2013. február 22. péntek, 16:04

 

Az új Dacia Logan bemutatásakor a Dacia nem titkolja, hogy azon autósokat célozza meg ajánlatával, akik használtató vásárlásban vagy cserében gondolkoznak. Az új Logan alapmodelljének ára most bruttó 1.990.000,-Ft, mely ajánlat 2013.02.20-tól a készlet erejéig érvényes. 3 év/vagy 100.000 km garancia jár a kocsihoz.

dacia-logan

Az, hogy egy új kocsi olcsó jó hír, de vajon jó-e? Mit vár el alapműködésben egy autótól az ember. Eljuttassa A-ból B-be biztonságban, minél olcsóbban, minél több pakkal, lehetőség szerint a jó utazási komfortban.
Ezen mindegyikének megfelel a Logan.

Vegyük azonban sorra. Bár a biztonságos eljutáshoz egy defenzíven vezető sofőr is jó ha van, a Logan alapfelszereltségtől kínálja a vezető és utasoldali légzsákokat, illetve az oldallégzsákokat, utasoldali légzsák kikapcsolás lehetőségét és a ISoFIX rögzítési pontokat az oldalsó üléseken a hátsó sorban. Megkapta az ESC elektronikus menetstabilizátort, ASR kipörgésgátló, CSV alulkormányzottság gátlót, továbbá a hidraulikus szervokormányt, mely azonban már a vezetési kényelemhez tartozik. EuroNCAP törésteszt még nem készült az új Loganról.

uj-dacia-logan


Nézzük az eljutási árat A-ból B-be.
A 1,2 cm3-es 75 LE-ős benzinmotor megadott gyári fogyasztási értékei + LPG + 3 literes benzinmotor:
Városi fogyasztás 7,6 l/100 km (9,8 l LPG), (6,4 l)
Országúti 4,9 l/100 km (6,2 l LPG), (4,3 l)
Vegyes fogyasztás 5,8 l/100 km. (7,5 l LPG), (5 l)
Úgy gondolom, ezek a családi autókat nézve jó fogyasztási átlagok.
Szervizperiódus 1 év vagy 20.000 km, 27.690,-Ft az alapmotor esetében.

Apropó LPG. Ugyanezen motorral szerelt benzin-LPG üzemanyaggal járó autót Ambiance felszereltségtől, azaz az alaptól egyel magasabb változatban vehetjük meg 2.440.000,-Ft-ért, azaz 450.000,-Ft-ért többért kapjuk meg, első elektromos ablakemelőkkel és távirányítású központi zárral. Azonban megjegyezném, hogy aki keveset jár, nem biztos, hogy megéri, aki pedig sokat, hamar lefutja a 100.000 km-t, s 175.000,-Ft-ért már hengerenkénti gázbefecskendezésű rendszert vehet utólagos átépítést végző szakműhelyben. Mondom mindezt azért, mert az 50 literes benzintartály mellé kicsit keveslem a gyári 32 literes LPG tartályt, bár a legtávolabbi országhatár is elérhető egy tankkal. Az LPG átlagára jelenleg 258,-Ft/l.

Az új három hengeres 0,9 TCe 66 kW/90 LE benzinmotor Arctic, tehát a harmadik legmagasabban szerelt változatot, 2.690.000,-Ft-ért kapjuk meg, mely 300.000,-Ft-tal kerül többe, mint az alapmotor.

ECO üzemmódot, a benzines LPG változat, a 3 literes benzinmotor és a dízelmotor esetében aktiválhatunk.

dacia-logan-muszerfal


Pakkok, üléshelyek és utazási kényelem
Az ülések mindegyikén kényelmes helyet foglalni, hátul középen is. Az ülések puhák, és/de a derakat, hátat jól tartják. A csomagtartó 510 literes. 1/3 : 2/3 arányban osztott hátsó üléstámlákat Ambiance, azaz a második felszereltségi szinttől kapunk.

dacia-logan-utaster


dacia-logan-csomagtarto


Vezetése
Bár az 1,2 literes motor nem egy gyorsulási bajnok (0-ról 100 km/órás sebességet 14,5 másodperc alatt éri el, a háromliteres motorral szereltnek ugyanerre 11.1 másodpercre van szüksége) kifejezetten kellemes volt vele menni. Miután semmi kényelmetlenség nem tűnt fel, azt mutatja a kezelőszervek kézre állnak, a könyöklő kényelmes távolságban van, szellőzők teljesen lezárhatóak, rugózása megfelelő. Legnagyobb sebessége 156 km/h, fordulóköre 10,68 m.

Fontosabb alkalmazások és felszerelések felszereltségi szinttől és/vagy opcióban:

Tempomat (sebességszabályozó- és korlátozó) Arctic + 60.000,-Ft
Manuális klímaberendezés Arctic
Elektromos ablakemelők elől Ambiance
Dacia Plug&Music CD-MP3 rádió Bluetooth-al, USB csatlakozóval, kormány alatti vezérléssel Ambiance Cool Music csomag, Arctic
MEDIA NAV 7" érintőképernyős multimédia rendszer: navigáció, Bluetooth telefonkihangosító, kormány alól vezérelhető rádió USB és Jack bementtel Arctic + 70.000,-Ft
Első ködfényszórók Ambiance + 40.000,-Ft, Arctic
Távirányítós központi zár Ambiance
Magasságában állítható kormány Arctic
Magasságban állítható vezetőülés Arctic

dacia-logan-motor


dacia-logan-uj


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER