2011. december 06. kedd, 22:38

 

Philippe Varin, a PSA Peugeot Citroën igazgatótanácsának elnöke és Christian Galliard de Lavernée, Lotaringia tartomány prefektusa felavatták azt az új gyártósort, amelyen a PSA vadonatúj háromhengeres benzinmotorjai készülnek majd.

psa-3-hengeres-motor

A PSA Peugeot Citroën néhány éve döntött úgy, hogy a kisebb hengerűrtartalmú benzinmotorok világában is olyan mélyreható változást indít el, mint amilyen annak idején a HDi motorok bevezetése volt a dízel technológiában. Az új háromhengeres benzinmotor-család a hengerűrtartalom csökkenése miatt sokkal gazdaságosabb és környezetkímélőbb lesz, mint elődei, ugyanakkor teljesítménye és nyomatéka nem marad el a nagyobb motorokétól.

Az új háromhengeres motorok teljesítménye 62 illetve 82 lóerő lesz, fogyasztásuk és CO2-kibocsátásuk pedig mintegy 25%-kal lesz alacsonyabb, mint a hasonló teljesítményű négyhengereseké. 100 kilométerenként körülbelül 1,5 liter üzemanyag takarítható így meg, miközben a vezetési élmény nem szenved csorbát.
Az új motorok a 2012 első negyedévében érkeznek, s a Peugeot 208-ban mutatkoznak be. Az új modell 82 lóerős 1.2l VTi változatának CO2-kibocsátása 104 g/km, a 68 lóerős 1.0l VTi változaté pedig 99 g/km.

psa-motor-gyar

A 2008 elején indult projektbe a PSA Peugeot Citroën 717 millió eurót fektetett, amelyből 460 millió eurót kutatásra és fejlesztésre költött ; a projektben részt vevő 1200 mérnök és technikus munkája nyomán 52 szabadalmat nyújtottak be. A Kelet-Franciaországban, elsősorban a trémery-i üzem átalakítása során megvalósított ipari beruházások értéke mintegy 257 millió euró.
A trémery-i üzemben 2011 szeptembere óta készülnek az EB elnevezésű új motorok gyártására ; a gyártósor éves kapacitása 640.000 darab. A PSA Peugeot Citroën ezzel a beruházással 500 új munkahelyet teremtett a térségben.
Az 1979-ben megnyitott trémery-i üzem a maga 3720 dolgozójával jelenleg a világ legnagyobb dízelmotor-gyártó egysége: fennállása óta 35 millió motor készült el itt.

A projekt későbbi szakaszában a Franciaországban tervezett motorokat Latin-Amerikában és Kínában is gyártani fogják, a helyi igények kielégítésére. A helyi gyártás a PSA Peugeot Citroën nemzetközi stratégiája szempontjából kiemelt fontosságú.
A legmodernebb környezetkímélő technológiákat alkalmazó új háromhengeres benzinmotorok lehetővé teszik a PSA Peugeot Citroën csoport számára, hogy megerősítse szerepét az alacsony szén-dioxid-kibocsátású járművek piacán.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER