Címkék: BMW Group Classic | járműszépségverseny

2015. december 22. kedd, 18:53

 

Gőzerővel folynak a világ legexkluzívabb és legtradicionálisabb járműszépségversenyének jövő évi előkészületei: a BMW Group Classic és a Villa d'Este luxusszálloda közös szervezésében 2016. május 20-22. között életre hívott Concorso d’Eleganza Villa d’Este zsűrije nyolc járműdíjazási kategóriát már meg is nevezett.

A földkerekség legnagyobb autórajongóinak figyelme május második felében immáron hagyományosan az olaszországi Comói-tó partján elterülő Cernobbio városára irányul, ahol a varázslatos hangulatú Concorso d’Eleganza Villa d’Este egy hétvége erejéig évről évre egybegyűjti több évtized történelmi autócsodáinak és motorkerékpárjainak legkiemelkedőbb legendáit. A BMW Group Classic és a Villa d’Este luxusszálloda közös szervezésében életre hívott háromnapos esemény páratlan eleganciájával és szemet gyönyörködtető járműgyűjteményével a világ elsőszámú, klasszikus járműcsodákat felvonultató szépségversenye, amely az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak bemutatásával az autóipar jövőjébe is bepillantást enged. A május 20-22. között megrendezett 2016-os felvonás a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó égisze alatt gyűjti csokorba a kerekeken guruló műalkotásokat.

 concorso-deleganza-v

A nemzetközi szakértőkből álló zsűri ezúttal is mindegyik autót és motorkerékpárt kategóriákba sorolja majd. A kilenc plusz egy bónusz várható díjazási osztályból hatot már korábban bejelentettek, a lista azonban most újabb két díjazási kategóriával bővült. A „GT feltámadása – A sportautó-tervezés virágzása, 1950 – 1975” elnevezésű kategória az öreg kontinens legnépszerűbb Gran Turismo modelljeit gyűjti majd csokorba, miközben a „Túlzásoktól vezérelve – az éjszaka legendái, 1975 – 1986” nevet viselő kategória képviselői a diszkóéjszakák és a reflektorfények aranykorát hozzák el a Comói-tó partjára. Ez utóbbi kategóriával a zsűri egy minden korábbinál szélesebb rajongótábor felé nyit, mialatt a viszonylag fiatal járműveknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít.

A két vadonatúj járműdíjazási osztállyal a zsűri a 2016-os Concorso d'Eleganza Villa d'Este pázsitján felsorakozó járművek immáron nyolc kategóriáját megnevezte. A „Rali legendák – Egy különleges korszak hősei, 1955 – 1985” kategória három évtizednyi ralitörténelem leglátványosabb versenyautóit gyűjti össze; a „Merész kivételek – Mindent vivő megoldások” csoportja a dizájn és a technológia terén újítást hozó, rendkívül feltűnő és hevesen vitatott modelleknek biztosít teret; a világhírű gyártók és járműépítők különleges, főként az 1920-as és az 1950-es évek között napvilágot látott, egyedülálló példányai pedig a „Sur mesure et haute couture” – „Műértők ritkaságai” elnevezésű kategória égisze alatt gurulnak majd egymás mellé.

A szakmai zsűri 2016-ban két különálló kategóriában idézi fel a háború előtti idők ikonikus négykerekűit. A „Háború előtti dekadencia – az autóipar fantáziájának fejlődése” elnevezésű díjazási osztály az 1920-as és '30-as évek csillogó luxusautóiról szól majd, miközben a „Háború előtti sportautók – gyors és hivalkodó járművek” kategóriája ugyanezen korszak teljesítményre való törekvésének és sebesség iránti megszállott szenvedélyének állít emléket. A „Sztárok autói – Filmcsillagok az utakon” nevet viselő csoportba azok a járművek kerülnek, amelyeknek sikertörténete szinte egybeforrt egy-egy világhírű filmalkotással: a kategória Hollywood kerekeken guruló sztárjaitól és a színészek imádott autóitól lesz majd hangos.

A 2016-os Concorso d'Eleganza Villa d'Este kilencedik és bónusz járműdíjazási kategóriáját egy későbbi időpontban hozza nyilvánosságra a világraszóló esemény zsűrije.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER