Címkék: BMW | BMW 6

2015. március 21. szombat, 01:38

 

Az új BMW 6-os Cabrio, az új BMW 6-os Coupé és az új BMW 6-os Gran Coupé a sportos luxusautókkal szemben támasztott legmagasabb igényeknek is megfelelnek a menetdinamika, a kényelem, a fejlett technológiák és az impozáns elegancia terén.

Figyelemre méltó részletek és rendkívül precíz finomítások emelik ki karosszériájuk formatervének esztétikumát és utasterük exkluzív hangulatát. Az új Design Pure Experience és a Design Pure Excellence felszereltségi csomagokkal az ügyfelek vonzó lehetőséget kapnak arra, hogy ezeket a különleges autókat még sportosabb, vagy még fényűzőbb „aurával” ruházzák fel.



A sportos vezetési élmény áll mindannak a középpontjában, amit az új BMW 6-os Cabrio, az új BMW 6-os Coupé és az új BMW 6-os Gran Coupé képvisel. A legfejlettebb BMW TwinPower Turbo technikával büszkélkedő erőforrásaik teljesítőképességét még jobban kiemeli a benzines modellek esetében immár szériafelszerelésnek számító sport-kipufogórendszer. A BMW 6-os sorozat rendkívüli dinamikájának bizonyítékai azok a nagy teljesítményű sportautók, amelyek e modellcsaládból születtek: a BMW M6 Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,3 l/100 km, átlagos CO2-kibocsátás: 239 g/km), a BMW M6 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 l/100 km, átlagos CO2-kibocsátás: 232 g/km) és a BMW M6 Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 l/100 km, átlagos CO2-kibocsátás: 232 g/km). Egyik különlegességük a 412 kilowatt (560 lóerő) teljesítményű V8-as motor, s a lenyűgöző triumvirátusnak speciális futóműtechnika biztosít versenypályához is méltó menetteljesítményeket.

Sportos teljesítmény és luxus
Az új BMW 6-os sorozat a legendás BMW álomautók immár több mint 75 éves hagyományát folytatja. A BMW 327 Sports Coupé a márka kínálatának legexkluzívabb modelljeként mutatkozott be 1937-ben. Azután következett a BMW 503 Coupé és a BMW 507 Roadster, amelyeket a világ első nyolchengeres, alumínium motorja hajtotta – és az ötvenes évek stílusikonjaiként a mai napig elbűvölnek mindenkit. Később, 1968-ban a BMW 2800 CS a sportos teljesítmény és a luxus egészen újszerű kombinációjával a luxusautók új korszakát nyitotta meg. A BMW 3.0 CS, a BMW 3.0 CSi és a BMW 3.0 CSL mind a 2800 CS által kitaposott utat követte 1973-ig. A motorsportra tervezett modellek több éven keresztül domináltak a versenypályákon, s eközben az utakon stílus-iránymutatóként szolgáltak, valamint a kiemelkedő teljesítményben lelt örömet fejezték ki.

Ezeket az összetéveszthetetlen jellegzetességeket 1976 óta a BMW kínálatában a 6-os típusjelzés fogja össze. A BMW 6-os sorozatának első generációja nemcsak a kimagasló menetdinamikai jellemzőivel, hanem a legkorszerűbb kényelmi és biztonsági technológiákkal is kitűnt a mezőnyből. Utódja, amelyet 2003-ban mutattak be, minden ízében haladó szellemiséget sugárzott, dinamikus megjelenését innovációk egész sora egészítette ki. A 6-os sorozat új változatai is új utakat nyitottak – és alapvetően gazdagították a luxuskategóriában a vezetés élményét. A BMW 6-os Cabrio 2004-es bemutatkozásakor első ízben forrt egybe egy exkluzív sportautóban a vezetés élménye, a fejlett technológia öröme és a nyitott tetős autózás élvezete. A BMW 635d Coupé és BMW 635d Cabrio modellekben 2007-ben jelent meg a világ legsportosabb hathengeres dízelmotorja, s ezzel újabb vonzó aspektussal bővítették az e szegmensben kínált vezetési élményt: lenyűgöző vonóerő és rendkívüli gazdaságosság fémjelezték.

Egy modellcsalád, három különböző karakter

A BMW 6-os sorozat legújabb generációja új szintre emeli az e modellek által kínált dinamikát, esztétikumot, luxust és innovációt. Sőt, a modellcsalád három karosszériaváltozatra bővítése lehetővé tette, hogy a fényűző BMW-k által nyújtott vezetési élmény még több különböző módon megtapasztalhatóvá váljon. A BMW 6-os Cabrio, a BMW 6-os Coupé és a BMW 6-os Gran Coupé jóvoltából az ügyfelek három eltérő karakter közül választhatnak, a márka első négyajtós kupéjának bemutatása új lendületet adott a BMW 6-os sorozat népszerűségének. Mára a BMW 6-os sorozat újonnan forgalomba helyezett példányainak majdnem fele Gran Coupé. Világszerte összesen közel 80 ezer kelt el a BMW 6-os sorozatának aktuális generációjából a Cabrio 2011 márciusi piaci bevezetése óta.

Az új BMW 6-os Cabrio (F12) az exkluzív nyitott tetős autózás élményéről szól, receptje egyenlő részben tartalmaz fenséges menetkényelmet és igazán magával ragadó teljesítményt. A négyüléses extrovertált karizmájának fontos eleme a karosszéria és az utastér közötti átmenet, amelyet úgy terveztek, hogy egy hajó fedélzetére emlékeztessen – ahogy az a BMW kabrióira jellemző – nyitott tetővel. A 6-os Cabrio igényes vászontetejének különlegessége az „uszonyos” kialakítás, nem hiányzik róla a külön nyitható üveg hátsó szélvédő, s korlátozásoktól mentes négy évszakos használhatóságot és páratlan akusztikai komfortot kínál.



Az új BMW 6-os Coupé (F13) az exkluzív sportautó klasszikus karakterét testesíti meg. Kétajtós karosszériája atletikus és elegáns megjelenésű, s modern hangulatú utasterében négy személy élheti át a dinamikus autózás élményét. A formai és a hajtásláncot érintő legújabb fejlesztések még tovább fokozzák a kétajtós izmos megjelenését és sportos potenciálját.

A BMW 6-os Gran Coupé (F06) a dinamikus kiválóság, elegancia és fényűzés új egyensúlyát teremti meg. A BMW 6-os sorozatának legfiatalabb tagja a sportos teljesítményt és a kupék esztétikumát egy négyajtós autó nyújtotta nagyobb funkcionalitással ötvözi. Jellegzetes arányai és hosszabb tengelytávolsága fokozzák formájának ellenállhatatlan kisugárzását. A BMW 6-os Gran Coupé utastere fényűző komfortot nyújt a hosszú távú utazásokon is a vezető és utasai számára négy teljes méretű ülésben, s egy harmadik ülőhelyet is kínál hátul, amely rövidebb utakra megfelelő. A finomított részletek egyszerre emelik ki a karosszéria formájának eleganciáját és az utastér exkluzív hangulatát.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER