Címkék: Class FM | Lada | Lada Kalina | Morning Show

2016. november 21. hétfő, 14:19

 

A Lada és a Class FM közös jótékonysági akciója keretében egy rászoruló család kapott autót. Az autó az első hazai Lada, egy Kalina Kombi, amit a márka újkori történetében először helyeztek forgalomba Magyarországon.

 

 

Minden 2015. december 16-án kezdődött. Ekkor mutatkozott be itthon újra az orosz márka és itt leplezték le azt a Lada Kalina Kombit, amit elsőként helyeztek forgalomba Magyarországon. Az első hazai Lada néhány út után egy autós magazinhoz került fél éves tartós tesztre, ahol kiválóan teljesített.

Nyár végén visszakerült a Kalina az importőrhöz, aki elkezdett gondolkodni azon, hogy a jövőben hol lenne a legjobb helye a sokat bizonyított autónak. Egy biztos volt: jótékonysági célra szeretnék felajánlani. Így amikor meghallották a Morning Show-ban felmerült ötletet, miszerint milyen jó lenne egyszer nem szerencse alapon dönteni, hanem egy valóban rászorulónak autót adni, nem is volt kérdés, azonnal jelentkeztek.




Így kezdődött a jótékonysági akció, ahol három hét alatt több mint kétezer történet érkezett a felhívásra. Nagyon nehéz volt a választás, de végül egy borsodi család mellett döntöttek. Juditék nehéz körülmények között, egészséges gyermekük mellett egy halmozottan sérült fiút nevelnek, akit speciális iskolába hordanak. Illetve hordanának, ha lenne saját autójuk. Eddig innen-onnan kért kölcsön autókkal próbálták megoldani a helyzetet, de nagyon nehézkesen ment, Norbika sokszor nem jutott el az iskolába.

Reménytelenségükben egy sokadik autó nélküli napon sírva döntötték el, kiveszik gyermeküket az iskolából. A sírás oka nem sokkal később a boldogság lett. Rákóczi Feri gurult be a házuk elé a hőn áhított Ladával, a család pedig a zokogástól szó szerint szóhoz sem jutott. (A korábbi, vonatkozó Morning Show adásrészlet itt található.)
Ma is hasonlóan zajlottak ez események. Judit és az egész család határtalanul hálás és boldog volt, nem győztek köszönetet mondani az akció résztvevőinek. Akik nem voltak kevesen, hiszen a Lada mellett benzinkártyát, téli gumikat, biztosítást, motorolajat és sok más ajándékot is kapott a család.

„Különleges nap számunkra a mai. A Ladának vannak elvitathatatlan előnyei. Beszélhetnünk az áráról, az alacsony üzemeltetési költségekről, az erős motorról, a robosztus felépítésről, a rossz utakra tervezett futóműről és számos más remek tulajdonságáról. Azonban most nem ez, vagy nem csak ez a lényeg. Lehetőségünk volt segíteni és megtettük, mert a Lada nem csak az autóról, vagy autózásról, hanem az emberekről, az embereknek szól. Megkönnyíti az életüket, segít A pontból B pontba, vagy, ahogy most is, egyről a kettőre jutni. Felemelő érzés, hogy tudtunk adni. Balesetmentes vezetést és örömteli Ladázást kívánunk a családnak!” – tette hozz Markó Zoltán a Lada Hungary projektigazgatója.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER