számára, hogy a Lamborghinivel egy ilyen izgalmas projekten dolgozhattunk szorosan együtt az első alkalommal. A Huracán STO hihetetlen mérnöki munka eredménye, amely megérdemel egy olyan egyedi gumiabroncsot, amely teljes mértékben ki tudja használni az autóban rejlő lehetőségeket. Büszkén mondhatom, hogy a Bridgestone egy igazán nagy teljesítményű gumiabroncsot alkotott meg. Fantasztikus volt a csapat számára, hogy egy olyan projekten dolgozhatott, amely sok szempontból a technológia élvonalát képviseli.”

 

 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER