Címkék: Audi | Audi gyár | Győr | sztrájk

2017. január 26. csütörtök, 18:16

 

Az Audi Hungaria Zrt. tizenegyezer-ötszáz munkavállalója közül mintegy ezerötszázan vettek részt az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) által kezdeményezett figyelmeztető sztrájkban csütörtökön kilenc és tizenegy óra között - mondta az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője.

 

Lőre Péter elmondta, hogy valamennyien a motorgyár dolgozói. Hozzátette: a sztrájk termeléskieséshez vezetett, ami azonban nem befolyásolja a vállalat vásárlóinak ellátását. Az Audi munkatársai a figyelmeztető sztrájk után munkába álltak, a termelés azóta is zavartalan. A vállalatvezetés folytatja a tárgyalásokat a munkavállalói oldallal.


MTI Fotó: Krizsán Csaba


Az AHFSZ azért kezdeményezte a kétórás figyelmeztető sztrájkot, mert úgy érzi, az Audi nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét a bértárgyalások során - tudatta az érdekképviselet szerda este honlapján.

Az érdekképviselet az idei és a jövő évre egységes, bruttó 45-45 ezer forintos alapbéremelést javasolt, a választható béren kívüli keret összegét pedig az idei évre bruttó 600 ezer, 2018-ra pedig bruttó 620 ezer forintban kérte megállapítani. Mindezeken felül a vállalattal közösen kidolgozott jubileumi és lojalitás bónusz bevezetését kéri.
Az MTI információi szerint  a cég eddig öt ajánlatot tett a november eleje óta folyó tárgyalásokon az érdekképviselet elé, azok struktúráját a szakszervezettel közösen alakították ki.
Az AHFSZ hétfőn alakított sztrájkbizottságot, miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát. MTI


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER