Címkék: Audi | gyár Győr

2016. augusztus 04. csütörtök, 21:47

 

Az Audi Hungaria Motor Kft. árbevétele 3,697 milliárd euró volt az év első hat hónapjában, 450 millió euróval kevesebb, mint 2015 első fél évében. Az árbevétel csökkenése mellett a gyár kapacitása is mérséklődött - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t. Jövőre tovább csökken a kapacitás, miután átmenetileg a három műszakos helyett kétműszakos munkarendet vezetnek be.

 

A Kisalföld pénteki cikkében Lőre Péter, a győri vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője elmondta, hogy a műszakmodellváltás a járműgyár négyezer dolgozója közül 750 embert érint, őket az Audi-konszern más, külföldi telephelyein kívánják alkalmazni az év végétől addig,  amíg a győri gyár új terméke, az új Audi Q3-as sorozatgyártása megkezdődik és ezzel az üzem visszaáll újra a három műszakra.

A társaság pénteki közleménye szerint a cégnél 1 031 887 motort gyártottak az év első felében, 35 638-cal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában, gyártósorukról 63 798 autó gördült le, ami 21 090-nel marad el 2015 első hat hónapjához képest.
A vállalat 133 millió eurót fektetett be Győrben, 102 millió euróval kevesebbet, mint tavaly. A befektetések nagy részét az új motorvariánsok bevezetésére fordította a vállalat. Az összberuházás értéke a vállalat 1993-as alapítása óta elérte a 8,140 milliárd eurót.
Az év első felében 11 ezer 370 ember dolgozott a vállalatnál,  28-cal több, mint 2015 azonos időszakában. Az Audi a beszállítóival együtt mintegy 30 ezer munkahelyet biztosít elsősorban a győri régióban.

Közleményük idézi Peter Kössler ügyvezető igazgatót, aki szerint a vállalat erőssége, hogy rugalmasan tud reagálni a piac változásaira. Emlékeztetett, hogy a megyeszékhelyen elkezdődött az új karosszériaüzem építése, amely az első lépés az Audi Q3 gyártása felé, emellett bővítik a szerszámgyárát is.
A győri motorokat világszerte több mint harminc gyártótelephelyen építik be az Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, Porsche, Bentley és Lamborghini különböző modelljeibe. A motorgyártásban az új fejlesztésű V8 TDI motor gyártása kezdődött meg az idei év első félévben, amely az új Audi SQ7 TDI-ben debütált. A mérnökök a 2,5 literes, öthengeres Otto-motort is továbbfejlesztették 17 százalékkal növelve teljesítményét. Ez az erőforrás hetedszer nyerte el az Év Nemzetközi Motorja-díjat.
Az Audi Q3 gyártásához, amely a jövőben szintén Győrben készül majd, egy új karosszériaüzemet épít a vállalat, a szerszámgyár pedig 15 ezer négyzetméterrel bővül.
Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. 2015-ben a vállalatnál 2 millió 22 ezer 520 motor és 160 ezer 206 jármű készült. MTI


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER