Címkék: 2017 | BMW | elektromos autók | Tesla | túra

2017. május 31. szerda, 20:36

 

Több európai országba is ellátogat 2017-ben a BMW Electric Now túra, amely áprilisban Lengyelország 3 városával kezdődött, Magyarország előtt Ausztriában járt, majd elviszi az BMW elektromos és iPerformance modelljeit még Szlovénia és Szlovákia városaiba.

 

BMW Electric Tour képek
Képgaléria
BMW Electric Tour képek
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!



A BMW ügyfelei kipróbálhatják a BMW i és iPerformance modelleket különböző pálya és országúti vezetési körülmények között.




A közkedvelt BMW i3 és a sokak által vágyott i8 mellett megismerhetik a legújabb X5 40e 740e és a nemrég bemutatott 530e modellek tulajdonságait, az utóbbiaknál közúti vezetés közben lehet az elektromos programokat váltogatni, míg az i3-as és i8-asokat forgalomtól elzárt pályán lehet konstruktőrök vezetésével kipróbálni. Míg az i8-asoknál a sportautós tapadás, gyorsulás a lényeges, az i3-asoknak szűk kibójázott szlalom pályát és utakat építenek, ahol a jó manőverezhetőségét lehet megtapasztalni.
Az Electric Pop-Up store-ban pedig a vendégekkel interaktív és informatív termékélményt élhetnek át. A speciális témák köré csoportosított, szakaszokra osztott menetpróbák – amelyeknek egy része közúton zajlott – személyes tapasztalás útján ismertetik meg a résztvevőkkel az elektromos autókra jellemző vezetési élményt.


Tekintsék meg a program életképeit videóban



Tudták? A BMW annyi i és iPerformance modellt ad el a benzines és dízel meghajtású autóin felül, mint a Testla?

Jelenleg a BMW rendelkezik a legszélesebb elektromos és plug-in-hibrid modellválasztékkal a világon, így nemcsak a prémium kategóriában, hanem a teljes piacon vezető szerepet tölt be az elektromos meghajtást használó modellek számában.



A BMW i3 és i8 modellek új almárka tagjaiként indultak el néhány éve, melyek nemcsak meghajtásukban, hanem karosszériaépítési módjukban is úttörő szerepet vállaltak. Az i modellekhez csatlakozott 2015-ben az X5 40e, majd tavaly a 225xe, a 330e és a 740e luxuslimuzin. A bajor gyártó szintén 2016-ban vezette be a BMW iPerformance modellcsaládot, melyet a vállalat innovatív, a jövő technikáját megjelenítő autói képviselnek. 2017 tavaszán érkezett meg a BMW 530e, így jelenleg hét különböző plug-in-hibrid, valamint az elektromos meghajtású BMW i3 alkotják a kínálatot. Míg tavaly több mint 62 000 db BMW i és iPerformance modellt adott el a vállalat világszerte, idén a cél a 100 000 db-os értékesítés elérése, melyre minden esély adott a folyamatosan bővülő kínálattal.

Magyarország jelentős BMW kedvelő ország

„Magyarországon a BMW i modellek kiemelt népszerűséggel bírnak, a 2015-ben bevezetett zöld rendszám számos praktikus előnyt hozott elsősorban a mindennapi használhatóságban az ingyenes városi parkolással, ugyanakkor láthatóságot is adott a BMW elektromos meghajtást használó modelljeinek. A tavaly év végén bejelentett állami támogatás további kézzelfogható előnyöket tartogat, mellyel az állam az elektomobilitás terjedését szorgalmazná. Az Electric Now Tour program kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy a BMW i és iPerformance modelleket egyszerre, egymás után vezetve tesztelhessék a meghívottak, illetve az esemény kiválóan demonstrálta azt a kínalatbeli sokszínűséget és innovációt amit ma a BMW márka világszerte képvisel“ – mondta el Salgó András a BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője az esemény alkalmával.





 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER