2011. február 18. péntek, 19:49

 

Tíz új modell az „Auto Bild” magazin szavazásán. A zsűri döntése nyomán az Audi A7 nyerte a szavazást

 

 

audi a7 sportback

Az Audi A7 Sportback, az „Auto Bild“ magazin által szervezett „Design-csúcstalálkozón” az ötajtós kupét szavazták az első helyre. A színvonalas zsűri összesen tíz új modell formáit értékelte, s az Audi A7 Sportback kiemelkedő designja révén nagy előnnyel végzett az élen.

Az Audi méretes kupéjáról olyan elismert design-szaktekintélyek nyilatkoztak igencsak elismerően, mint James Kelly, a Pforzheimi Főiskola Közlekedési Design tanszékének vezetője: „Az Audi A7 Sportback rendelkezik messze a legjobb designnal a mezőnyben, különösen lapos fara megragadó. Magamnak is azonnal megvenném.“ Othmar Wickenheiser, a Müncheni Főiskola Közlekedési Design professzora szintén e formavilágért lelkesedett: „Abszolút harmonikus designkoncepció, szellemes hátsó formavilág, izmos vállöv, feszes oldalsó felületek – egyszerűen tökéletes.“

A közismert építész és design-kritikus Hans-Ulrich von Mende mellett Prof. Paolo Tumminelli, a kölni International School of Design részéről szintén több kategóriában is – mint például arányai, vonalvezetése, innovatív megoldásai, tapintása és minőségi színvonala tekintetében – ugyancsak az Audi A7 Sportback mellett voksolt.

Esztétikus és atletikus stílusa, illetve nagystílű eleganciája révén az Audi A7 Sportback karosszériáját még az eddigieknél is karakteresebb formavilág jellemzi. Az ötajtós kupé hosszúsága 4,97, szélessége pedig 1,91 méter, magassága azonban mindössze 1,42 méter. Hosszú motorházfedele, sportosan ívelő C-oszlopai és meredeken záródó fara együttesen kifejezetten dinamikus összképet alkotnak.

Az A7 Sportback utasterében mindegyik, még a legkisebb részlet is azon gondosságról tesz tanúbizonyságot, amellyel az Audi minden modelljét készíti, a kidolgozás minősége valósággal a manufaktúrák világát idézi. A beltérben különösen igényes új anyagfajták – mint például a rétegelt falemez – is kényeztetik az érzékszerveket, kívánságra pedig hangulatvilágítás borítja fényárba az utasteret. Az első ülések opcióként szellőző- és masszázsfunkcióval is rendelhetők, de kívánságra az ülések párnáinak és támláinak kontúrjai is igény szerint állíthatók.

Az Audi négy – két benzines és két dízelüzemű – erőteljes és rendkívül kulturált járású V6-os erőforrással kínálja A7 Sportback modelljét, amelyek 150 kW (204 LE) és 220 kW (300 LE) közötti teljesítményük mellett gazdaságosságuk révén is mércéül szolgálhatnak e kategóriában. Mindegyik motorban megtalálható a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció), a fejlett hőmenedzsment, valamint az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System).

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER