Címkék: BMW M2 | dizájn | limitált széria

2020. február 14. péntek, 17:02

 

A többrétegű projekthez a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió a világ egyik legismertebb kortárs művészével fogott össze: Futura 2000 három egyedi BMW M2 Competition modellről és egy exkluzív limitált szériáról rántja le a leplet a közeljövőben, elsőként a február 13-16. között megrendezendő Frieze Los Angeles 2020 művészeti kiállításon.

 

A BMW M, mint kortárs művészet: a BMW M GmbH e mottó alatt indítja útjára a BMW Individual részleggel kialakított szoros együttműködése továbbgondolt formáját, amelyben a világ egyik legismertebb kortárs művésze, Futura 2000 közreműködik. A többrétegű projekt első felvonása Hollywoodban, a február 13-16. között megrendezendő Frieze Los Angeles művészeti kiállításnak otthont adó Paramount Pictures stúdióban debütál.



Az együttműködés részeként az élénk színekkel, körkörös formákkal és mozgó kompozíciókkal dolgozó művész három egyedülálló BMW M2 Competition modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 227 gramm / km) formál saját képére, majd egy 2020 júniusától megrendelhető limitált szériát is megálmodik a kompakt élsportolóból. Február 13-16. között Futura 2000 első kézzel festett BMW M2 Competition modellje mutatkozik be Hollywoodban.

„A BMW M2 Competition dinamikus, extrovertált, és bizonyos mértékben kellemesen provokatív. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ezt a modellt varázsolhatom egyedivé” – nyilatkozta Futura 2000. „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan világhírű művésszel dolgozhatunk együtt, mint Futura 2000. Kíváncsian várom, miként alakítja át teljesen egyedivé BMW M2 sportautóinkat és miként álmodja meg az ügyfeleinknek szánt különkiadást. Egyedülálló, konstruktív és lázadó művészeti stílusának köszönhetően Futura 2000 tökéletes összhangot alkot egy olyan fiatalos és zabolátlan modellel, mint amilyen a BMW M2 Competition” – tette hozzá Markus Flasch, a BMW M GmbH vezérigazgatója.

A három egyedülálló BMW M2 Competition modellt Futura 2000 kívül-belül teljesen egyedivé varázsolja, a karosszériától kezdve, egészen az utastér dekorációjáig. A limitált széria részeként értékesített különkiadások ugyancsak a művész kézjegyét viselik majd: a középkonzol és a műszerfal dekorcsíkjai Futura 2000 hamisítatlan stílusjegyét idézik, a kéttónusú, Black / Ivory White árnyalatú Dakota bőrkárpittal bevont BMW M sportülések pedig kék kontraszt-varrást kapnak. Az utastéri csomag része továbbá a szürke „12-órás” jelzéssel ellátott, alcantara / bőr kettős borítású BMW M sportkormány, valamint a limitált darabszámot jelző és Futura 2000 aláírásával ellátott küszöbtoldat-pár is.

A „BMW M2 Edition designed by Futura 2000”* névre keresztelt különkiadások kívülről az egyedire fényezett lökhárítókról és küszöbtoldatokról, valamint a 19” méretű, Jet Black árnyalatú könnyűfém keréktárcsákról lesznek felismerhetők.

Los Angeles 2019-ben csatlakozott a Frieze New York, a Frieze London és a Frieze Masters művészeti kiállítások sorába. Az évente megrendezendő Frieze Los Angeles négy napon keresztül mintegy hetven Los Angeles-központú és nemzetközi művészeti galéria kollekcióját gyűjti csokorba, mialatt vezető kurátorok közreműködésével számos művészeti beszélgetést, zenei kiállítást és különleges programot is tető alá hoz. A Frieze Los Angeles két iránymutatója Victoria Siddall, a Frieze Fairs igazgatója és Bettina Korek, a Frieze Los Angeles igazgatója.

Február 14. péntek este 21 órakor a Frieze művészeti kiállítás-sorozattal kiépített hosszú távú partnersége részeként a BMW a Frieze Music zenei eseményt is megrendezi Los Angelesben, Kevin McGarry író-kurátor és Hans Ulrich Obrist, a londoni Serpentine Galleries művészeti igazgatója vezetésével. A hollywoodi NeueHouse színpadán olyan nevek lépnek fel, mint Moses Sumney, Caroline Polachek, Zsela és DJ Uwuqi.



A Leonard Hilton McGurr néven született Futura 2000 az 1980-as években vált a graffiti-stílusú kortárs művészetek egyik iránymutató képviselőjévé, aki merész színkompozícióival és egészen egyedi, absztrakt betűstílusával olyan művészeti legendák sorába állt be, mint Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Dondi White és Rammellzee. Több évtizeden át íródó kortárs művészeti karrierje mellett Futura 2000 populáris művészként is kimagasló sikereket ért el, amelynek eredményeként számtalan világmárka kérte fel együttműködésre.

A Futura 2000 által megálmodott három egyedülálló BMW M2 Competition modellel, valamint a „BMW M2 Edition designed by Futura 2000” limitált szériával a BMW M GmbH nem csupán a nagyteljesítményű kompakt sportautók mezőnyében, de a művészeti szcénában is maradandót alkot. A BMW M2 Competition a bajor prémiumgyártó méltán sikerre ítélt négykerekűje, hiszen meghajtásáról egy dupla turbófeltöltésű, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, 302 kW / 410 lóerő maximális teljesítménnyel. A modell 2019-ben a legkelendőbb BMW M modellnek, a prémium kompakt sportautók mezőnyében pedig az elsőszámú választásnak bizonyult az ügyfelek körében. A „sport auto” német autós szakmagazin olvasói szavazásán a BMW M2 Competition megnyerte „a 2019-es év legsportosabb autójának” járó díjat a 75 000 euró alatti kupék kategóriájában, az összes olvasói szavazat 32,1 százalékát bezsebelve pedig – toronymagasan a mezőny előtt – a 2019-es „sport auto Award” díjat is elhódította.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER