Címkék: BMW | BMW Group Classic

2015. december 07. hétfő, 18:58

 

A BMW Group Classic és a Comói-tó partján fekvő Villa d’Este luxusszálloda 2016. május 20-22. között ismételten megrendezi a történelmi autók és motorkerékpárok legexkluzívabb, hagyományokban bővelkedő szépségversenyét: a Concorso d’Eleganza Villa d’Este a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó égisze alatt fényűző időutazásra invitálja a látogatókat.

A földkerekség legnagyobb autórajongóinak figyelme május második felében immáron hagyományosan az olaszországi Comói-tó partján elterülő Cernobbio városára irányul, ahol a varázslatos hangulatú Concorso d’Eleganza Villa d’Este egy hétvége erejéig évről évre egybegyűjti több évtized történelmi autócsodáinak és motorkerékpárjainak legkiemelkedőbb legendáit. A BMW Group Classic és a Villa d’Este luxusszálloda közös szervezésében életre hívott háromnapos esemény páratlan eleganciájával és szemet gyönyörködtető járműgyűjteményével a világ elsőszámú, klasszikus járműcsodákat felvonultató szépségversenye, amely az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak bemutatásával az autóipar jövőjébe is bepillantást enged. A május 20-22. között megrendezett 2016-os felvonás a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó égisze alatt gyűjti csokorba a kerekeken guruló műalkotásokat.

concorso-deleganza-autok

A nemzetközi szakértőkből álló zsűri ezúttal is mindegyik autót és motorkerékpárt kategóriákba sorolja majd, a kilenc várható díjazási osztályból a következők már megszülettek:

Háború előtti dekadencia – az autóipar fantáziájának fejlődése

Háború előtti sportautók – gyors és hivalkodó járművek

Sztárok autói – Filmcsillagok az utakon

Rali legendák – Egy különleges korszak hősei, 1955 – 1985

Merész kivételek – Mindent vivő megoldások

„Sur mesure et haute couture” – „Műértők ritkaságai”

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este három napja során az ikonikus autócsodák és motorkerékpárok többek között eme rendhagyó kategóriákban versenyeznek majd a szakértőkből álló zsűri kegyeiért, miközben az elismeréseket a látogatók véleménye is nagymértékben meghatározza.

A klasszikus motorkerékpárok szerelmeseit ezúttal is lebilincselő kiállítás fogadja majd a Comói-tó partján: a Concorso di Motociclette hagyományosan a háromnapos rendezvény második napjának fénypontja. 2016-ban a kétkerekű ritkaságokat felvonultató motorkerékpár-konvoj a Comói-tó és a Cernobbio városában található Villa Erba udvar közötti úton a Villa d’Este luxusszálloda parkjában is megpihen. A szakértőkből álló zsűri az utazás végén ezúttal is részletesen szemügyre veszi és díjazza majd a felvonuló kétkerekűeket.

concorso-deleganza-motorok

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és motorkerékpárok egyik legexkluzívabb és leginkább hagyománytisztelő eseménye a világon, amelyet első ízben 1929-ben rendeztek meg az észak-olaszországi Cernobbio városában. A rendhagyó autós találkozó sokáig az autóipar új alkotásainak kiállítása volt, az 1980-as évek óta azonban már a történelmi jelentőségű, ritka járműveké a főszerep. A BMW Group 1999-ben vette át az autóipari ritkaságok ez irányú támogatását, 2005 óta pedig a BMW Group Classic és a Villa d’Este luxusszálloda közös házigazdaként szervezi meg az évenkénti találkozót. Miközben klasszikus járműveivel a legendás szépségeket és az autótörténeti mérföldköveket idézi, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak is reflektorfényt biztosít.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER