2010. december 15. szerda, 15:13

 

Az Audi A4 Avant és Q5 a legjobb „befektetés” az elkövetkező négy évre.
Az „Auto Bild” magazin két kategóriában is Audi modellt tüntetett ki „Wertmeister 2011“ díjával.

 

audi a4

Az „Auto Bild” magazin és az EurotaxSchwacke közösen vizsgálta a német piacon kapható autók értékállóságát. Az Audi kettős győzelemmel zárt: az Audi A4 Avant és az Audi Q5 egyaránt kategóriája legcsekélyebb értékvesztésű modelljének bizonyult. A „Wertmeister 2011“ kitüntetéseket december 9-én, Berlinben adták át.

Az Audi A4 Avant és az Audi Q5 ezzel a vásárlást megelőző döntés egyik legfontosabb szempontja, vagyis a jármű teljes használati ciklusa alatti összes ráfordítás szerint bizonyult kiemelkedőnek. „A teljes költségkalkulációban az újraértékesítési ár különösen nagy szerepet tölt be“ – emelte ki Michael Renz, az Audi németországi értékesítési vezetője. Az autóvásárlás az ügyfelek többsége számára egyszerre érzelmi és racionális döntés. „Az Audi legalább annyira az érzelmek és a design, mint a tartalom és az értékállóság márkája“ – folytatta Renz.

Az „Auto Bild” magazin és az EurotaxSchwacke szakemberei azon járműveket ismerik el „Wertmeister“ díjaikkal, amelyek számára az elkövetkező négy évre a legcsekélyebb értékvesztést prognosztizálják. A számítás során széles körű adatbázist vesznek tekintetbe, a márkaimázs szerepétől az egyes piaci szegmensek volumenének várható alakulásán át, egészen az inflációs előrejelzésekig. A „Középkategória” mezőnyében az Audi A4 Avant, míg a „Kompakt SUV-modellek“ között az Audi Q5 hódította el a legértékállóbb autó címét.

Az „Auto Bild” immár nyolcadik alkalommal írta ki a német piac legértékállóbb autóinak megválasztását, az idén első ízben közösen az EurotaxSchwacke szakembereivel. Utóbbi jól ismert katalógusa fontos támpontot nyújt a vásárlók számára autóik értékének megállapítása során. Az értékvesztés pontos ismerete azonban a gyártók és a márkakereskedők számára is döntő fontosságú, a pénzügyi finanszírozási konstrukciók paramétereit pedig szintén ezen adatok felhasználásával állapítják meg.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER