Címkék: BMW | BMW Design | BMW Group Design | BMW i8

2016. június 10. péntek, 12:44

 

Lapo Elkann, a Garage Italia Customs dizájnműhely alapító elnöke személyesen mutatta be Adrian van Hooydonk-nak a BMW félévszázados olaszországi történelmét ünneplő BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást.

 

„Miként a BMW, úgy a Garage Italia Customs dizájnműhely is a technológiai fejlődésben rejlő értékek megtestesítője, miközben mindkét gyártót az újabbnál újabb innovációk lehetősége hajtja előre” – fogalmazott Lapo Elkann.

 bmw-i8-futurism-edition

A BMW Olaszország és a Garage Italia Customs dizájnműhely a BMW olaszországi történelmének 50. évfordulójára készítette el a BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást, amely Giacomo Balla olasz festőművész jövőt ábrázoló alkotásának hamisítatlanul egyedülálló árnyalatait öltötte magára.

A futurista művész „Lampada ad Arco” címet viselő munkája egy elektromos hálózatra kötött utcai lámpát ábrázol a holdfényben. A festmény forradalmi színjátéka az elektromosság egy évszázaddal ezelőtti térhódításának állít emléket, és mint ilyen, szorosan kapcsolódik a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató járműtechnológiájának úttörő szerepköréhez. A BMW i8 Futurism Edition utasterét fényre irizáló kárpit borítja, amelyet a Solaro álmodott meg az egyedüli kiadáshoz, öltönyökhöz használt, rendkívül elegáns szövet felhasználásával. Giacomo Balla festőművész eredeti alkotása a New York-i Modern Művészetek Múzeumában látható.

 bmw-i8-futurism-edition2

Maximális hatékonyság szerint megtervezett, jövőbe mutató koncepcióival és járműtechnológiai megoldásaival a BMW i divízió a hosszú távú fenntarthatóság prémium szintű újraértelmezését váltja valóra. A BMW i a nagyvárosi környezetbe tervezett, tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modell és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató párosával a világ 50 országában van jelen. A BMW i8 a világ elsőszámú hibrid sportautója, amely a jövő mobilitásának forradalmi megoldásait hozza el a jelenbe.

„Már a BMW i8 Futurism Edition megalkotásának első pillanatában teljes volt az összhang köztünk és a BMW Olaszország között. A BMW i8 Futurism Edition a négykerekű stílus szimbóluma, amely megadta a Garage Italia Customs mestereinek a lehetőséget arra, hogy egy jövőbe mutató jármű képében váltsák valóra ünnepli elképzelésüket. Az egyedüli modell mindeközben az olasz művészet és a futurista irányzat kiemelkedő alakja, Giacomo Balla festőművész előtt is tiszteleg” – tette hozzá Lapo Elkann.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER