Címkék: Edge | Ford | SUV

Írta: Administrator   
2018. február 27. kedd, 17:53

 A Ford márciusban mutatja majd be az európai vásárlóközönség előtt a vállalat eddigi legfejlettebb technológiájú SUV-ját, az új Ford Edge modellt. 

Az új Ford Edge vezetőjét olyan átfogó kamera- és szenzor-alapú technológiai rendszer segíti, amit a Ford mérnökei kifejezetten arra terveztek, hogy kellemesebbé és stresszmentesebbé tegye az utazást, valamint hogy segítsen elkerülni a baleseteket, vagy enyhítse azok súlyosságát. Ennek jegyében az autóban olyan új berendezések jelennek meg, mint az Ütközés Utáni Fékrendszer, a Kikerülő Kormányzási Asszisztens, vagy a Stop-and-Go és Sávközép funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika.

Az új Edge modellben mutatkozik majd be az európai piacon a Ford 2,0 literes 238 lőerős EcoBlue dízelének új, erős és takarékos biturbó változata, ami egy új fejlesztésű, nyolcfokozatú automata sebességváltóhoz csatlakozik.

A sportos hangulatú ST-Line kivitelben megjelenő új Edge látványos orr-részt és hátsó részt, széles hűtőrácsot, a karosszéria színére fényezett külső elemeket (például oldalsó szélterelő szoknyákat) és 20 colos alumínium keréktárcsákat kapott.

“Eddigi legmodernebb vezetősegítő technológiáink segítségével az autósok immár könnyen haladhatnak a sűrű, araszoló forgalomban, a nyílt úton pedig kellemesen suhanhatnak a nyolcfokozatú automatával összekapcsolt új, takarékos és kifinomult 2,0 literes EcoBlue dízelmotorral. Az új Ford Edge a legújabb vonzó ajánlatunk az európai vásárlók számára, akik egyre nagyobb számban váltanak SUV-modellekre,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Intelligens SUV egy intelligens világban

Az új Ford Edge modellben három új Ford vezetősegítő technológia is bemutatkozik:

Ütközés Utáni Fékezés: Az első becsapódás észlelése után a féknyomás automatikus csökkentésével mérsékli a lehetséges másodlagos ütközés hatását; az autó lelassítása kisebb sérülési kockázatot jelent az utasok és a jármű számára

Kikerülő Kormányzási Asszisztens: Segít a vezetőnek a hirtelen állóra fékezett vagy lassabb járművek kikerülésében. A városi és országúti sebességtartományokban egyaránt működő berendezés radarral és kamerával érzékeli a Ford előtt lassan haladó vagy álló járműveket, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít, hogy a vezető egy elkerülő manőverrel megakadályozza az ütközést

Stop-and-Go és Sávközép funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika: Kényelmes követési távolságot tart, közben pedig segít az autót a sáv közepén tartani, csökkentve ezzel a stresszt a gyérebb forgalmú utakon megtett hosszú utazások során

A vezetőre ható stresszt számos további, kamerával, radarral vagy szenzorokkal működő technológia mérsékli, például az Adaptív Fényszórórendszer, a Holttérfigyelő rendszer, a Vakításmentes Távfény, az Intelligens Sebességhatároló, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer és a Közlekedési Tábla Felismerés.

A városi közlekedést és a parkolás nagyban megkönnyítik az olyan megoldások, mint a Keresztirányú Forgalomfigyelő, a Ford Adaptív Kormányzás, a Merőleges Parkolás funkcióval és Oldalsó Parkolássegítő érzékelőkkel kiegészített Aktív Parkolóasszisztens, valamint a parkolóhely elhagyásában segédkező Kiállássegítő rendszer.

Lehengerlő, mégis kifinomult teljesítmény

A Ford legújabb hajtásláncai erőlködés nélkül és még csekélyebb CO₂-kibocsátással* mozgatják az új Edge modellt.

A Ford új 2,0 literes EcoBlue biturbó dízelmotorja egy nagyobb lökettérfogatú blokk teljesítményét és forgatónyomatékát kínálja egy nála kisebb motor alacsony üzemanyag-fogyasztásával és CO₂-kibocsátásával.

Az EcoBlue dízelben most jelenik meg először egy fejlett kettős turbótöltő rendszer, így az új motor-konfiguráció – az EcoBlue modern üzemanyag-befecskendezési technológiájával és csekély belső súrlódásával társulva – a szigorú Euro 6 károsanyag-kibocsátási előírásoknak is megfelel.

A Ford Intelligens Összkerékhajtással összekapcsolt 238 lóerős, 2,0 literes EcoBlue biturbó motor nagyobb forgatónyomatékot ad le az alacsony fordulatszám-tartományban, egyenletesebben és finomabban jár, és zökkenőmentesen, egyenletesen gyorsítja az autót.

Egy kisméretű, nagy nyomású turbótöltő és nagyobb méretű, alacsony nyomású turbótöltő párosa gondoskodik arról, hogy az erőforrás kis fordulatszámon is gyorsan reagáljon a gázparancsra, és komolyabb forgatónyomatékkal lendítse meg a járművet. A magasabb fordulatszám-tartományokban már a nagyobb méretű turbó is elegendő töltőnyomást szolgáltat ahhoz, hogy a motor elérje a csúcsteljesítményét.

A kipufogócsonk körülbelül 30 százalék nikkelt tartalmaz, hogy ellenálljon a biturbó rendszer által kibocsátott 860 Celsius fokos hőmérsékletnek. A turbótöltők csapágyazását és az alacsony nyomású turbótöltő burkolatát víz hűti.

Az alapáron Auto Start-Stop rendszerrel felszerelt 2,0 literes EcoBlue motor másik változata a 190 lóerős kivitel hatfokozatú manuális sebességváltóval és Ford Intelligens Összkerékhajtással.

A Ford mérnökei új, nyolcfokozatú automata sebességváltót terveztek, ami tovább javítja a motor üzemanyag-fogyasztását és teljesítmény-leadását, zökkenőmentesen, gyorsan kapcsolva a fokozatokat. Az európai autózási szokásokhoz hangolt egység funkciói:

  • Adaptív Kapcsolási Ütemezés, ami az egyéni vezetési stílusok felmérésével optimálisan időzíti a sebességfokozatok kapcsolását. A rendszer felismeri, ha az autó hegymenetben, lejtőn vagy éles kanyarban halad, és ennek megfelelően állítja be a megfelelő sebességfokozatot a stabilabb haladás és az élvezetesebb vezetési élmény érdekében.
  • Adaptív Kapcsolásvezérlés, ami a jármű és környezete információi alapján az éppen megfelelő tengelykapcsoló-nyomást alkalmazza, hogy a fokozatok kapcsolása mindig sima és zökkenőmentes legyen. A technológia az autós vezetési stílusához is képes hozzáigazítani a fokozatváltás simaságát

Sportos Edge ST-Line

A Ford ST-Line modellsorozat azoknak a vásárlóknak készül, akik sportos karakterű járműre vágynak, és az erős motorok mellett a Ford Performance modellek stílusát is örömmel látják viszont autójukon.

Az új Edge ST-Line merész és dinamikus külső-belső stíluselemeket kínál majd:

  • Az ajtó alsó részét, a sárvédőt és a karosszéria oldalát védő elemeket a karosszéria színére fényezik, a felső hűtőrács vízszintes lécei és kerete pedig fekete
  • Alapáron 20 colos, opcionálisan 21 colos prémium, fényezett alumínium keréktárcsák
  • Krómozott, dupla kipufogóvég
  • Perforált Miko®-Dinamica részleges bőr üléskárpitozás és 10 irányban motorosan állítható első ülések
  • Perforált bőrborítású kormánykerék és sebességváltó gomb vörös öltésekkel (manuális sebességváltó)
  • Alumínium sportpedálok, fekete tetőkárpitozás és prémium minőségű velúr padlószőnyegek
  • Az új Edge ST-Line menetdinamikáját tovább javítja a sportos hangolású futómű, valamint a Ford Adaptív Kormányzás, ami a kormány áttételezését folyamatosan az autó sebességéhez igazítva optimális kormányreakciókat biztosít és megkönnyíti a manőverezést. A sportos vezetési stílust a nyolcfokozatú, gyorsan kapcsoló automata sebességváltó is támogatja, amelynek fokozatváltó kapcsolói a kormánykerék mögött kaptak helyet.

Mindig kapcsolatban, mindig kényelemben

Az új Ford Edge vásárlói vezeték nélküli töltőt is rendelhetnek kompatibilis készülékeikhez. A SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer felár nélküli kompatibilitást kínál az Apple CarPlay és Android Auto™ szolgáltatásokkal; a rendszer segítségével a vezető hangutasításokkal vagy a 8 colos érintőképernyőről kezelheti a csatlakoztatott okostelefonokat, a navigációs rendszert és a klímaberendezést.

Az opciók listáján egy új, prémium B&O PLAY hangrendszer is szerepel, amit kifejezetten az Edge utasteréhez hangoltak. A rendszer egy 10 csatornás Digitális Hangprocesszorral vezérli az összes hangszórót, egyenletesen osztva el a hangot a kabinban. A surround hang opció még tökéletesebb zenei élményt kínál.

Az új Edge teljes mértékben konfigurálható 3D digitális műszeregységén az autósok saját ízlésükhöz igazíthatják a fordulatszámmérő, a sebességmérő és az információs kijelző megjelenését, sőt ezekhez az elemekhez hét szín közül is választhatnak. A kényelmet szolgáló megoldások sorában megtalálható a kabin teljes hosszában végigfutó panoráma üvegtető, a fűthető/hűthető első ülések, a fűthető hátsó ülések és a fűthető kormánykerék is.

Harmonikus kialakításával, kiváló minőségű anyagaival és modern formavilágával az új Edge utastere prémium hangulatot sugall. Az áttervezett középkonzolon egy új forgókapcsolóval kezelhető a nyolcfokozatú automata sebességváltó, s az így felszabadult helynek köszönhetően könnyebben elérhető a vezeték nélküli töltő tálcája, ugyanakkor ez a megoldás az autó modern, kifinomult stílusát is hatásosan hangsúlyozza.

A hagyományos kézifékkar helyén most az elektromos rögzítőfék kapcsolóját találjuk; ez a megoldás további helyet szabadít fel, amit a dizájnerek állítható pohártartók és egy mély tárolódoboz elhelyezésére használtak fel. A műszerfal alatt nagyméretű kesztyűtartó található, sőt a műszerfal tetején is további tárolóhelyeket alakítottak ki.

Átfogó modellkínálat

A vadonatúj Edge modellt a sportos ST-Line változat mellett luxuskivitelű Vignale, stílusos Titanium és gazdagon felszerelt Trend kivitelekben is megrendelhetik majd a májusi gyártásindulástól az európai vásárlók.

A modellsorozat vizuális változásai közt azonnal szembetűnik a szélesebb hűtőrács, ami minden modellváltozat esetében más kidolgozású; valamint a felfrissített orr-rész, ami atlétikus, modern benyomást kelt. A Ford a alapáron kínálja a LED fényszórókat és hátsó lámpatesteket, s mindez LED nappali menetfénnyel is kiegészíthető. Az áttervezett motorháztető szélesebb, stabilabb kiállással ruházza fel az autót

Értékesítési rekord

Az EcoSport, a Kuga és az Edge minden eddigit felülmúló eladásaival a Ford SUV-értékesítése 24 százalékkal nőtt 2017-ben. A vállalat 230.600 darab SUV-t értékesített a tavalyi év folyamán, ami az Európában eladott Fordok egyötödét jelenti. 2016-os bemutatása óta több mint 26.000 darab Edge kelt el az európai piacon; ebből a mennyiségből 17.000 darab 2017-ben talált gazdára.

Az új Ford Edge SUV európai előértékesítése májusban kezdődik majd, az első darabok várhatóan szeptemberben érkeznek meg a magyar márkakereskedésekbe.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER