Címkék: Jeep | Renegade

2014. szeptember 16. kedd, 11:06

 

Az új Jeep® Renegade márciusban a Genfi Autószalonon megtartotta világpremierjét, áprilisban a New York-i Autószalonon az észak-amerikai közönségnek is bemutatkozott. Most közzétették a hivatalos európai felszereltségi és árlistáját.

 

A Renegade a márka történetének első olyan típusa, amelyet Olaszországban gyártanak, és az első modell a Fiat Chrysler Automobiles történetében, amelyet olasz és amerikai tervezők és mérnökök közösen fejlesztettek. Az új Jeep Renegade révén még szélesebb lett a Jeep márka globális kínálata, egyben a legendás amerikai márka egy számára korábban ismeretlen szegmensben: a kompakt szabadidőjárművek kategóriájában is képviselteti magát. A Renegade-et több mint 100 országban, köztük az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazzák majd.



Európában az új Jeep Renegade teljes modellkínálata elérhető lesz: négy különböző felszereltségi szint (Sport, Longitude, Limited és Trailhawk) takarékos benzines és turbódízel motorokkal felszerelve, első- vagy összkerékhajtással párosítva.
A modell belépő ára 5.250.000,-Ft (a később bevezetésre kerülő Sport felszereltségi szinten, a 110 lóerős, 1,6 literes benzinmotorral).

Jeep Renegade árlista letöltés

Az értékesítés szeptember végén veszi kezdetét. Az új Jeep Renegade először a márka olaszországi márkakereskedéseiben tűnik fel; ezt követően a kompakt szabadidőjármű az összes fontos európai piacon elérhetővé válik.

A legnagyobb európai piacok Jeep márkakereskedéseiben július dereka óta zajlanak a modell bevezetését előkészítő programok. Az új Jeep Renegade idén kedvező fogadtatásnak örvend, a mai napig több mint kétezren keresték fel azt a bevezető programot, amelyet az olaszországi Torinóban, a Mirafiori autóvárosban szerveztek. Az új Renegade európai előzetesei egész nyáron zajlottak, a hazai piacon négy Jeep márkakereskedésben lesz elérhető.

Az erőteljes személyiségű Jeep Renegade a városi közlekedéshez és a terepjáráshoz egyaránt optimális méretekkel rendelkezik. Kategóriájának legtágasabb belső terével büszkélkedhet, kiváló közúti menettulajdonságaihoz felülmúlhatatlan terepképességek társulnak.
A modell fejlett 4x4 rendszereinek része az a kategóriában egyedülálló megoldás, amellyel a hátsó tengely  lekapcsolható a hajtásláncból. Ez lehetővé teszi, hogy a vezérlés négykerékhajtásból zökkenőmentesen válthasson át elsőkerékhajtásba, így üzemanyag-takarékosabban közlekedve, amennyiben nincs szükség a szuverén terepjárásra.
A kategóriában szintén elsőként alkalmazott, kilencfokozatú automata sebességváltó aszfalton és terepen egyaránt mértékadó teljesítményt biztosít.
A takarékos erőforrások választéka, illetve az összesen kilenc különböző hajtáslánc-kombináció révén az új Renegade minden ügyfél elvárásaihoz képes alkalmazkodni.


Külső formaterv
Az új Jeep Renegade friss, vadonatúj formaterve kétségtelenül elnyeri azoknak a fiatalos lelkű, kalandkedvelő ügyfeleknek a tetszését, akik a szabadság és a kaland értékei által ihletett, legendás Jeep formanyelvben magukra ismernek. Az autó megjelenése határozottságot sugall, a robusztus kontúrokhoz agresszív kerék/karosszéria arány társul. Akármilyen irányból szemléljük, a Renegade-en felfedezhetők a márka stiláris hagyatékának meghatározó elemei: a kerek fényszórók, a jellegzetes, hetes osztású hűtőmaszk, a trapéz alakú kerékívek. A friss levegő varázsát kereső ügyfelek kétféle nyitható tetőszerkezet között választhatnak: a nagyméretű, eltolható üvegtető mellett elérhető a kategóriában példa nélküli ’My Sky’ tető, amelynek két panelje könnyen és kényelmesen eltávolítható, majd a csomagtartóban biztonságosan elhelyezhető. A 'My Sky' a kategóriában máshol nem tapasztalható panoráma élményt nyújt.



Belső tér
A Renegade utasterének modern, kifinomult megjelenése összhangban áll a márka génjeivel. A belső térben a részletekbe menő, gondos kidolgozás innovatív színkombinációkkal, kiváló minőségű anyagokkal, fejlett technológiai tartalommal és ötletes, funkcionális tároló megoldásokkal társul.



Motorok
A Jeep Renegade európai motorkínálata összesen kilenc különböző hajtáslánc-kombinációt tartalmaz. A választék része a 140 lóerős, 1,4 literes MultiAir2 turbómotor start-stop funkcionalitással és 4x2 hajtásképlettel. A motor hatfokozatú manuális és dupla száraz kuplungos sebességváltóval egyaránt megrendelhető. A 170 lóerős 1.4 MultiAir2 turbómotor start-stoppal, kilencfokozatú automata sebességváltóval kapható, 4x4-es kivitelben. A kínálatban megtalálható még a 110 lóerős, 1,6 literes E.torQ motor start-stop technológiával, ötfokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerékhajtással. A választékot háromféle, start-stop technológiával felszerelt dízelmotor teszi teljessé: a 120 lóerős 1.6 MultiJet II hatfokozatú kézi sebességváltót és 4x2 hajtásképletet kínál; a 120 és 140 lóerős kivitelben választható 2.0 MultiJet II hatfokozatú kéziváltóval és összkerékhajtással kapható, míg a 170 lóerős 2.0 MultiJet II kilencfokozatú automata sebességváltót és 4x4-es hajtásképletet kínál.

Kilencfokozatú automata sebességváltó
Az új Renegade kategóriájában elsőként kínál kilencfokozatú automatikus sebességváltót. A 2,0 literes MultiJet II dízelhez vagy az 1,4 literes MultiAir2 benzines turbómotorhoz csatlakoztatható, kilencfokozatú váltómű számos előnyt kínál, a kiváló rugalmasságtól kezdve a nagy sebességnél mutatott, finom erőleadáson át a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztásig. A vadonatúj, teljesen elektronikus vezérlésű, kilencfokozatú automatikus sebességváltó adaptív váltóprogrammal és AutoStick kézi kapcsolhatósággal rendelkezik, a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, a jobb menetteljesítmények és a nagyobb vezetési élmény érdekében.

4x4 rendszerek: ‘Jeep Active Drive’ és ‘Jeep Active Drive Low’
A vadonatúj Renegade kétféle, új fejlesztésű összkerékhajtási rendszert kínál. A Jeep márka legendás terepalkalmasságáról a kategória legjobb első és hátsó terepszögei mellett kétféle összkerékhajtási rendszer ('Jeep Active Drive', illetve a 20:1 áttételű kúszófokozattal felvértezett 'Jeep Active Drive Low') gondoskodik. Az adott menetkörülményekhez igazodva mindkét rendszer optimális hajtóerőt juttat a kerekekhez, legyen szó csúszós útfelületről, agresszív  rajtról vagy dinamikus vezetésről.

A Jeep Active Drive és Active Drive Low összkerékhajtási rendszerekhez társuló, négyféle (automatikus, hó, homok, sár) üzemmódot kínáló, a Trailhawk kivitelben ’szikla’ üzemmóddal kiegészített Jeep Selec-Terrain kipörgésgátló rendszer minden útfelületen optimális tapadási viszonyokat szavatol. Az akár 205 mm rugóutat biztosító, független kerékfelfüggesztés és az akár 210 mm-es szabad hasmagasság révén a Jeep Renegade új mércét állít a kisméretű szabadidőjárművek kategóriájában, és a szegmens legkiválóbb terepalkalmasságát nyújtja.

Az új Jeep Renegade emellett a legelső kompakt szabadidőjármű, amelynek hátsó tengelye lekapcsolható a hajtásláncból. Ezzel csökkenthető az energiaveszteség, amennyiben nincs szükség összkerékhajtásra; ilyenkor a gépkocsi elsőkerék-hajtású modellnek megfelelő üzemanyag-fogyasztást mutathat fel. A hátsó tengely kiiktatásával a rendszer zökkenőmentesen vált az első- és összkerékhajtás között, anélkül, hogy a vezetőnek bele kellene avatkoznia a folyamatba.

Infotainment és biztonság
A Jeep Renegade ugyancsak kategóriájának abszolút első helyén áll a fedélzeti komfort és a szórakoztató szolgáltatások terén. A modell olyan, fejlett technológiai megoldásokat kínál, mint az 5 (minden felszereltségi szinten alapkivitel), illetve 6,5 colos érintőképernyővel szerelt UConnect rendszer, a Uconnect Access (csak egyes piacokon rendelhető), vagy a kategória legnagyobb kijelzője, a 7 colos prémium multiview képernyő.
A biztonság és vagyonvédelem kiemelt szerepet kapott a fejlesztés során; a vadonatúj Jeep Renegade akár 60 különböző funkciót kínál alap- vagy extrafelszerelésként, a hat légzsáktól az elektronikus borulásgátlással (ERM) kiegészített ESC-ig, a tolatókamerától a ráfutásos ütközésre figyelmeztető Forward Collision Warning-Plus rendszerig, az adaptív sebességtartó automatától a sávelhagyásra figyelmeztető LaneSense Departure Warning-Plus berendezésig.

Felszereltségi szintek
A Jeep Renegade Európában négyféle felszereltségi szinten kapható, ezek egyedi felszereltséggel és opciókkal igazodnak az ügyfelek elvárásaihoz.
A modellcsalád belépő szintjét a Sport kivitel testesíti meg. A Longitude modell a funkcionalitás és a kényelem magas szintjét kínálja, míg a gazdagon felszerelt Limited a technológia tartalom és a személyre szabhatóság terén egyaránt a csúcsot testesíti meg a márka kínálatában.



Azok az ügyfelek, akik maximális terepalkalmasságot várnak el Jeep modelljüktől, a Renegade Trailhawk modellt választva kategóriaelső  ’Trail Rated’ 4x4 képességet és egyedi alapfelszerelést élvezhetnek. Szériakivitel a Jeep Active Drive Low összkerékhajtás, valamint az exkluzív Szikla üzemmóddal felszerelt Selec-Terrain rendszer. A Trailhawk modell esetében a szabad hasmagasság 198 helyett 210 mm, a fenéklemezt koptatóbetétek védik, elöl és hátul piros színű vonószemek találhatók, továbbá az egyedi orr- és farkialakítás kedvezőbb terepszögeket (30 fokos első, 24 fokos középső, 34 fokos hátsó terepszög) biztosít.

Exkluzív „Opening Edition” modellváltozat
A Renegade négy felszereltségi szintjéhez a bevezetés fázisában egy ötödik: az exkluzív „Opening Edition” társul. Ez a korlátozott példányszámban értékesítésre kerülő modell kizárólag az autót az elsők között megrendelő ügyfelek számára elérhető: a csúcskivitelű Renegade modellen alapuló „Opening Edition” első- vagy összkerékhajtással egyaránt megrendelhető. A kizárólag kéttónusú fényezéssel (fekete tetővel kombinált Alpine-fehér vagy fekete tetővel kombinált Omaha-narancs) kínált „Opening Edition” egyedi megjelenését 18 colos, gyémánt hatású keréktárcsák teszik teljessé.

A belső tér fekete bőrüléseinek kontrasztos öltései még látványosabbá teszik a kényelmes, fejlett technológiai tartalommal teli belső teret. A szórakoztató, tájékoztató és biztonsági technológiák terén az „Opening Edition” kivitel alapfelszerelésként kínálja a 6,5 colos érintőképernyővel kombinált UConnect navigációs rendszert, a kétzónás digitális klímaberendezést, a kulcs nélküli passzív ajtónyitást, a tolatóradart, a sebességtartó automatát, a ködfényszórókat, valamint a motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket.

Az „Opening Edition” modell háromféle motorral rendelhető: a 120 lóerős, 1,6 literes MultiJet II dízelmotorral, hatfokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerékhajtással; a 140 lóerős 2.0 MultiJet II dízellel hatfokozatú kéziváltóval és összkerékhajtással, valamint a 140 lóerős, 1,4 literes MultiAir2 benzinmotorral, hatfokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerékhajtással.




 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER