2011. október 04. kedd, 08:44

 

A japán Infiniti luxusautó-márka október 4-én mutatja be az Infiniti Digitális Művészeti Verseny galériáját, ahol az egyéves és mindenki számára nyitott verseny első, „inspiráló teljesítmény” témakörében beérkezett 32 legjobb pályamű látható. Az alkotások megtekinthetők az MSN életmóddal foglalkozó oldalán.

 

infiniti-galeria

A virtuális kiállításon szereplő műveket a verseny első három hónapjában benyújtott 500, kiemelkedő minőségű alkotás közül személyesen választotta ki a verseny házigazdája, a designboom online művészeti, építészeti és formatervezési magazin szakembereiből és az Infiniti Europe főigazgatóiból álló csapat. A versenyzőknek egyebek mellett az volt a feladatuk, hogy műalkotásukkal egyértelműen megjelenítsék az Infiniti japán örökségét, valamint az autógyártó modellválasztékának egyik tagját.

Az interneten megtekinthető művek között szerepel az a hat döntős pályamű, amelyeket a formatervezés elismert véleményformálóiból álló zsűri választott ki az „inspiráló teljesítmény” kategóriában. Az alkotásokat a stockporti (manchesteri) és leeds-i új Infiniti Központok közelgő megnyitása alkalmával is bemutatják, ahol a vendégek szavazhatnak kedvencükre a kiállított digitális műalkotások közül.

Birgit Lohmann, a designboom egyik alapítója és társszerkesztője elmondta: „Az általunk javasolt műalkotások nagyszerűen megtestesítik azt a képzelőerőt és a konvencionális gondolkodástól való elrugaszkodást, amelyet a megtekintett pályaművekben láttunk. Megtiszteltetés számunkra, hogy ezzel az izgalmas projekttel megmutathatjuk a világ minden táján jelen lévő csiszolatlan tehetséget a nagyközönség számára.” 

Adrian Newey, a Red Bull Racing csapat technikai vezetője szerint: „A Forma 1 világában kreatív és innovatív gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy új és eredeti formákat alkossunk, és mi is pontosan ezt kerestük a Digitális Művészeti Versenyre beadott alkotásokban.” Adrian hozzátette: „A nyertes pályaművek kiválasztása nagyszerű folyamat volt, és mindig különösen inspiráló dolog látni az önkifejezés ilyen sokszínű megnyilvánulását a világ minden tájáról.”

Yeoh Guan Hong, sanghai székhelyű, formatervezési és médiatechnológiai tanácsadással foglalkozó Super Nature Design egyik alapítója és kreatív igazgatója elmondta: „A galériában nagyszerűen ötvöződnek a digitális művészet alapvető elemei azokkal a technikai lehetőségekkel, amelyek életre keltik a képet, és sikeresen közvetítik a japán márka legfőbb értékeit, valamint az Infiniti „inspiráló teljesítményre” épülő filozófiájának dinamikus jellegét.”


A designboom
A designboom, a világ első internetes alapú művészeti, építészeti és formatervezési magazinja a különböző formatervezési kiállítások megszervezése és a vezető vállalatokkal, mint a nemzetközi formatervezési versenyek támogatóival történő együttműködés révén igyekszik felhívni a figyelmet a művészet, az építészet és a formatervezés valamennyi aktuális kérdésére és kritikájára. A designboom arra törekszik, hogy folyamatos párbeszéd alakuljon ki a kreatív szakemberek, az ipar és a társadalom között.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER