Címkék: Honda | Honda HR-V

2015. április 22. szerda, 11:08

 

Tovább folytatja európai menetelését a Honda, nyáron érkezik ugyanis a sokak által várt Honda HR-V, ami a szegmens egyik leghatékonyabb modelljeként lép színre az öreg kontinensen.

 

Kétfajta erőforrás
A típust nem csak a dinamikus vonalvezetés, a kategóriaelső helykínálat és variálhatóság, valamint a fejlett szórakoztatóelektronikai, információs és menetbiztonsági eszközök teszik vonzóvá, hanem kifinomult motorjai is – a HR-V üzemanyag-takarékosság és károsanyag-kibocsátás terén egyaránt a mezőny élmezőnyébe tartozik. Pályafutását két erőforrással kezdi meg, az 1.6 i-DTEC és az 1.5 i-VTEC hajtómű a Honda által fejlesztett Earth Dreams motorcsalád tagjai.

2015-Honda-HR-V-04

Előbbi már alapesetben is rendkívül gazdaságos, de a szintén új fejlesztésű, hatfokozatú manuális váltóval tehető igazán hatékonnyá. Ezzel az erőátvitellel és motorral a HR-V fogyasztása akár 4,0 l/100 km is lehet, és szén-dioxid-kibocsátása is elképesztően alacsony, csupán 104 g/km-től indul. Emellett teljesítményét illetően is kiemelkedő adatokra lehet büszke, a 120 lóerős 1.6 i-DTEC motorral mindössze 10,1 másodpercre van szüksége 100 km/órás sebesség eléréséhez*.

Aki benzines modellt szeretne, a 130 lóerős 1.5 i-VTEC kivitelt választhatja. Kombinált üzemanyag-fogyasztása – feláras CVT váltóval társítva - 5,2 l/100 km*, a szén-dioxid-kibocsátás alsó határa pedig 120 g/km*. Ezek az értékek hatfokozatú manuális váltóval is igencsak versenyképesek, hiszen a fogyasztás 5,6 l/100km*, míg a CO2-emisszió 130 g/km*. A kézváltós kivitel 10,3 másodperc, a CVT 10,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Innovatív, karakteres kocsitest
Az új HR-V hatékonyságához a különleges formai kialakítás is hozzájárul. Vonalvezetése a kategória legalacsonyabb légellenállását eredményezte, miként a padlólemezt takaró burkolatok is elősegítik a levegő szabályozott áramlását. Oldalról nézve a HR-V igazán karakteres, formavilágában a szabadidő-autók masszív, tekintélyparancsoló kisugárzása találkozik a kupék vonzó, áramvonalas stíluselemeivel.

2015-Honda-HR-V-02

Az új HR-V beltere kategóriaelső helykínálattal várja az utasokat: Ha a hátsó ülések alaphelyzetben vannak, 453 liter a csomagtartó befogadóképessége, míg döntött támlákkal 1026 liternyi poggyász fér be. Hála az innovatív kocsitestnek, a HR-V helykihasználása és variálhatósága egészen rendkívüli, amiben természetesen a Honda által fejlesztett Mágikus Ülésrendszernek is komoly szerepe van. Ehhez társul a prémium minőségű kárpitozás, valamint a szofisztikált belső dizájn, ami sportos, egyszersmind otthonos hangulatot kölcsönöz a kabinnak.

A HR-V felszereltségében ott találjuk az új Honda Connect szórakoztatóelektronikai és információs rendszert, valamint számos – radar- és kameratechnikán alapuló - menetbiztonsági eszközt, melyek folyamatosan figyelik a jármű környezetét, és segítik a pilótát, hogy minden helyzetben balesetmentesen érhesse el úti célját.

A további műszaki adatokra és árakra vonatkozó további információkat a nyári bevezetés előtt hozza nyilvánosságra a Honda.

* A Honda saját mérései alapján

2015-Honda-HR-V-05

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER