Címkék: KIA XCeed

2020. március 31. kedd, 16:42

 

A Kia XCeed Red Dot díjat nyert a ‘Termékdizájn’ kategóriájában, s ezzel immár a Ceed- család valamennyi tagja Red Dot győztes.

 



 Az XCeed elismerésével a Kia 2009 óta begyűjtött Red Dot elsőségeinek száma 25-re emelkedett. Legutóbb az XCeed közeli rokonai, az ötajtós Ceed, a Ceed Sportswagon és a ProCeed nyert ilyen, a formaterv erősségeit díjazó elismerést 2019-ben.

 Karim Habib, a Kia Design Centerének vezetője a díj kapcsán elmondta: “a Kia hagyományosan elkötelezett a minőség folyamatos emelése és javítása mellett, miközben ügyfelei mind tökéletesebb kiszolgálására törekszik. Az XCeed tökéletes megtestesítője mindennek, én pedig különösen büszke vagyok arra, hogy kollégáim erőfeszítéseit és munkáját világszerte sikerek koronázzák, hiszen vásárlóink is elégedettek.”

 

 

 

Gregory Guillaume, a Kia Motors Europe formatervezési alelnöke, az XCeed vezető formafelelőse így nyilatkozott: “Az XCeed határozottan és bátran újszerű formairányba terelte a Kia legnépszerűbb modellcsaládját, miközben minden formaelemében azonnal felismerhetően és kétségbevonhatatlanul Kia maradt. Ez a díj európai formacsapatunk munkájának elismerése, amelyre különösen büszke vagyok.”

A Red Dot már az XCeed második rangos formatervezési díja, hiszen a modellt 2020 elején az iF zsűrije is kitüntette. Az XCeed ugyanakkor 2019-ben már ‘Arany kormánykereket’ (Das Goldene Lenkrad) nyert Németországban, miközben győzött a városi autók kategóriájában (Urban Car Award) a világszintű, ‘Az Év Női Autója’ választáson is.
A Kia XCeed Az XCeed a kompakt szabadidő-terepjárók (SUV) praktikumát a családi ötajtósok sportosságával és vezetési élményével ötvözi. Azoknak az európai vásárlóknak készül, akik az SUV-k által nyújtottnál dinamikusabb menettulajdonságokra és sportosabb megjelenésre vágynak.

A hagyományos szabaditőautók sportos alternatívájaként az XCeed azokéhoz hasonlóan tágas utas- és csomagteret kínál. Menetdinamikai jellemzői sportosak, de ettől a menetkomfort nem csorbul, miközben a hagyományos kompaktokénál emeltebb üléshelyzetből a vezető sokkal jobban áttekintheti a forgalmat.
Az XCeed kifejezetten az európai vevők igényei alapján született a Kia frankfurti fejlesztőközpontjában. Értékesítése 2019 második félévében indult, és máig több mint 20 000 talált belőle gazdára Európa szerte. Az XCeed plug-in hibrid változata 2020 első negyedévében debütált.
A Red Dot A Red Dot Díjat három kategóriában osztják ki (termék dizájn, brand és kommunikációs dizájn, valamint dizájn koncepció). A zsűrit 40, a világ minden tájáról érkezett független formatervező, oktató és újságíró szakértő alkotja. Az elbírálás fő szempontjai: innováció, formai minőség, funkcionalitás és ökológiai kompatibilitás. 2020-ban 60 országból több mint 6 500 terméket neveztek a versenyre.
A Red Dot-ot Észak-Rajna-Vesztfáliában alapították 1955-ben, és mára a világ egyik vezető formatervezési rangadójává nőtt.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER