2010. november 10. szerda, 00:03

 

Egyaránt díjnyertes az A1 és az A8

•    1975 óta aratott összesen 20 győzelmével az Audi a szavazás legsikeresebb márkája
•    Második helyen az Audi A7 Sportback

 

audi arany kormanykerek

Az Audi két modelljével is elhódította a tekintélyes „Arany Kormánykerék 2010” („Goldenes Lenkrad 2010“) díját, az A1 ugyanis a „Kisautók”, míg az A8 a „Luxusautók“ kategóriájában végzett a mezőny élén.

A négykarikás márka kiváló szereplését a „Közép-/felsőkategóriában“ az Audi A7 Sportback második helyezése tette teljessé. Az Audi összesen 20 „Arany Kormánykerék” kitüntetésével a „Bild am Sonntag“ és az „Auto Bild“ által szervezett nagytekintélyű szavazás 35 esztendős történetének legsikeresebb márkája.

Az Audi A1, illetve az ingolstadti gyártó ugyancsak az idén nagy sikerrel bevezetett zászlóshajója, az Audi A8 - közvetlen vetélytársaik igen erős mezőnyében egyaránt - egyértelmű győzelemmel csatlakozott az Audi A5 Sportback (2009), az Audi Q5 (2008) és az Audi A4 (2007) közelmúltbéli diadalsorozatához.

Az A8 díját Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke vette át: „Nagy gonddal és kifinomult igényességgel fejlesztettük tovább A8 csúcsmodellünket, különösen elegáns és minden tekintetben harmonikusan kiegyensúlyozott járművet alkotva. Az Audi A8 tudásunk legjavát rejti, formavilága és technikája tekintetében egyaránt. Összességében igazi remekmű, s kiváló autó is egyben.“

Az A1 számára odaítélt elismerésért Michael Dick, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja lépett a pódiumra: „Nagy örömmel tölt el bennünket e kitüntetés. A1 modellünk tökéletesen illik a mai idők szellemiségéhez, amit értékesítési darabszámai is jól mutatnak.“

Az „Arany Kormánykerék“ („Goldenes Lenkrad“) szavazás 50-tagú zsűrije közismert személyiségekből, műszaki szakemberekből, autóversenyzőkből, valamint az „Auto Bild“ magazin nemzetközi testvérlapjainak főszerkesztőiből áll, akik az idén ismét zárt tesztpályán vallathatták az összesen 42 jelölt modellt.

A főszerkesztők körében az A1 mindenekelőtt menet- és üléskényelme, vezetői segédrendszerei és kezelhetősége, valamint a rugalmasság és a gyorsulási képességek kritériumaiban aratott komoly elismerést. A műszaki szakemberek elsősorban a kisautó kidolgozási színvonalát és minőségérzetét, biztonságát, javíthatóságát és környezetkímélő technikáját méltatták. Az autóversenyzőkre motorja, kormányzása, futóműve és fékei, illetve sebességváltója és vezetői segédrendszerei gyakoroltak mély benyomást, nem beszélve a vezetés Audi A1 kínálta élvezetes élményéről. Utóbbival a közismert személyiségek körében is nagy sikert aratott, akárcsak designjával, térkínálatával, belső zajszintjével, illetve kezelhetőségével és üléskényelmével.

A luxuskategóriában a főszerkesztők főként az Audi A8 kényelmét, fejlett vezetői segédrendszereit, kezelhetőségét, variálhatóságát és ár-érték arányát emelték ki. A szakértők körében az A8 kidolgozási minőségével, javíthatóságával és környezetkímélő konstrukciójával, körkörös kilátásával, biztonságával, üzemanyag-fogyasztásával és ár-érték arányával aratott sikert. A luxuslimuzin a versenyzők számára a motor, a kormányzás, a futómű, a fékek, a sebességváltó és a menetkényelem tekintetében bizonyult elsősorban meggyőzőnek, míg az ismert személyiségek hátsó üléskényelmét és szociális kompatibilitását méltatták.

Az „Arany Kormánykerék” („Goldenes Lenkrad“) díjat 1975 óta ítélik oda az év legjobb modellújdonságai számára. Csupán a közelmúltra visszatekintve, az Audi A6 (2004), a Q7 (2005), az A4 Limousine (2007), az Audi Q5 (2008) illetve az A5 Sportback is elhódította e tekintélyes elismerést. Az idei mezőnyben hat kategória összesen 42 jelöltje indult.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Zénó
0
 
 
ilyenkor pofázzon a sok bmw-s hülye gyerek!!! Audi best!!!!
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER