Címkék: BMW

2014. november 18. kedd, 21:24

 

Új elemekkel bővíti az eredeti BMW tartozékok M Performance alkatrészeinek széleskörű kínálatát a bajor gyártó, az újdonságok világpremierjét a november 29. és december 7. között megrendezett Essen Motor Show-n tartják.

Az új BMW M Performance kiegészítők ezúttal a BMW X3, BMW X4, BMW M3, BMW M4 Coupé és BMW M4 Cabrio modelleknek kölcsönöznek minden eddiginél sportosabb körítést. A karosszéria atletikus vonásait kiemelő és az utastér hangulatát felpezsdítő friss tartozékok mellett a tuningcsomag funkcionális kiegészítőket is tartogat, amelyek a klasszikus BMW modellek menetteljesítményét, s mint ilyen, a vezetésükben rejlő felejthetetlen élményt hivatottak még tovább fokozni, például az erőteljes motorhangok vezetési stílushoz hangolásával. A vadonatúj elemekkel 1200 fölé nő a sportos vezetési élmény fokozására tervezett, BMW M Performance alkatrészek száma, a termékpaletta az induló csomagtól egészen a komplett sportkipufogó-rendszerekig terjed.



A számos BMW modellhez elérhető, típusspecifikus BMW M Performance kiegészítők újdonságai kivétel nélkül a márka versenysportban elsajátított több évtizedes tapasztalatának és a BMW M GmbH innovatív megoldásainak együttes felhasználásával készültek. A vállalat professzionális szakértelmének köszönhetően az utólagosan felszerelhető alkatrészek tökéletesen illeszkednek az egyes modellek karakteréhez és tulajdonságaihoz. A tartozékok mind az anyagválasztás, mind a tervezési folyamat, mind pedig a kivitelezési minőség terén megfelelnek a BMW Group rendíthetetlen minőségi szabványainak. A kiegészítők mindegyike az eredeti BMW tartozékok széles termékpalettájának része. Ezek az utólagosan felszerelt elemek nem befolyásolják az érintett BMW modellek garanciális feltételeit.


A BMW X3 és a BMW X4 új, sportos külső kiegészítői
Az új BMW M Performance alkatrészek még jobban előtérbe helyezik az autók sportos képességét és dinamikus kialakítását. Ilyenek például a BMW X3 és a BMW X4 modellek vese alakú hűtőrácsainak fekete változatai, valamint a karbonból készült külső visszapillantó-házak és a szénszálas hátsó légterelő szárny is (utóbbi csak a BMW X4 modellhez érhető el), a karbon elemek ráadásul kivétel nélkül kézzel készülnek. A fekete és ezüst színben választható BMW M Performance oldalcsíkok a két BMW X modell dinamikus vonalait, míg a BMW M Performance paletta könnyűfém felnijei sportos küllemüket és kiemelkedő menettulajdonságaikat hangsúlyozzák. A prémium minőségű kovácsolt felnik jellegzetes küllőmintázatukkal és könnyű súlyukkal emelkednek ki a sorból, miközben hatékonyan csökkentik a BMW X3 és a BMW X4 rugózatlan tömegét, egyúttal fokozzák agilitásukat és élénkítik a kormányreakciót. A BMW M Performance termékpaletta könnyűfém felnijei 21 collos méretben és vegyes gumiabroncsokkal szerelve érkeznek meg a piacra. Mindkét modell számára duplaküllős kialakítású kerekek lesznek elérhetők, Orbit Grey névre keresztelt sötétszürke fényezéssel és polírozott küllőélekkel, a BMW M Performance palettáról ismerős kéttónusú dizájn szerint.


Új aerodinamikai kiegészítők a BMW M3, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio modellhez
Azon túl, hogy az utólagosan felszerelhető BMW M Performance alkatrészek aerodinamikai kiegészítői még tovább fokozzák a BMW M3 és a BMW M4 modellek erőteljes, atletikus kiállását, kedvező hatással vannak ezen nagyteljesítményű sportmodellek légelvezetési tényezőire is, hiszen amellett, hogy csökkentik a légellenállást, növelik a leszorítóerőt nagy sebességnél. A bajor gyártó ügyfelei a legendás M3 és az új M4 típusnevet viselő modellekhez előre karbonból formált oldalsó lökhárító-betéteket és ultrakönnyű poliuretánból készült lökhárító-toldatot, oldalra ugyanilyen küszöbtoldatokat, míg hátulra karbon diffúzort és szintén szénszálas légterelő szárnyat választhatnak. Az „M Performance” felirattal díszített háromszínű M-oldalcsíkok a nagy teljesítményű sportmodell limuzin, kupé és kabrió változataihoz egyaránt elérhetők lesznek.


Még sportosabb utastér az új M Performance kiegészítőkkel
Az új BMW M Performance alkatrészek termékpalettája a BMW X3 és a BMW X4 modellek belső terébe is számos vonzó és sportos kiegészítőt tartogat. A szálcsiszolt, rozsdamentes acélból készült küszöbdíszek a LED-megvilágítású „BMW M Performance” feliratokkal az ajtók kinyitását követően azonnal figyelmet keltenek. Felszerelésük az akkumulátoros tápellátásnak köszönhetően rendkívül egyszerű, hiszen nincs szükség kábelekre sem. Az „M Performance” felirattal ellátott, karbon kivitelben és kevert, Alcantara / karbon kombinációban egyaránt elérhető BMW M Performance betétek hamisítatlan verseny-hangulatba öltöztetik az utasteret, míg a Steptronic vagy Steptronic sport automataváltó BMW M logóval díszített karbon váltókarja a vérpezsdítő verseny-környezet egyszerre sportos és elegáns kelléke. A BMW X3 és BMW X4 modellek számára elérhető vadonatúj kiegészítők másik fénypontja a szénszálas betétekkel fűszerezett, Alcantara borítású BMW M Performance sportkormány, amely még extrém vezetési körülmények és hőmérsékleti viszonyok között is kellemes tapintású marad. A rozsdamentes acélból készült pedálborítások és a vezetőoldali lábpihentető egyaránt az utastérbe szerelhető BMW M Performance alkatrészek mutatós és ötletes kiegészítő elemei. A palettát az új M Performance kulcstartó is színesíti, amely kifinomult, Alcantara / karbon kettős borításával, egyedi, M Light Blue nevű halványkék betétjeivel és elegáns, kék csavarozásával a BMW M Performance tartozékok sportos és dinamikus dizájnnyelvezetének tökéletes egyesítője. A könnyen tisztítható BMW M Performance szőnyegek eközben precízen illeszkednek a padlólemez kialakításához és tökéletesen egészítik ki az utastér sportos hangulatát. A szőnyegek mindegyike látványos „M Performance” feliratot visel.


Versenykijelzővel ellátott M Performance sportkormány a BMW M3 és BMW M4 modellekhez
A „12 órás” versenykijelzővel ellátott, Alcantara borítással és karbon betétekkel párosított BMW M Performance sportkormány már a forradalmian innovatív járműtechnológiát felvonultató hajtáslánc beindítása előtt egyértelmű biztosítékot nyújt a BMW M3 és a BMW M4 sportmodellekben rejlő adrenalinszint-növelő vezetési élményről. A sportkormány lakkozott karbon betétjén diszkréten jelenik meg az „M Performance” felirat, miközben a kormány peremén végighúzódó, legendás BMW M színtrió alkotta varrás dobja fel az Alcantara borítást. A tervezők a vízszintes kormányküllők hüvelykujj-pihentetőihez egy beágyazott gombpárt is elrejtettek, amellyel az Efficient Dynamics mód, a Sport mód és a Verseny mód aktiválható. A sportkormány peremének felső részébe integrált versenykijelző többek között villogó fényjátékkal figyelmeztet az optimális sebességváltásra és megjeleníti az oldalirányú és hosszirányú gyorsulási adatokat. Sport módban a sofőr stopperóraként is használhatja a versenykijelzőt, órás, perces és másodperces időkijelzéssel. Versenypályán használva az új BMW M3 és BMW M4 modellekhez elérhető M Performance sportkormány Verseny módban a köridőket is megjeleníti, percre, másodpercre és századmásodpercre lebontott időkijelzéssel. Sőt, ahogyan az 50 legutóbbi kör alatt teljesített végsebességek és maximális oldalirányú, illetve hosszirányú gyorsulási adatok, úgy a legjobb időeredmények is eltárolhatók.


Teljesítménynövelő csomagok a BMW X3 és a BMW X4 számára
A speciálisan a BMW X3 xDrive30d (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 5,7 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 159 – 156 gramm / km) és a BMW X4 xDrive30d (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5,6 – 5,2 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 146 – 138 gramm / km) számára kifejlesztett BMW M Performance teljesítménynövelő csomag jelentős erőtartalékhoz juttatja a két X modellt. A csomag része egy különleges vezérlőegység, amit kizárólag a BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres dízel erőforrás motorvezérlő elektronikájához programoztak, ezáltal a szériakivitelhez képest jelentősen sportosabb menetteljesítménnyel ruházva fel a két xDrive-modellt, változatlanul alacsony üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek mellett. A BMW M Performance teljesítménynövelő csomag 20 kW többlettel 210 kW-ra növeli a BMW X3 és BMW X4 modellbe szerelt 30d erőforrás alapesetben 190 kW-os maximális teljesítményét, csúcsnyomatékát pedig 560 Nm-ről – a sebességfokozat függvényében – egészen 600 Nm-ig emeli. A teljesítménynövekedés legfontosabb eredménye az érezhetően intenzívebb gyorsulás: ide s tova 5,6 másodperc alatt abszolvált 0-100-as sprintidejével a BMW X3 xDrive30d lényegesen gyorsabb, 0,3 másodperccel jobb időeredményre képes, mint széria társai (5,9 másodperc), míg a BMW X4 xDrive30d még hamarabb, mindössze 5,5 másodperc alatt éri el álló helyzetből ugyanezt a sebességet (a szériakivitel 5,8 másodperces sprintidejéhez képest). Az erőforrás teljesítményének fokozása kéz a kézben jár az élénkebb gázpedál-reakcióval és az optimalizált motor-, illetve kipufogóhanggal. Ráadásul a jelentős erőtöbblet ellenére a szóban forgó xDrive-modellek a két tuningcsomaggal ugyanolyan üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket produkálnak az ECE emissziómérő tesztkörön, mint a BMW X3 xDrive30d és a BMW X4 xDrive30d modellek alapkivitelben.




M Performance sportkipufogó-rendszer a még sportosabb látványért és hangzásért
A BMW M Performance alkatrészek palettáját színesítő sportkipufogó-rendszer, amelynek hangolható hátsó dobja egy szelep segítségével, Bluetooth-kapcsolaton keresztül távvezérléssel szabályozható, kizárólag a BMW X4 xDrive35i modellhez válik elérhetővé. A sofőr a feltűnően érzelemgazdag hangzásáról megkülönböztethető Sport üzemmód és a kifejezetten versenypályára hangolt, még öblösebb, teljesítmény-központú hangzást nyújtó Pálya üzemmód között választhat. A rozsdamentes acél rendszer trapéz alakú, krómozott kipufogóvégeket kap, amelyek eleddig a nyolchengeres BMW-k kiváltságai voltak. Továbbá a krómozott BMW M Performance dupla kipufogóvég a BMW X4 xDrive20d, BMW X3 sDrive18d és BMW X3 xDrive20d modellekhez is elérhetővé válik.


Erőteljes motorhang a BMW M3 és BMW M4 sportmodellekhez
A csakis a BMW M3 és BMW M4 sportmodellekhez fejlesztett BMW M Performance sportkipufogó-rendszer optimalizált kipufogógáz-elvezetése igazán lelkesítő motorhangot generál, amellyel kellően vérpezsdítő stílusban hangsúlyozza a dupla turbófeltöltővel lélegeztetett soros hathengeres erőforrás lebilincselő teljesítményét. A szelepvezérléssel ellátott, könnyű kipufogórendszer rozsdamentes acélból, míg a hátsó kipufogódob egésze titánból készült, „M Performance” feliratú díszítéssel. A BMW M-modellekre jellemző, „M” logóval díszített kipufogóvég a kiegészítő-csomag részeként titánból és karbonból is készülhet. A BMW M Performance titán sportkipufogó-rendszer kivételesen hőálló, korrózióálló és könnyű: utóbbi körülbelül nyolc kilogrammal kevesebbet nyom a mérlegen az M3 és M4 modellekhez alapesetben társított komplett kipufogórendszerhez képest. A sofőr kétféle motorhang-beállítás közül választhat a BMW M Performance sportkipufogó-rendszerrel szerelt sportmodellek esetében, mindkettő az autó orrában dolgozó erőforrás gombnyomásra aktiválható teljesítményprofiljához kapcsolódik. Standard üzemmódban a rendszer határozott, az alapkivitelnél jelentősen sportosabb hangot hallat, amely egyúttal a hétköznapi használatra is megfelel. SPORT és SPORT+ üzemmódban a kipufogórendszer elképesztően erőteljes, kőkemény hangorkánra vált át, amely azonnali, egyértelmű visszacsatolást ad a sofőrnek a motorterhelés és a hátsó tengely felé leadott teljesítmény mértékéről.


Vezetéselemzés a BMW M Performance Drive Analyser opcióval
A BMW M Performance Drive Analyser kiegészítő opció segítségével a márka ügyfelei lenyűgöző részletességgel elemezhetik ki saját vezetési stílusukat (az innovatív funkció a 2011-es modellévtől gyártott összes BMW modellhez elérhető). Legyen szó akár kiélezett versenypályás vezetésről, akár sima, hétköznapi autózásról A-ból B-be, az újdonsült opció pontosan rögzíti a vezetési stílus legapróbb mozzanatait is. A BMW M Performance Drive Analyser egy fedélzeti elemző egységből, valamint egy Android és iOS operációs rendszereken futó szoftverből áll. Az autót a feltelepített szoftvert futtató okostelefonnal vagy táblagéppel a jármű megfelelő aljzatába csatlakoztatott fedélzeti egység kapcsolja össze, Bluetooth segítségével. A BMW Click & Drive nevű tartókonzoljával könnyedén felerősíthetők az okos készülékek a szélvédő belső oldalára. A rendszer az elemző opció összes mérését, így az autó aktuális sebességét, az éppen kapcsolt sebességfokozatokat, a gáz- és fékpedál-kezelés sajátosságait, az erőforrás karakterisztikájának számos jellemzőjét és az oldalirányú gyorsulást, mind egytől egyig egyenesen a csatlakoztatott okostelefon memóriájában tárolja el, amelyek ezután bármikor előhívhatók. A BMW ügyfelei közvetlenül okostelefonjukon elemezhetik ki a Drive Analyser opció mérési eredményeit, akár minden egyes vezetés után.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER