Címkék: Hyundai

2019. június 19. szerda, 19:36

 

A Hyundai Motor új generációs járműbiztonsági rendszerek feltérképezésével gondoskodik ügyfelei biztonságáról.

 

 

 Az innovatív mesterséges intelligencia (AI) technológia előre felbecsüli a vezető sérülésének súlyosságát, és ehhez mérten összegzi a szükséges mentőorvosi beavatkozás mértékét.
 Az új együttműködés irányt szab a leendő aktív és passzív járműbiztonsági rendszerek bevezetésének, és magasabb  szintre emeli azokat.


 A Hyundai Motor Company együttműködésre lép az orvosi célú mesterséges intelligencia (AI) rendszerekre szakosodott izraeli MDGo start-up vállalkozással, hogy közös erővel kialakítsák a fejlett járműbiztonsági rendszerek új generációját.

 A Hyundai Motor és az MDGo együtt fejlesztenek ki olyan online kapcsolódású szolgáltatásokat, amelyek minden eddiginél szorosabb kapcsolatot teremtenek az egészségügy és az autóipar között. A kezdeményezés szerves részét alkotja a Hyundai Motor azon filozófiájának, hogy gondoskodjon ügyfeleiről, valamint hozzájárul a vállalat 'csatlakoztatott mobilitási' jövőképének megvalósításához.

 

 

 Az MDGo intelligens sérüléselemző rendszere egy kifinomult mesterséges intelligencia alapú algoritmust alkalmazva valós időben méri az utasokra vonatkoztatható jellemzőket, és baleset után tájékoztatja a mentőszolgálatot, illetve az egészségügyi létesítményeket arról, hogy nagy valószínűséggel milyen sérülések érték a vezetőt. Az autó fedélzetén elhelyezett számtalan érzékelő és az MDGo technológia együttes alkalmazásával a Hyundai Motor képes lesz részletes adatokkal ellátni a segélyszolgálatokat, beleértve a sérülések súlyosságára, illetve a biztonsági rendszerek működésére vonatkozó információkat. Minden baleset után van egy olyan, meghatározott időintervallum, amin belül az orvosi beavatkozás a lehető legjobb eséllyel képes a sérültek életének megmentésére. Az innováció ezt a kritikus időtartamot hosszabbítja meg, lehetővé téve, hogy a mentőszolgálat már a helyszíni kiszállást megelőzően felmérje a reagálás szükséges mértékét, és ehhez mérten a megfelelő felkészültségű személyzetet küldje ki a sérültekhez.

„Az MDGo kivételesen fejlett, utasbiztonságra optimalizált AI elemző-technológiával rendelkezik.” – mondta Youngcho Chi, a Hyundai Motor Group elnöke és innovációs igazgatója. „Ezen technológiát alkalmazva reményeink szerint már rövid távon is számottevően javíthatók a mentőszolgálatok reagálási paraméterei, hosszú távon pedig arra törekszünk, hogy a valós idejű fizikai megfigyelést alkalmazó, új technológiák bevezetésével forradalmasítsuk a járművek utasbiztonsági színvonalát.”

„Izgalommal tölt el bennünket, hogy a világ egyik vezető autógyártójával együttműködve teremthetünk kapcsolatot a járművek és az egészségügyi szolgáltatások között.” – mondta Itay Bengadaz MDGo vezérigazgatója. „Ahogy a Hyundai, mi is arra törekszünk, hogy a járművek által közvetített, folyamatosan bővülő adatfolyamot felhasználva életmentő szolgáltatásokat biztosítsunk, ezáltal javítva az utasok biztonságát.”

Az MDGo mesterséges intelligencia (AI) technológiája képes értelmezni a baleseti adatokat, és ezt felhasználva tájékoztatást adni a jármű és az utasok állapotáról. A technológia az ütközést követő hét másodpercen belül orvosi terminológiát alkalmazó, részletes elemzést küld a mentőszolgálatoknak a lehetséges sérülésekről.

Az AI rendszer folyamatosan tanul, és egyre pontosabban képes értelmezni a különböző baleseti helyzeteket. Az ismétlődéses finomítás elősegítése érdekében a kórházak valós idejű tájékoztatást nyújtanak az áldozatok sérüléseiről, a rendszer pedig ezeket saját korábbi előrejelzéseivel összevetve képes tökéletesíteni elemzési módszerét.

Az új együttműködés révén a Hyundai magasabb szintre emelheti járműveinek aktív és passzív biztonsági jellemzőit. A számtalan baleseti helyzetből származó információk részletes és intelligens elemzéséből származó, nagy mennyiségű adat lehetővé teszi a Hyundai számára, hogy optimalizálja járműveinek energiaelnyelő szerkezeteit, és olyan új technológiákat alkalmazzon, amelyek révén elkerülhetővé válnak a mesterséges intelligencia által végzett elemzés során felderített problémák.

A Hyundai Motor 'mobilitás szabadságára' vonatkozó jövőképének szerves része, hogy korlátozzuk a balesetek előfordulását, és mérsékeljük azok ügyfeleinkre gyakorolt hatását. A vállalat 'csatlakoztatott mobilitásra' irányuló fejlesztéseivel párhuzamosan ez az innováció hatalmas ugrásnak bizonyulhat a járművezetők biztonságának tökéletesítésében.

A Hyundai Motor a mostani ügyfélközpontú fejlesztést megelőzően is végzett már egészségügyi vonatkozású fejlesztéseket. Így kifejlesztettük és a jövőben gyártásba vesszük a világ első, ismételt ütközések ellen is védelmet nyújtó légzsákrendszerét, valamint egy olyan, innovatív technológiát, amely a hallássérült autóvezetőknek nyújt támogatást. A vállalat a 2019-es CES szórakoztató elektronikai szakkiállításán mutatta be ‘Elevate’ névre keresztelt, futurisztikus mentőjármű-tanulmányát. A ‘tökéletes mobilitású jármű’ koncepciója a világon elsőként mozgatható lábakat kapott, így segítségével a mentőszolgálatok veszélyes, nehezen járható terepen is képesek elérni a természeti katasztrófák áldozatait.

Ezen kívül a Hyundai tavaly Koreában demonstrált egy másik, a NEXO üzemanyagcellás járműhöz kapcsolódó egészségügyi innovációt. A gépkocsi autonóm üzemben közlekedve adatokat továbbít az orvosi szolgálatnak, valós idejű tájékoztatást nyújtva az utasok egészségügyi állapotáról, beleértve a vérnyomást és a pulzusszámot.

A Hyundai Motor és az MDGo együttműködése a Hyundai CRADLE Tel Aviv nyolcadik sikeres projektje. Az MDGo-t megelőzően a Hyundai CRADLE Tel Aviv olyan cégekkel lépett együttműködésre, mint az Allegro.AI (mély tanulási fejlesztő eszköz) vagy az AudioBurst (mesterséges intelligencián alapuló audioplatform).

 

 


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER