Címkék: Genfi Autószalon | Honda | Honda NSX

2016. március 01. kedd, 19:53

 

A nagy sikerű detroiti bemutatót követően a Honda ma nyilvánosságra hozta a hamarosan induló európai NSX-értékesítés főbb részleteit.

Mint kiderült, a vásárlók áprilistól adhatják le rendeléseiket a szupersportkocsira, az indulóár pedig 180 000 EUR (kb. 55 800 000 Ft) lesz A vásárlók a Honda honlapján, az NSX-aloldalon találhatnak további információt.
A Honda megerősítette, hogy Európa az NSX legfőbb felvevőpiaca, a modellt pedig csak néhány kiemelt kereskedő árusíthatja majd a kontinensen.
Az első példányok leszállítása 2016 őszén kezdődik.

new-honda-nsx

Pár szóban a Honda NSX-ről

A modellt fémjelző betűszó az angol New Sports eXperience (új sportos élmény) kifejezésből ered, arra utalva, hogy az új NSX akkora áttörést hoz majd a szupersportkocsik világában, mint anno az első generáció. Karosszériája a - klasszikus szupersportkocsikra jellemző - széles és lapos formavilágot ötvözi a legmodernebb stílusjegyekkel. Az agresszív orr-rész és a jellegzetes hátsó lámpa varázslatos megjelenést kölcsönöz a modellnek.
A NSX-et hosszában beépített, V6-os, ikerturbós, kilencfokozatú automatikus váltóval (DCT) társított középmotor hajtja. A benzines erőforrás munkáját egy - főtengelyhez illesztett - elektromotor segíti, így a rendkívüli erő késlekedés nélkül szabadul rá a hátsó kerekekre.
Az NSX gyártása a Performance Manufacturing Center (PMC) üzemben zajlik majd az ohiói Marysville-ben, ahol nagyjából száz magasan képzett szakember végzi a karosszériák építését, valamint a fényezési és összeszerelési munkálatokat.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER