2013. július 04. csütörtök, 15:00

 

A márka a kifinomultabb közúti viselkedésre, fokozott komfortra és teljesítményre, tökéletesített minőségre és ultramodern tartalomra vonatkozó ügyféligények nyomán a Jeep bemutatja a 2014-es Jeep Compass-t.

A hatfokozatú PowerTech automata sebességváltóval újonnan felszerelt Jeep Compass felfrissített külső formajegyekkel és új, még kifinomultabb és kényelmesebb utastérrel lép piacra. Az új sebességváltó finoman kapcsol, ami még jobb menetteljesítményeket és menetkomfortot eredményez a mindennapok során.

jeep-compass-2014


A Jeep Compass emellett alapfelszerelésként kínálja az első ülésekbe beépített oldallégzsákokat, míg a ParkView tolatókamera feláras tartozékként rendelhető meg. Ezeken kívül biztonsági rendszerek gazdag választéka segíti a vezetőt városban és terepen egyaránt.

Az új Compass North modellel egészült ki az eddigi Sport és Limited felszereltségi szintekből álló európai választék. A kifinomultabb külső formavilág és a prémium beltéri jellemzők révén a Limited modellváltozat megerősíti pozícióját, mint a Compass kínálat zászlóshajója.

A kategóriában mértékadó terepalkalmasságról az állandó, aktív, zárható Freedom Drive I összekerékhajtási rendszer gondoskodik; ez a legkíméletlenebb időjárással és a legcsúszósabb útfelületekkel is megbirkózva minden évszakban megnyugtató magabiztossággal ruházza fel a Compass-t. A 2014-es Jeep Compass motorválasztéka a takarékos 2,2 literes turbódízel erőforrásból (legnagyobb teljesítménye 163 LE, maximális forgatónyomatéka 320 Nm) és a 2,4 literes, 170 lóerős, 220 Nm nyomatékú benzinmotorból áll. A benzinmotoros kivitel az új hatfokozatú automata sebességváltó társul.

A 2014. modellévi Jeep Compass június végétől kapható Magyarországon a következő színekben: fekete, fényes fehér, Igaz kék és Acél szürke; illetve ősszel két további árnyalat: a Ezüstmetál és a Gránit kristály lép be a kínálatba.

jeep-compass-muszerek


Az opciós prémium bőr kárpitok sorában a Limited kivitelhez eddig kínált Dark Slate sötétszürke mellett újdonságként megjelent a Nyeregbarna bőr üléskárpit.

A 2014-es Jeep Compass külső megjelenését az ismert formatervet tovább gondoló részletek frissítik. A Limited modellvariáns orrán a hűtőmaszkot fémbevonatos felső díszítőelem és anyagában ezüstre színezett hűtőrács teszi különlegessé. A fényszórók fekete belső keretet kaptak. A Limited és North kivitelek orrát krómozott ködfényszóró-keret díszíti. A faron ugyancsak módosításokkal találkozunk; újak a friss, “füstszínű” belső keretbe foglalt hátsó lámpatestek, míg a hátsó ajtó krómbevonatú betétet kapott. A Limited kivitel újdonsága a 18 colos, polírozott felületű, festett betétes könnyűfém keréktárcsa; a Jeep Compass frissített külső megjelenését a csomagtérajtón elhelyezett, új Jeep logó teszi teljessé.

A belteret ízlésesen modernizálták; az alkalmazott díszítőelemek és burkolatok az ügyfelek ízléséhez igazodnak. Az új jellemzők sorában említést érdemel a Limited kivitelen elérhető új kárpitcsomag, amelynek nyeregbarna perforált üléskárpitját kontrasztos öltések teszik még látványosabbá. A könyöklőt és a padlókonzoli rekesz fedelét mostantól puha anyag borítja. A műszerek grafikája minden felszereltségi szinten változott. A középső műszer új, selyemfényű krómkeretet kapott, csakúgy mint a sebességváltó kerete és a pohártartók.

6F24 hatfokozatú PowerTech automata sebességváltó
A Jeep Compass most első ízben kínálja vásárlóinak a 6F24 hatfokozatú automata sebességváltót. A PowerTech által kifejlesztett, új automata sebességváltót kifejezetten a 2014-es Jeep Compasshoz hangolták. A kompakt, kis tömegű és teljes egészében elektronikus vezérlésű, új hatfokozatú automata sebességváltó jobb teljesítményt nyújt, finom és pontos váltásokkal és fokozott vezetési élménnyel.
Az új, hatfokozatú automata sebességváltó a 2,4 literes, soros négyhengeres, 170 lóerős motorhoz társítható.

Még biztonságosabb
A 2014-es Jeep Compass újdonsága az első ülésekbe szerelt, alapkivitelű oldallégzsák, továbbá a ParkView tolatókamera (opcióként rendelhető a North, alapfelszerelés a Limited felszereltségi szinten). Emellett változatlanul rendelkezésre állnak az eddigiekben megismert biztonsági rendszerek: a többfázisú elülső légzsákok, az első és hátsó függönylégzsákok, az ESP menetstabilizáló elektronika vészfékrásegítéssel, a kipörgésgátló, az elektronikus borulásvédelem (ERM), a terepfelismerő funkcióval szerelt blokkolásgátlós fékberendezés, valamint a kifinomult visszagurulás-gátló (HSA) rendszer.

uj-jeep

Az új Jeep Compass választéka

A magyar piacon a 2014-es Jeep Compass modellkínálat kétféle felszereltségi szintből (Limited és a vadonatúj North) áll. A Jeep az összes modellhez kínálja a Freedom Drive I állandó aktív, 4x4 rendszert kapcsolható reteszeléssel.

Jeep Compass North

A Compass modellkínálatának új tagjaként a North kivitel megvásárolható a 2,2 literes turbódízel motorral, hatfokozatú kézi sebességváltóval, vagy a 2,4 literes benzinmotorral, amelyhez hatfokozatú automata sebességváltó társul. Az alapfelszerelés része az új, hangszigetelő első szélvédőüveg, a karosszéria színére fényezett külső kilincsek és csomagtérajtó fogantyú, a projektoros fényszórók, a 17 colos könnyűfém keréktárcsák és a világos hosszanti tetősínek, az első ülésekbe beépített első oldallégzsákok, a fejlett többfázisú vezető- és utasoldali elülső légzsákok, az első és hátsó függönylégzsákok, a vezető és utasoldali aktív fejtámlák, a menetstabilizáló elektronika, az elektronikus borulásvédelem, a visszagurulás-gátló, a blokkolásgátlós tárcsafékek, a kézi vezérlésű légkondicionáló, a fűthető, motorosan behajtható külső visszapillantó tükrök, a prémium szövet üléskárpitozás, a megvilágított pohártartók, a 60/40 arányban osztva dönthető, síkba fektethető hátsó ülések, a sebességtartó automata és a hatlemezes CD váltóval, DVD-lejátszóval felszerelt, MP3-kompatibilis audiorendszer, valamint az első ülésekbe beépített oldallégzsákok, az új, karosszéria színére fényezett külső visszapillantó tükrök, a színezett, napvédő üvegezés, az elektrokromatikus belső visszapillantó tükör, a bőr kormánykerék audiovezérléssel, a UConnect Bluetooth rendszer, az elektronikus járműinformációs központ (EVIC), a kétfunkciós, projektoros halogén fényszórók és az USB aljzat.

Jeep Compass Limited

A Limited modell a Compass kínálatának csúcsán áll, és az új modellévre számos friss megoldást kínál, beleértve a fényűzőbb hatású stíluselemeket és a gazdagabb felszereltséget. Az új külső stílusjegyek között említést érdemel a magas fényű hűtőmaszk-betét, a karosszéria színére fényezett külső tükörházak, a fényes kipufogóvég, valamint a polírozott felületű, festett betétekkel ellátott, új, 18 colos keréktárcsák.
A bőr első és hátsó üléskárpitozás mostantól kétféle színárnyalatban rendelhető: nyeregbarna kontrasztos varrással, vagy sötétszürke színben. A középső könyöklőt, valamint az első és hátsó ajtók kartámaszait ugyancsak prémium, kontrasztos varrású bőr borítja. A menetkomfortot hat irányban motorosan állítható, manuálisan szabályozható deréktámasszal felszerelt vezetőülés fokozza. Szériafelszerelés továbbá az AM/FM rádióval, hatlemezes CD-váltóval, DVD lejátszóval felszerelt, MP3-kompatibilis médiaközpont 6,5 colos érintőképernyővel és 40 GB-os merevlemezes háttértárolóval. Ugyancsak szériatartozék a 18 colos könnyűfém keréktárcsa, az automata klímaberendezés, a gumiabroncs-nyomás ellenőrző rendszer és a ParkView tolatókamera.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER