2013. január 18. péntek, 16:43

 

A Fiat Group Automobiles S.p.A., a Chrysler Group International LLC. és a Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC csoport) keret-megállapodást írt alá, amelynek értelmében kiterjesztik kínai személygépkocsi-gyártásra és értékesítésére vonatkozó együttműködésüket.

fiat-chrysler

A megállapodást a Chrysler központjában, a Michigan állambeli Auburn Hills-ben írta alá Zeng Qinghong, a GAC csoport ügyvezető igazgatója, valamint Mike Manley, a Fiat S.p.A Délkelet-ázsiai (APAC) régiójának ügyvezető igazgatója, a Jeep márka (Chrysler Group LLC) elnök-vezérigazgatója.

A keret-megállapodás értelmében a GAC, a Fiat és a Chrysler Group International között létrejött vegyes vállalat, amely jelenleg a Fiat Viaggót gyártja, valamint több importmodell (pl. Fiat 500, Freemont és Bravo) kínai forgalmazását látja el, az anyavállalatok közötti együttműködést kiterjesztve lehetővé teszi, hogy a következő évek során a Fiat csoport modelljeit nagyobb számban honosítsák, majd vezessék be a kínai piacon. A Fiatot követően a GAC Fiat vegyes vállalat a Chrysler csoport Jeep márkáját is honosíthatja (kínai gyártás, kizárólag a kínai piacra).

„Miután vegyes vállalatunk első termékét, a tavaly szeptemberben bemutatott Viaggiót sikeresen bevezettük a piacon, a mai megállapodás újabb mérföldkő a Fiattal és a Chrysler csoporttal folytatott együttműködés terén, amely megteremti azokat az alapokat, amelyekről kiindulva vegyes vállalatunk könnyedén elérheti igen ambiciózus céljait a kínai piacon” – mondta Zeng Qinghong, a GAC csoport ügyvezetője.

„2012 gyümölcsöző év volt a számunkra. Kínában rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk a Fiat Viaggióval kapcsolatban. Ugyanakkor a Jeep márka Kínában és világszerte egyaránt értékesítési rekordot ért el, amire nagyon büszkék vagyunk. A GAC partnereinkkel aláírt megállapodás kiterjesztése révén még inkább kiaknázhatjuk a Fiat és a Chrysler csoport alá tartozó márkáinkban rejlő potenciált a kínai piacon” – hangsúlyozta Mike Manley, a Fiat S.p.A Délkelet-ázsiai (APAC) régiójának ügyvezető igazgatója, a Jeep márka (Chrysler Group LLC) elnök-vezérigazgatója.


gac-groupGAC Fiat Automobiles Co., Ltd.
A 2010. március 9-én bejegyzett GAC Fiat Automobiles Co., Ltd. (GAC Fiat) a Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC) és a Fiat Group Automobiles S.p.A. (FGA) 50:50 tulajdoni aránnyal létrehozott vegyes vállalata, 5 milliárd jüan kezdőtőkével és 1,8 milliárd jüan törzstőkével.

A vállalat a Changsha gazdasági és műszaki fejlesztési zónán belül működik, 700 000 négyzetméteres alapterületen. Elsődleges tevékenységi köre a járművek, erőforrások és alkatrészek kutatása és fejlesztése, gyártása és értékesítése, valamint a kapcsolódó  alkatrészpiaci szolgáltatások biztosítása. A gyár éves termelési kapacitása az 1. Fázisban 140.000 darab, a 2. Fázisban 250.000-300.000 darab gépkocsi. A vállalat jelenleg a Fiat Viaggio modellt és az 1.4 T-jet erőforrást gyártja, valamint a helyben előállított Fiat Viaggio mellett importtermékeket (Fiat Bravo, Fiat 500 és Fiat Freemont) is forgalmaz. A gyár közvetve vagy közvetlenül 3000 embert foglalkoztat.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER