Címkék: autók | hidrogén | Honda | üzemanyagcellás

2016. november 29. kedd, 11:36

 

Megérkeztek Európába a Honda legfejlettebb nullemissziós járművének első példányai. A hat Clarity Fuel Cellt a - Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU) által is finanszírozott - HyFIVE (Hydrogen for Innovative Vehicles) program részeseként adták át a londoni és koppenhágai tulajdonosoknak, a Honda legmodernebb műszaki megoldásaival felvértezve.

 

A Clarity Fuel Cell az első üzemanyagcellás autó, amelynek teljes hajtáslánca befért a „hagyományos” motortérbe, és teljes értékű helyet kínál öt utas számára. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) mérései alapján a típus akár 589 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel, azaz jóval nagyobb hatótávolságra lehet büszke, mint a többi nullemissziós jármű.




Thomas Brachmann a Honda kutatási és fejlesztési központjának fő projektvezetője, illetve a Clarity Fuel Cell program irányítója elmondta: „A Honda mindig élen járt az üzemanyagcellás járművek fejlesztésében, immáron harmincévnyi tapasztalat áll mögöttünk. A Clarity Fuel Cell európai érkezése és a Honda szerepvállalása a HyFIVE projektben jelentős lépés az üzemanyagcellás technika piaci bevezetésében.”

A HyFIVE révén az emberek megismerhetik ezt az új, innovatív műszaki megoldást, egyszersmind a szükséges infrastruktúra is kiépülhet. Ha az előkészületekkel végeztünk, öt gyártó 185 üzemanyagcellás járműve kezdheti meg a munkát Ausztriában, Dániában, Németországban, Olaszországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.

Miként Takahiro Hachigo, a Honda elnöke elmondta, a Clarity Fuel Cell a vállalat stratégiájának szerves része, tudniillik a Honda egyik legfőbb törekvése, hogy 2030-ban már modellválasztékának két harmadát alkossák elektromos hajtású járművek.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER