2013. július 09. kedd, 15:00

 

Hivatalos reklámfilmen látható a novemberben piacra lépő új BMW X5. Bemutatkozó videójában az egyszerre elegáns és sportos dizájn, valamint a tágas és kényelmes belső tér mellett a vadonatúj BMW X5 menet- és terepező tulajdonságai is főszerepet kapnak: az új modell megmutatja magát városi és természeti környezetben, sáros, havas, homokos és műúton is.

A pörgős hangulatú kisfilmben szerepet kapott még a teljes színspektrummal és új tartalmakkal dolgozó Head-Up Display, az exkluzív elefántcsont-fehér bőrrel bevont, harmadik üléssorral és az új hátsó szórakoztató rendszerrel is felszerelt, elegáns belső tér, a 10,25 col méretű központi kijelző és az xDrive összkerékhajtás állapotkijelzője, valamint a hatalmas panorámatető.



A vadonatúj BMW X5 karakteresebb, elődjéhez képest jelentősen továbbfejlesztett karosszériát kapott, az opcionálisan adaptív LED fényszórókkal is kérhető fényszóró-egységek immáron egészen a „BMW-vesékig” nyúlnak be. A fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás mérséklése érdekében az új BMW X5 könnyebb lett elődjénél, miközben tágasabb utasteret kínál, a BMW ConnectedDrive immáron olyan vezetéstámogató rendszereivel felszerelve, mint többek között az iDrive kezelési rendszerhez tartozó Touch Controller, a Dynamic Light Spot funkcióval kiegészített BMW Night Vision, vagy az autópálya-torlódás asszisztens.

uj-bmw-x5


A Sports Activity Vehicle szegmens alapítójaként és világszerte piacvezetőként a harmadik generáció kezdetben három modellváltozattal érkezik. A 3,0 literes, 258 lóerő teljesítményű, duplaturbós sorhatos dízelmotorral szerelt BMW X5 xDrive30d 6,2 literes fogyasztással, a világ legerősebb hathengeres dízelmotorjával szerelt BMW X5 M50d elképesztő, 740 Nm forgatónyomatékkal, míg a 4,4 literes, duplaturbós V8-as benzinmotorral szerelt BMW X5 xDrive50i 450 lóerős teljesítménnyel kecsegtet, amely utóbbival kereken 5 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órás tempót. Néhány héttel később, 2013 decemberében további négy modellváltozattal bővül majd a paletta, és ahogyan a BMW X5 xDrive30d, X5 M50d és X5 xDrive50i esetében, úgy a BMW X5 xDrive40d, X5 xDrive35i, X5 xDrive25d és X5 sDrive25d modellekhez is szériafelszereltségként jár majd a különösen magas hatásfokú, nyolcfokozatú automataváltó, a BMW X5 sDrive25d modell kivételével pedig a BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszer is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER