Címkék: BMW | játék | xDrive

2014. január 29. szerda, 20:02

 

A BMW által 2011-ben bemutatott BMW xDrive Challange online játék legújabb, harmadik generációját a tavaly decemberi bemutatás óta már 121 ezren töltötték le világszerte az App Store-ból, és gyakorlatilag minden tizedik letöltés Magyarországról történt. A nagyszámú magyar érdeklődés alapján a játék népszerűbb nálunk, mint akár Németországban vagy Nagy-Britanniában.

A háromdimenziós grafikai megoldásokat felvonultató, az előző generációhoz képest megújult iOS alkalmazás az iPad mellett már iPhone-on is elérhető, népszerűsége pedig a kedvelt modellekkel való versenyzés lehetőségén túl az egyszerű kezelésből és az élvezhetőségből fakad.




A játékosok négy teljesen élethűen megrajzolt BMW xDrive modell (BMW X1, BMW X3, BMW X5 és BMW X6) közül választhatnak maguknak autót a versenyzéshez, amelyeket a kihívások során megszerzett BMW érmékért fejleszthetnek tovább vagy alakíthatnak át a saját ízlésük szerint.




A versenyek változatos helyszíneken és éghajlati körülmények között zajlanak, egy-egy futam hossza pedig legfeljebb 1 perc, így egy izgalmas játék hamar lejátszható. A programban való eligazodást Bruno Spengler, a BMW DTM csapatának versenyzője segíti, aki a vezetésre vonatkozóan is hasznos tanácsokkal látja el a játékosokat. A Facebook segítségével lehetőség nyílik ismerősök, vagy akár véletlenszerűen kiválasztott más online játékos elleni versenyzésre is, valamint gyorsan és egyszerűen közzétehetők az elért eredmények.

Az alkalmazás a játék mellett egyúttal lehetőséget kínál a felhasználók számára, hogy könnyedén, online foglaljanak időpontot BMW tesztvezetésre.




BMW xDrive: megnövelt vezetési dinamika és optimális tapadás minden helyzetben
A Magyarországon nagyon népszerű BMW xDrive összkerékhajtásban az elektronikus szabályzású, lamellás tengelykapcsoló villámgyorsan, fokozatmentesen és teljes mértékben variálhatóan osztja el a hajtónyomatékot az első és a hátsó tengely között, mégpedig mindenfajta menethelyzetben. Mindez az 50:50 százalékostól egészen a 0:100 százalékos arányig terjedő tartományon, fokozatmentesen működik. A rendszer azonnal felismeri, ha szükségessé válik a pillanatnyi nyomatékeloszlás megváltoztatása, és rendkívül rövid időn belül reagál, rendszerint még az egyes kerekek esetleges kipörgését megelőzően. Szélsőséges tapadási viszonyok között az xDrive gyorsabban és hatékonyabban működik, mint a szokványos összkerékhajtású rendszerek. A BMW xDrive önműködően, gyorsan és biztonságosan működik, így minden helyzetben, mindegyik keréken pontosan a lehető leghatékonyabb előrehaladáshoz szükséges vonóerő jelenhet meg. Egyenetlen, havas és jeges útfelületen a BMW xDrive maximális tapadást valamint gyors és biztonságos gyorsulást biztosít, a dinamikus kanyarvételek során pedig az xDrive minden időpillanatban optimális mértékű nyomatékot küld az egyes tengelyekre, így mérsékelve jelentősen az alul- és túlkormányozottságot. Normál egyenesfutás során viszont az xDrive a BMW modelljeire jellemző hátsókerék-hajtású karakter megőrzése érdekében 40:60 arányban osztja el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között.




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

MPOWER\\
0
 
 
Hiába nekünk ez marad a valóság helyett a virtuális BMW-ézés!
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER