2012. április 21. szombat, 13:56

 

Az Audi AG az Investindustrial Csoporttól megvásárolta a bolognai székhelyű olasz Ducati Motor Holding S.p.A. sportmotorkerékpár-gyártó vállalatot. A tranzakcióra – amelyre április 18-án Hamburgban az Audi AG és a Volkswagen AG felügyelő bizottsága is áldását adta – a várakozások szerint hamarosan a kartelljogi jóváhagyás is megérkezik.

A Ducati világszerte a motorkerékpár-ipar prémiummárkájaként ismert, s a motorfejlesztés és a könnyűszerkezetes építés területein egyaránt kiemelkedő tudással és tapasztalatokkal rendelkezik.

ducati-audi

A Lamborghini és az Italdesign nagy hagyományú olasz márkák mellett immár a Ducati az Audi AG harmadik bástyája Észak-Itáliában, egyben a vállalat növekedési stratégiájának újabb fontos eleme. Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke így fogalmazott: „A Ducati szerte a világon vezető márkának számít a sportos motorkerékpár-gyártók körében. A vállalat a nagyteljesítményű motorok, illetve a könnyűszerkezetes építés területein egyaránt széles körű know-how birtokosa, miközben a kétkerekűek globálisan is egyik legnyereségesebb gyártója. A Ducati így összességében kiválóan illik az Audi karakteréhez.“ A Ducati motorok fejlett vezérlési rendszerei, különleges égéstér-technológiái, az ezekhez kötődő alapvetően sportos karakter és a könnyűszerkezetes konstrukciók terén rendelkezésre álló bőséges tapasztalatok együttesen kiváló lehetőségeket kínálnak az Audi AG és a Volkswagen Csoport számára.

Mint Peter Mosch, az Audi egyesített üzemi tanácsának elnöke kifejtette, az Audi AG munkavállalóinak képviselői támogatják a vállalat hosszú távú és a dolgozókkal egyeztetett növekedési stratégiáját. Peter Mosch szerint: „Feltétlen élnünk kell a globalizáció által az Audi számára kínált lehetőségekkel, amit meg is teszünk.”

A Ducati globálisan működő vállalat, amely bolognai székhelyén túl thaiföldi saját üzemében is termel, illetve számos stratégiai jelentőségű piacán saját importőri társaságot tart fenn. A szakértők szerint a motorkerékpárok piaca – különösen Ázsiában – jelentős bővül majd az elkövetkező évek során. A Ducati 2011-ben összesen mintegy 42 ezer motorkerékpárt értékesített, nagyjából 480 millió euró forgalmat produkált, s jelenleg mintegy 1.100 dolgozót foglalkoztat.

A márkát még 1926-ban Adriano és Marcello Ducati alapította Bolognában. A Società Scientifica Radiobrevetti Ducati eleinte rádiókészülékekhez állított elő alkatrészeket, a motorkerékpárok gyártását 1949-ben kezdte meg.

A Ducati márka Ducati Corse versenyrészlege révén évtizedek óta a motorkerékpár-versenyzés aktív szereplője. Ez irányú tevékenységének jelenlegi súlypontját a Ducati gyári csapata képezi, amely a motorkerékpár-világbajnokság MotoGP kategóriájában áll rajthoz, míg a Superbike World Championship mezőnyében a márka privát csapatokat támogat sikerrel. A Ducati eddig 21 szezonból összesen 17 alkalommal hódította el a Superbike konstruktőri bajnoki címét, 14 esetben pedig a versenyzői trófeát is.



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER