2012. február 07. kedd, 19:58

 

A nagyteljesítményű Jeep Grand Cherokee SRT8 egyedileg átalakított példányai exkluzív Rosso Corsa színű külső karosszériaelemekkel, vörös bőr belsővel, valamint további Ferraris stíluselemekkel tiszteleg a Ferrari két „nagykövete” előtt. Ezek a 2012-es Jeep Grand Cherokee SRT8 első példányai, amelyek eljutottak Európába, ahol májustól forgalmazzák a Jeep zászlóshajójának nagyteljesítményű kivitelét. A két járművet a Chrysler-csoport Street and Racing Technology (SRT) dizájn- és fejlesztőcsapata hívta életre.

Minden idők legerősebb és legjobban vezethető Jeep modelljének, az új, 2012-es Jeep® Grand Cherokee SRT8®-nak egy-egy különleges példányát vehette át a Scuderia Ferrari Forma-1-es csapat két pilótája, Fernando Alonso és Felipe Massa a Maranello-i Fiorano versenypályán.
A minden tekintetben azonos járműveket Beth Paretta, a Chrysler-csoport SRT almárkájáért és motorsport-tevékenységeiért felelős marketing- és ügyvezető igazgatója adta át a sportolóknak.

fernando-alonso-es-felipe-massa-jeep-grand-cherokee-srt8

Mindkét Jeep Grand Cherokee SRT8 rendkívül agresszív megjelenést kapott: az egyedi SRT dizájnt klasszikus Ferraris stílusjegyek és az összetéveszthetetlen Rosso Corsa fényezés egészíti ki.

Az ikonikus, hetes osztású Jeep hűtőmaszk ezúttal matt fekete fényezést kapott, egyedi piros betétekkel. Az első és hátsó lökhárítót, a motorházfedelet, a tető teljes felületét, valamint a hátsó légterelőt versenyhangulatot idéző, féloldalasan elhelyezett, fehér betétes fekete sáv díszíti. A további exkluzív részletek sorában említést érdemel a matt feketére fényezett, kétrészes napfénytető, a szénszálas külső tükörházak, és a fényes fekete hátsó fénysáv, a Jeep logót díszítő piros betéttel. A két, egyedi kialakítású SRT8 különleges megjelenését a hátsó légterelő aljára festett olasz lobogó koronázza meg; a trikolorral a Ferrari F150º F1-es versenyautó előtt tisztelegtek az alkotók.
A modell szabad-hasmagasságát 38 milliméterrel csökkentették; mindkét autó egyedi, 20 colos kovácsolt alumínium keréktárcsákon gördül, amelyek megjelenését fekete fényezésük teszi még agresszívabbá.



Az egyedi külső megjelenéssel összhangban a járművek utasterét exkluzív Ferrari-vörös bőrbetétekkel ékesített, erősen formázott ülések teszik izgalmassá. Ugyanezzel az egyedi vörös bőrrel találkozhatunk az ajtópaneleken, a középső könyöklőn és a műszerfalon. Az SRT8 váltófülekkel felszerelt bőrkormányát kontrasztos vörös öltések díszítik. A műszeregység is egyedi, a sárga műszerlapok a Maranello-i GT modellek hangulatát idézik.
A Jeep Grand Cherokee SRT8 motorja a vadonatúj, 6,4 literes HEMI® V8, amelynek Fuel Saver technológiája részterhelésen csupán négy hengert üzemeltet, ezzel mérsékelve az üzemanyag-fogyasztást. A HEMI V8 468 lóerejének (344 kW) és 624 Nm forgatónyomatékának köszönhetően az SRT8 modell 5 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, végsebessége 257 km/óra. A kocsi fékútja 100 km/óráról pedig mindössze 35 méter.

„Izgalmas és megtisztelő, hogy minden idők legerősebb és legjobban vezethető Jeep Grand Cherokee SRT8 modelljét ebben a Ferrari-kivitelű, egyedi formában megoszthattuk a világ legjobbjai közé tartozó versenypilótákkal. Tudjuk, hogy Fernando és Felipe egyaránt otthonosan érezni magát a Jeep felülmúlhatatlan, nagyteljesítményű szabadidőjárműveiben. A két, egyforma autót klasszikus Ferraris stílusjegyek és egyedi Rosso Corsa külső kialakítás ékesíti. A Jeep Grand Cherokee SRT8 egyfelől a Jeep világelső menetképességeit hozza el a közútra vagy a versenypályára; másfelől utolérhetetlen luxust és kifinomultságot, valamint fejlett és újszerű technológiákat kínál az autóvezetés szerelmeseinek” – emelte ki Paretta.
A két, egyedi kialakítású Jeep Grand Cherokee SRT8 modell alapjául a Jeep új, nagyteljesítményű zászlóshajója szolgált, amely májusban érkezik meg a márka európai márkakereskedéseibe.

Az SRT-ről
A Chrysler-csoport Street and Racing Technology (SRT) márkája felel a Chrysler, Dodge és Jeep® márkák nagy teljesítményű modellváltozatainak fejlesztéséért. Bármely modellre kerül is fel, az SRT emblémája minden esetben ugyanazt jelenti: lelkesítő erőforrások, funkcionális, teljesítmény-orientált kialakítás, világszínvonalú vezethetőség és menetkomfort, mértékadó fékteljesítmény, és versenyhangulatot kínáló belső kialakítás.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER