Címkék: 550d | BMW | dízelmotor | M Performance | xDrive

2017. április 27. csütörtök, 21:57

 

A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának számító BMW 5-ös sorozat hetedik generációja most egy újabb BMW M Performance modellel bővül: az új BMW M550d xDrive motorházteteje alatt a világ legerősebb hathengeres dízelmotorja dolgozik, amely a kirobbanó menetteljesítmény, a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság és a példaértékű belső hatékonyság hármas egységének köszönhetően letaglózóan intenzív vezetési élményt kínál – limuzin és Touring karosszériaváltozatban egyaránt.

 

A világ legerősebb hathengeres dízelmotorja

A felső-középkategóriájú üzleti limuzinok legerősebb dízelmotorja a sorozatgyártásban valaha kínált legerősebb hathengeres dízelmotor is egyben.




A 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres erőforrás BMW M Performance TwinPower Turbo technológiája négy turbó összehangolt működését kontrollálja. Az egység maximális teljesítménye 294 kW / 400 lóerő, amely percenkénti 4 400 főtengely-fordulattól elérhető, miközben a 760 Nm csúcsnyomaték már percenkénti 2 000 főtengely-fordulattól a sofőr rendelkezésére áll (a modell átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,4 – 6,6 liter 100 kilométerenként, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig kilométerenkénti 142 – 173 gramm) *,**. Az új BMW M550d xDrive széleskörű alapfelszereltségének része a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is, amely a teljesítményt és a forgatónyomatékot minden pillanatban a vezetési szituáció függvényében, optimálisan osztja el a négy kerék között. Mint ilyen, az újdonság minden tekintetben hozza a nagyteljesítményű BMW M Performance modellek lélegzetelállító dinamikáját: álló helyzetből mindössze 4,4 másodperc alatt* gyorsul fel 100 km / órás sebességre (a Touring karosszériaváltozat 4,6 másodperc alatt*), végsebességét pedig az elektronika 250 km / óránál maximálja.

Teljesítményhez illő kisugárzás

Az új BMW M550d xDrive karosszériája hűen tükrözi a nagyteljesítményű modell lendületes menetteljesítményét. A BMW M aerodinamikai csomag, a 10 milliméteres ültetést kínáló BMW M sport futómű, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelt, 19”-os BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra egyaránt a négyturbós dízel sportos kvalitásait hirdeti.



A BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak köszönhetően a modell minden vezetési szituációban kimagasló menetstabilitást és a dinamikus vezetéshez legoptimálisabb hajtást kínálja. Az utastérben eközben BMW M bőr sportkormány, illetve az opcionális extrafelszereltség részeként Dakota bőrkárpittal, vagy az alapfelszereltség részeként szövet / Alcantara borítással ellátott BMW M sportülések teremtik meg a BMW M Performance modellekre jellemző, exkluzív sportautós hangulatot. Az új BMW 5-ös sorozat átfogó járműtechnológiai palettája az új BMW M550d xDrive modellhez is maradéktalanul elérhető, így az állandó, interaktív járműkapcsolatért felelős BMW Connected szolgáltatáscsomag és a legintelligensebb vezetést támogató rendszerek is, amelyek maximális támogatásukról biztosítják a BMW ügyfelét és egy lépéssel közelebb hozzák az automatizált járművezetés korszakát.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER