Címkék: Jaguár XE

2019. február 27. szerda, 20:23

 

Az új Jaguar XE továbbfejlesztett külső dizájnnal, vadonatúj, fényűző belső kialakítással és fejlett technológiai tartalommal lép piacra.

 

 

Módosított külső megjelenése még határozottabb kiállással ruházza fel az XE-t. Az eredeti modell szépséges arányait megőrizve az új XE minden eddiginél sportosabb karakterrel bír, modern stíluselemeit az F-TYPE sportautó ihlette. Az XE az eddiginél szélesebbnek és mélyebben ülőnek hat. Elöl nagyobb légbeömlők, merész grafikai megoldások és izmos formavilág utal az autó menetteljesítményeire és fejlett aerodinamikai adottságaira.

 


  A lenyűgöző 'J' alakú nappali világítással társuló új, teljes LED-es fényszórók határozottabbá teszik az autó megjelenését. Új a hátsó lökhárító kialakítása, a kecses, teljes LED-es zárófények módosított fénygrafikával hangsúlyozzák ki az autó szélességét, így az XE optikailag stabilabbnak hat.
A még sportosabb személyiséggel rendelkező R-Dynamic modellek olyan kiegészítő optikai elemeket vonultatnak fel, mint a repülőgépek szárnyacskái által ihletett felületek, a sötét rácshálós hátsó diffúzor, vagy az egyedi keréktárcsák. A belső térben kontrasztos öltésekkel varrott sportülések, selyemfényű krómozott váltófülek, valamint R-Dynamic küszöb díszlécek erősítik a sportos hangulatot.


  A szépségesen kialakított, vadonatúj belső térben puha tapintású anyagokkal, prémium fabetétekkel és vadonatúj, praktikusabban használható ajtókárpitozással találkozunk. Az új XE fényűző, modern technológiákban bővelkedő belső tere minden utas számára több kényelmet, jobb minőséget és fokozott csatlakozási lehetőségeket kínál. Az utastér minden szempontból továbbfejlődött; praktikusabb, kényelmesebb, valamint több tárolóhelyet kínál.
A Jaguar kétüléses zászlóshajójának hatása egyértelműen érvényesül: az átdolgozott középkonzolon található SportShift fokozatválasztó és a JaguarDrive kezelőszerv egyaránt az F-TYPE öröksége.


  Az elektromos I-PACE modellből érkezett, új kormánykeréken csak megvilágítva látható grafikákat találunk, kapacitív kezelőszerveivel ösztönösen kezelhetők a legfontosabb funkciók.
Az új XE az intelligens és csatlakozási technológiák terén is többet nyújt. Az újonnan elérhető Jaguar Touch Pro Duo infotainment rendszer, amellyel először az I-PACE fedélzetén találkozhattunk, két darab tökéletesen integrált, nagyfelbontású érintőképernyővel kínál ösztönös kezelhetőséget. A vezeték nélküli mobileszköz-töltő rendszer és az intelligens Smart Settings technológia szintén most debütál az XE fedélzetén.
A kategóriában eddig ismeretlen ClearSight belső visszapillantó tükörben a vezető minden helyzetben akadálytalanul tekintheti át a mögöttes forgalmat, ezért biztonságosabban és kényelmesebben használható. A rendszer a keret nélküli visszapillantó tükörbe integrált nagyfelbontású képernyőn jeleníti meg egy széles látószögű, hátra tekintő kamera által közvetített képet, így sem a magas utasok, sem a rossz fényviszonyok, sem a hátsó szélvédőre hullott csapadék nem akadályozza a kilátást.

 

 


  „Az XE különlegessége a modell teljességében rejlik.” – mondta Ian Callum, a Jaguar formatervezési igazgatója. „Progresszív dizájnt, innovatív technológiát és kivételes menetdinamikát kínál az ügyfeleknek. Nem foglalkozunk átlagos megoldásokkal, és ennek tökéletes példája az új XE. Hatalmas élmény, ha egy olyan autóval dolgozhatunk, amelyet bensőségesen ismerünk, amelynek tisztában vagyunk a személyiségével. Csodálatos, ha egy nagyszerű autót még tökéletesebbé formálhatunk. Az új XE esetében pontosan ez történt, minden elképzelhető módon.”
A Jaguar XE alumíniumban gazdag, kistömegű karosszéria-szerkezete változatlanul kulcsszerepet játszik az autó dinamikus vezethetőségében, kivételes biztonságában és takarékos üzemében. A 75 százalékban alumíniumból készült karosszéria mellett a dinamikus vezethetőség és a menetdinamika zálogai a bevált hátsó- és összkerékhajtású rendszerek, a kettős keresztlengőkaros első és Integral Link hátsó felfüggesztés, valamint a Jaguar legfejlettebb hajtásláncai.


  A minden XE modellen alapfelszerelésként elérhető Dynamic üzemmód még inkább kihangsúlyozza az autó sportos személyiségét, gyorsabb sebességváltásokat, élesebb gázreakciót, súlyosabb kormányzást biztosítva. Az opciós konfigurálható menetdinamikai rendszernek köszönhetően az ügyfelek könnyedén testre szabhatják a vezetési élményt. A rendszer lehetővé teszi, hogy a vezető a központi érintőképernyőn Comfort vagy Dynamic beállítást választva kedve szerint állítsa be a motor, a sebességváltó és a kormánymű paramétereit, így igényeihez igazítva a jármű viselkedését. Az opciós Adaptive Dynamics rendszer folyamatosan módosítja a lengéscsillapítók beállítását, ezzel mindenkor, minden menethelyzetben szavatolva a kifinomultság és a menetkomfort közötti optimális egyensúlyt.


  Az új XE alapfelszerelésként automata sebességváltóval kapható, választhatóan hátsó- vagy összkerékhajtással. A Jaguar fejlett, igény szerint aktiválódó összkerékhajtási rendszere (AWD) és intelligens hajtáslánc-dinamikai technológiája megőrzi az XE hátsókerék-hajtású vezethetőségét és dinamizmusát, ugyanakkor jobb menetdinamikát, erőátvitelt és magabiztosabb vezethetőséget kínál az időjárási körülményektől függetlenül. Az összkerékhajtással társított 300 lóerős benzinmotor 5,7 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/óra sebességre az autót.


  Az új XE tiszta és takarékos üzemű Ingenium benzin- és dízelmotorokkal rendelhető. A 2,0 literes Ingenium benzinmotor 250 vagy 300 lóerős kivitelben elérhető (P250 és P300 modelljelzéssel), míg a takarékos 180 lóerős Ingenium dízelmotor (D180) 430 Nm forgatónyomatékot és akár 4,9 l/100 km üzemanyag-fogyasztást kínál.
Az XE alapfelszerelésként kínálja az automata sebességváltót, a 18 colos keréktárcsákat, a motoros állítású bőrüléseket, a módosított fénygrafikával ellátott, teljes LED-es fényszórókat és zárófényeket, az első és hátsó parkolóradart, a tolatókamerát és a sávtartó asszisztenst. Az ügyfelek az S, SE és HSE felszereltségek közül választhatnak, ezek mindegyike elérhető sportos R-Dynamic kivitelben. A személyre szabhatóságot egy sor opciós csomag teszi még könnyebbé:


  Dinamikus vezethetőségi csomag: Konfigurálható menetdinamika, Adaptive Dynamics, sportos fékrendszer, színes féknyergek, légterelő a csomagtérfedél peremén
Téli csomag: fűtött szélvédő, fűthető kormánykerék, fényszórómosó
Business csomag (csak S felszereltségi szinten): Connected Navigation Pro, online csomag, közúti jelzőtábla felismerés, adaptív sebesség szabályzás
Technológia csomag: head-up display, napvédő szélvédő, Touch Pro Duo, virtuális műszerfal kijelző, vezeték nélküli töltőrendszer, ClearSight belső visszapillantó tükör
Praktikum csomag: elektromos csomagtér ajtó gesztus vezérléssel, kulcs nélküli nyitás, elektromos kormányoszlop, kiegészítő elektromos csatlakozó aljzatok
Prémium utastéri csomag: megvilágított küszöbdíszlécek, magas fényű pedálok, konfigurálható belsőtér hangulatvilágítás.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER