2013. február 05. kedd, 20:27

 

A kis és közép kategória határára érkezett meg a Citroen C Elysée szedán 4,2 l/100 km országúti fogyasztású PSA új 3 hengeres benzinmotorral és 2.500.000,-Ft-os induló árral.

citroen-c-elysee

A dolgok közepébe vágásának az oka, az emberek, illetve családok árérzékenysége. Előrevetítve családok, mert bizony ez egy igen tágas autó, kipróbáltuk. Tehát egy család hozzá juthat egy új kényelmes autóhoz Citroen finanszírozási szerződéssel 2.800.000,-Ft indulóár helyett 2.500.000,-ért.
Ebből a pár mondatból kiderült dicsérni fogjuk a kocsit, mert meggyőző volt.

citroen-c-elysee-bemutato


Menettulajdonságait illetően a 3 hengeres 1199 cm3-is motort nem volt módunk kipróbálni, 1.6-os benzinmotorral és kéziváltóval szerelt változatot vezettünk, s bár a Citroen a tájékoztatóban kiemelte nem a vezetési élmény lesz az amiért a vevők választani fogják, mi ezt megcáfoljuk. Ugyanis rallyversenyző múlttal rendelkező kollégám szája a füléig ért, amint kergette a kanyarokban az Elysée-t, örömmel jegyezve meg, fékezés közben is tud gázt adni már, mert olyan a pedálok kialakítása. Mindeközben a menetstabilizálásért felelős rendszerek komolyan végezték a dolgukat. A 1587 cm3-es VTi motorral szerelt változat Collection, azaz a középfelszereltségtől megvehető 3.470.000,-Ft-ért. Citroen finanszírozási szerződéssel itt is 300.000,-Ft-ot elengednek.

citroen-c-elysee-dizajn


Jellemzők, mely a modell összes változatára érvényesek.
Külsejét tekintve megkapta a Citroen jellegzetességeket, mely leginkább az orrészen láthatók, az autó kinézetre is mutatós. Az Elysée hétféle színárnyalatban készül Onyx fekete és Hófehér normál fényezéssel, illetve 5 féle metálfényezéssel, melyeket – kiviteli szinttől függően – különböző krómdíszítések tesznek elegánsabbá.

Méreteit tekintve hossza 4,427 m, tengelytávja 2,652 m. Szélessége 1,748 m, magassága 1,466 m. Csomagtér mérete 506 l. Evvel elmondtuk azt is, hogy pakolni lehet bele bőven, s magasabb embereknek sem kell az hátsó üléseken lehúzódva kucorogniuk.

A műszerfal anyagai és formája egyszerű, de modern. Az utastér bemutatásakor a tájékoztató alatt kiemelték, hogy az ülések puha tömésűek, viszont a háttámla jól tart. Kényelmes ember lévén megjegyeztem magamnak, s beleülve, valóban. Nem fog senkinek sem a feneke felkérgesedni. Nem süppedős, de valóban igen kényelmes. Az ülésfűtés viszont sajnos nem széria tartozék. Téli csomagban vásárolható meg Collection felszereltségtől 105.000,-Ft-ért.

citroen-c-elysee-muszerfal


citroen-c-elysee-ules


citroen-c-elysee-belter

Futóművét és gumiabroncsait rosszabb minőségű utakra optimalizálták, tekintettel az afrikai vagy orosz területeken való értékesítésekre. A menetpróba során rámentünk olyan villamos sínekre, ahol nem enyhén voltak hiányosságai az útburkolatnak, s egyáltalán nem volt érezhető zötykölődés vagy felütés.

Motorválaszték: 3 féle motorral vehető meg, az új PSA 3 hengeres 1199 cm3 benzinmotor, a kifutó 1560 cm3-es HDi 90-es dízelmotor, mely az alap Tendance felszereltségtől is válaszható és a 1587 cm3-es 115 Le-ős benzinmotor.

Biztonsági felszerelés a teljesség igénye nélkül szériafelszereltségként
Blokkolásgátló (ABS), elektronikus fékerő-elosztó (REF), vészfék-rásegítés (AFU)
Elektronikus menetstabilizáló program (ESP), kipörgésgátló (ASR)
Isofix rögzítési pontok hátul (2 db)
Vezető- és utasoldali légzsákok, oldallégzsákok

Kényelem
Elektromos ablakemelők elöl
Sebességfüggő szervokormány
12V-os csatlakozó
Magasságban állítható kormányoszlop és vezetőülés

A Citroen C Elysée-t a spanyolországi Vigoban gyártják.

citroen-c-elysee-csomagtarto


Népszerűbb opcióban rendelhető kényelmi elemek
-Tempomat és sebességhatároló (VTi 115 esetén csak 2013. márciusi gyártástól) 60.000,-Ft Collection felszereltségtől
- Manuális klímaberendezés 220.000,.-Ft, mely Collection felszereltségtől széria tartozék

Összességében nézve, jó vételi ajánlat egy rövid menetpróbán vezetett és tapasztalt tulajdonságokkal bíró autóra. Tessenek vetélytársakkal összevetve számolni és választani.

Citroen C Elysée árlista

Citroen C Elysée műszaki adatok

citroen-c-elysee-menetproba


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER